Moja Crvena Zvezda
Архива

Partizan – Crvena zvezda – 140. put

Kaluđerović

Danas od 18.30 na stadionu JNA u Humskoj igra se 140. derbi između Crvene zvezde i Partizana. Ovaj put, u 24. kolu Jelen Super Lige, kada je ulog verovatno i osvajanje titule šampiona Srbije.

Očekuje se da treneri izvedu sledeće sastave:

Crvena zvezda:

Bajković,
Ninkov, Ćosić, Vilotić (Mikić), Tošić
Isah, Kadu, Evandro
Borha, Kaluđerović, Lazović.

Partizan:

Stojković
Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski
Ilić, Smiljanić, Petrović, Babović
Tejgo, Iliev.

Robert Prosinečki ima problema, kao i tokom većeg dela prolećne polusezone, sa sastavljanjem odbrane, te se zbog temperature Vilotića ne zna da li će on započeti utakmicu, ili će tu biti Mikić (te bi onda Tošić bio drugi štoper), ili opet Li Adi, mada je to nešto manje verovatno, ali ne i nemoguće.

U veznom redu je gotovo sigurna trojka Isah, Evandro i Kadu, dok su u napadu Kaluđerović, Borha i od strane svih najvaljivani  Darko Lazović, koji je očigledno dobio prednost u odnosu na rekonvalescenta Koromana, te zamenika kapitena Jevtića.

Promene su moguće, a sve će biti daleko jasnije danas popodne.Ipak, jedno je sigurno, utakmica od koje mnogo zavisi, jer poraženi može veoma lako da veče dočeka kao trećeplasirana ekipa na tabeli! Vojvodine diše za vrat večitima, i čeka svoju priliku da se još konkretnije umeša u borbu za titulu.

Evandro

Crvena zvezda je pre nekoliko nedelja na dominantan način porazila crno-bele, koji su imali jednu pravu priliku za 90 minuta. Sa druge strane, ekipa trenera Prosinečkog je i pored dominacije i šansi postigla samo jedan gol. Danas će biti drugačije, komšije će verovatno pokušati da zaigraju nešto otvorenije, više napadački (ili bolje reći – manje defanzivno), te je sigurno da će to ostaviti nešto više prostora za naše brze napadače da kroz kontre i polukontre lakše dođu do gola.

Spora odbrana rivala je njihova najveća boljka, i iz tog razloga je teško poverovati da će Stanojević narediti napade iz svih „oružja“. Komšije će verovatno igrati više igru „čekalice“, pokušavati da ostvare što veći posed lopte i sačuvaju svoj gol, i tako onemoguće našu igru, dok bi iz kontri, kao i u prvom susretu, pokušali da što više ugroze golmana Bajkovića.

Mi se na ovoj, kao i prethodnim utakmicama, moramo uzdati u defanzivi na golmana Bajkovića, koji je do sada dobro branio velike šanse rivala, i odličnu odbranu, koja je svakako bolja od rivalove, što pokazuje i broj primljenih golova.

Na sredini terena očekuje se da Isah bude spona između defanzive i veznog reda, te da zakrpi sve rupe koje se eventualno pojave i spreči opasnije akcije crno-belih. Evandro i Kadu bi trebali biti oni čije će lopte imati „oči“ i pronalaziti put do Kaluđerovića, Borhe, i verovatno Lazovića, koji će danas, nadajmo se, biti uspešni realizatori.

Jasno je i da se šutevima iz daljine, pre svega Kadua i Evandra, treba što više ugroziti domaći golman. Naši ofanzini vezisti imaju dobar šut, pokazali su to više puta, i danas bi trebali da ga što više i koriste.

Sastavi:

Partizan:

Stojković, Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski, Kamara, Smiljanić, Babović, Ilić, Tejgo, Iliev.

Crvena zvezda:

Bajković, Ninkov,Ćosić, Tošić, Mikić, Isah, Evandro, Kadu, Borha, Kaluđerović, Lazović.

Dopunjavaćemo ovaj tekst kako budu stizale nove informacije.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.