Moja Crvena Zvezda
Архива

Zvezda u Nišu uz Gasprom

Igrači u Nišu

Naftna industrija Srbije svečano je otvorila rekonstruisanu benzinsku stanicu NAIS nadomak Niša. Tim povodom, prvotimci Fudbalskog kluba Crvena zvezda bili su gosti, a svim posetiocima potpisivali su klupske postere.

Pored prvotimaca, svečanom otvaranju benzinske stanice su prisustvovali i predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda, Vladan Lukić, generalni sekretar Andrea Kleut, i šef stručnog štaba Robert Prosinečki.

Na svečanosti prilikom otvaranja, generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko i gradonačelnik Niša, Miloš Simonović potpisali su Sporazum o socijalno ekonomskoj saradnji u vrednosti od 10 miliona dinara. Cilj ovog sporazuma koji se potpisuje drugu godinu za redom je dugoročno strateško partnerstvo i kroz njega, razvoj lokalne zajednice u celini.

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić istakao je:

– Crvena zvezda je veoma srećna što može da bude deo uspeha našeg strateškog partnera kompanije Gazprom na teritoriji naše zemlje. Skoro godinu dana sarađujemo sa Gazpromom i Zvezda se polako ali sigurno finansijski konsoliduje odnosno izlazi iz krize, a kompanija NIS u vlasništvu Gazpromnjefta je prošle godine posle mnogo vremena zabeležila finansijski dobitak. Zadovoljstvo mi je da mogu da konstatujem da rastemo zajedno i uveren sam da će zajednički nastup Gazproma i Crvene zvezde u narednom periodu doneti mnogo sportskih i poslovnih uspeha obema stranama. Drago mi je što smo zajedno u Nišu jer ovaj grad voli Crvenu zvezdu
.

O ovoj svečanosti govorio je i generalni sekretar Andrija Kleut.

Veoma smo srećni što strateški partner Crvene zvezde kompanija Gazprom nastavlja da ulaže u Srbiju. Kompanija Gazprom nije samo uložila novac kupujući Naftnu industriju Srbije već rekonstruiše i dve rafinerije nafte u Srbiji u koje je već uložila preko 200 miliona evra, a ukupno ulaganje će biti preko 450 miliona evra. Svakodnevno se rekonstruišu pumpe, a ruski naftni gigant je preko NIS-a najveći donator srpske kulture i sporta od svih stranh kompanija u Srbiji. NIS ulaže u preko 20 gradova u Srbiji u zajedničke projekte sa opštinama, sa gradom Beogradom sprovodi akciju „Beogradizacija Beograda“ u okiviru koje se promovišu prave kulturne i duhovne vrednosti, donator je Beogradske filharminije, a osim Crvene zvezde ulaže u desetine sportskih klubova. Gazprom je primer kako jedna strana kompanija može da postane deo društva u kome posluje i kako može da deo svoje zarade podeli sa ljudima negujući prave vrednosti. Zato vam hvala u ime svih građana Srbije za sve što ste uradili do sada u našoj zemlji – rekao je Kleut.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.