Moja Crvena Zvezda
Архива

Poraz u derbiju, oproštaj od titule

Andrija Kaludjerović

Crvena zvezda gotovo sigurno neće osvojiti titulu ove sezone, obzirom da je u verovatno odlučujućoj utakmici poražena od Partizana sa 1:0 (0:0).

Veoma slaba partija izabranika Roberta Prosinečkog uzrokovala je poraz od takođe slabog rivala, koji je ipak bio konkretniji i bolji, i zasluženo odneo pobedu. Nezamisliva je bila igra u drugom poluvremenu, imajući u vidu dosadašnji deo proleća. Bez ikakve ideje, sa lošim procentom uspešnih pasova, česte greške, igubljene lopte..

Da li su naši fudbaleri sinoć spavali ili mislili o utakmici, pa probdeli noć, ne bih umeo da vam kažem, ali jasno je da je ovo bila Zvezda kakvu smo gledali prošle jeseni, a ne u 10 u utakmica proleća. Sigurno je da su našim igračima danas nedostajali i navijači, i tu zasigurno leži jedan od uzroka poraza.

Hendikep je svakako bio izlazak Evandra u 25. minutu zbog povrede, međutim i rival je ostao dva minuta ranije bez kreatora igre, kada je takođe zbog povrede izašao Saša Ilić. Očigledno je, ipak, da su ove izmene više štetile našem timu, u kojem je ušao Jevtić, koji je danas odigrao dosta slabije nego u ostalim utakmicama drugog dela sezone.

Prvi deo igre bio je uzbudljiv, sa nekoliko šansi na obe strane, i sasvim solidnom igrom naše ekipe, mada se i tada videlo da jednostavno nešto ne štima. Najbolju priliku za nas propustio je Kaluđerović, kada je sam izašao ispred Stojkovića, a golman Partizana uspešno odbranio udarac. Nešto kasnije Tejgo je sa svega dva metra udario loptu glavom, a Bajković bio dobro postavljen i odbranio udarac.

A onda, kada smo u drugom poluvremenu očekivali da naši momci zaigraju još bolje, iskoriste bolju fizičku pripremljenost, naša igra je jednostavno – nestala. Bez navijača i Evandra, sa veoma lošim Kaduom i Isahom, gotovo neprimetnim Lazovićem, bolje se nije moglo.

Gol za pobedu postigao je Tejgo, koji je primio loptu sa desne strane od gola i zakucao je u mrežu Bajkovića, veoma slično kao i Borha nedavno protiv Slobode. Još više je pala naša igra u tom trenutku, ubacio je Prosinečki Koromana, međutim apsolutno ništa se na terenu nije promenilo. Loša i bezidejna igra, bez veznog reda, a tako se ne dobijaju utakmice, pa čak ni protiv ovakvog Partizana, koji je ipak pokazao veću želju, igrao sa više agresivnosti, žustrije, ali i oštrije, nošen na krilima navijača.

Poraz koji znači i oproštaj od titule, te Crvenoj zvezdi ostaje da na leto uradi očekivanu dodatnu selekciju tima, i od jeseni pokuša da odigra celu sezonu kao što je odigrano ovo proleće – osim današnje utakmice, i tako sezonu završi ispred rivala.

PARTIZAN: Stojković – Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski (od 84′ Jovanović) – Smiljanić, Medo – Babović, Ilić (od 25′ Jevtić) – Iliev (od 74′ Petrović) – Tejgo.

ZVEZDA: Bajković – Ninkov, Tošić, Ćosić (od 46′ Adi), Mikić – Isah – Lazović, Evandro (od 27′ Jevtić), Kadu (od 67′ Koroman) – Kaluđerović, Borha.

Повезане вести

124 comments

Comments are closed.