Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Ракочевић: Нема места еуфорији

518ac71263e1fderbi-kraj-bambi10_headlineПобеда Звезде за излазак из кризе! Црвено-бели су као гости савладали Партизан у напетој утакмици са 76:69. Иако значајно ослабљени неиграњем Савовића и Цветковића, кошаркаши Црвене звезде су пре свега добром игром у одбрани и одличним процентима шута победили вечитог ривала.

Јунак победе је био онај од кога се и очекује да одигра добро у тешким ситуацијама – Игор Ракочевић. Капитен црвено-белог тима постигао је 27 поена, од којих су биле четири тројке у изузетно важним тренуцима. Ракочевић је после утакмице био изузетно задовољан, али је указао да и тим и он сам могу много боље:

Далеко сам формом од оног нивоа на ком сам био пре пар месеци. Доста сам пао и физички и ментално, трудим се да то исправим и да вратим старе игре. Сада се мало боље осећам, побољшавам форму, али мора то да буде боље пре свега у одбрани – био је скроман Ракочевић, који се потом осврнуо и на значај саме утакмице:

Ово је била јако битна утакмица за нас. Прилика да се повратимо што се тиче морала после тешког пораза у финалу АБА лиге. Корак по корак враћамо стару форму. Нисмо еуфорични, има још доста времена до плеј офа и још доста простора за напредак. Чврсто смо на земиљи, тренирамо добро, радимо добро и верујем да ћемо бити све бољи. Посебно ми је драго што је дерби прошао без инцидената. Надам се да је публика уживала и да ће спорт на крају победити – закључио је Звездин капитен.

После утакмице навијачи црвено-белих дуго су својим љубимцима скандирали у хали. Био је то позив да Звездини кошаркаши изађу на бис. Како и доликује, повео их је капитен Ракочевић. Добио је овације. Заслужио их је.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

20 comments

BojanZecBL мај 9, 2013 at 15:11

Pobjeda je najvažnija i ima posebnu draž protiv njih. Dobro smo gađali trojke, ali su problem opet bacanja i ziceri. Da smo ih ubacili na vrijeme dobili bi ih još lakše sa nekih 15, 20 razlike. Ovaj derbi su začepili onog žutog bertansa i vidjelo se da nema ko da ubode trojku. Samo neka tako nastave i osvoje titulu i da konašno prekinu njihov niz titula. Aba je izgubljena što mi je veoma žao, jer smo bolji od njih duplo, ali sada je kasno kukati. Samo neka nastave kao sinoć uz malo bolji procenat šuta sa slobodnih bacanja i eto nama titule. Čestitke svim igračima, rukovodstvu i navijačima na pobjedi. JEDAN ŽIVOT-JEDAN KLUB…

Reply
posavac мај 9, 2013 at 14:35

Rakoc i Katic u reprezentaciju. Tacno nam fali dvojka, Tepic je u autu od kad je otisao iz partizana, a nemamo ni rezernog centra. Ne moze mi niko reci da su Musli i Stimac bolji od Raska. Onu banderu Perovica da ne pominjem. Teodosic, Markovic; Rakocevic, Rasic; Bjelica, Micov, Keselj; Savanovic, Velickovic, Macvan; Krstic, Katic!

Reply
Nikola мај 9, 2013 at 12:53

NAJBOLJI TRENUTAK JE BIO KAD JE RADIVOJEVIC POGODIO TROJKU SA 9 METARA A ONDA SE PRODRAO PUD GROBARA „MRS U PI**U MATERINU , MRS !!!!! “ Kraljina 😀 , a kad su nas vodili pjevalu su „J*bi FMP“ Kad se zavrsilo ja poceo da se derinjam , J*BO VAS FMP !!!!!!!!! Jedino sto je lose remiziran ovaj mec na ovome sajtu 😀 , pise dobri procenti suta , dobre procente imali su :Rakocevic,Katic,Nelson,Mitrovic , ali Nelson i Mitrovic onako , a Katic i Rakocevic su sami dali oko 40 poena , ne slazem se ni sa ovim dobra odbrana , pa jeste li vidjeli ovo , svo vrijeme sam im psovao sve po spisku nismo 3 lopte uhvatili pod obruc , oni sutiraju trojku , promase , uhvate loptu , opet promase uhvate loptu , iz jednog njihovog napada znali su po 3 puta da nam uhvate loptu 🙂 !

Reply
posavac мај 9, 2013 at 14:37

jes vala, u pravu si. Gde nadjose onog francuskog gorilu nije mi jasno? al sad igra dobro jer ima energiju i euforija ga drzi, kad to splasne, sprdace se sa njim!!!

Reply
Nikola мај 9, 2013 at 15:08

Ne znam jeli zbog energije ili se puca sa kojekakvim drogama ali trci kao lud , skace , gadje trojke , sinoc nam je dvije trojke sasuo , kolko je lopti samo uvatio , pravi gorila 😀 !

Reply
Nemanja мај 9, 2013 at 21:31

Samo trojke je i pogodio za 2 poena ispod kosa je imao 1 od 8

Reply
Djole- Jagodina мај 9, 2013 at 12:53

Nadam se da je svim igracima sada jasno zasto dobijaju lose komentare posle poraza.Sinoc se jasno videla razlika u kvalitetu i cinilo se da bez veceg napora mozemo da dobijemo sve u ovoj ligi i pored sudija i delegata i celnika lige…Igraci na terenu da pobedjuju a imamo van terena Čovica koji ih rastura cinjenicama…Bolji smo za dve klase u svemu od svih e samo treba malo angazovanja i titula je nasa kao od sale samo bez opustanja
Zvezda ooooooooooooooooo

Reply
Djoksonidis мај 9, 2013 at 01:39

Ala sam sinoc ubo sa pred-analizom: Rakoc,Rasko ,admiral Nelson i caaao . Prakticno sa jednim centrom i bez Savovica sveli smo ih na 69p. Ajd necu da njoke sad zbog 54% sa penala, zato smo im nabili 9 trojki! Rakoc, kapa dole, jedva cekam ta pojacanja, pa da te malo rasterete. Sad cu vala da pogledam snimak tekme na miru,nadam se da Sareni nije mLogo plakao, a njasvi da nije skicao! 😳 Nadam se da nije kraj,bice ovo paklen maj!!!
Zvezda oOoOoO

Reply
miki мај 9, 2013 at 01:38

Vecreas je trebalo procitati onaj clanak u Naslovinet…Utesna pobeda zvezde…dakle vrhunac cinizma, i dobro sma ih naduvao! Eto cega su se oni setili, ali pri tom nisu pomenili da ih je zvezda ove godine tukla 4 puta, da smo osvojili kup, vec su se setili ABA lige gde inace svi znamo kakvo je bilo sudjenje i da je utakmica bila samo stvar prestiza jer su obe ekipe vec obezbedila plasman u euro ligo… To je cirkus od novinarstva koje i dalje omalazavaju nase uspehe koji su vise nego ocigledni ove godine!

Reply
aikido мај 9, 2013 at 10:02

U pravu si,prijatelju,potpuno.No,drago mi je kada vidiš da su se uzdrmali po svim šavovima kada moraju tako da pišu.Za ABA ligu se slažem,meni lično taj trofej predstavlja samo statistički podatak (ok u neku ruku i satisfakcija klubu i igračima za uspješnu sezonu),uspjeh je bio plasman u Euroleague.That is the mean result!!!!!The great one! Finalni meč,pa bukvalno stavr prestiža,jedino boli što je poraz od njih(bezimenih) i na onakav način.I ništa drugo.Već zaboravljeno…prohujalo s vihorom.Da sam kojim slučajem navijač njih,bezimenih,ne daj Bože,iskreno bi me bila veća duševna sramota,za javnost oni obraza odavno nemaju niti su ga kad imali,jer onakva igra kroz cijelu sezonu,dva poraza od nas,dva od sjajne Igokee,na guz ulazak na F4,zatim očigledno puštanje u polufinalu i šugavi uspjeh u finalu.Znaju to oni u dubini duše…ako je imaju.Ja tim partizanovcima govorim već par mjeseci da će biti prvaci samo u….hokeju!!!!!!Samo u hokeju,jebenom!!!Vidjećeš….niti rukomet neće uzeti a nisu ga ni zaslužili ako ga ne otmu.Fudbal????Ne pravim pitanje.Ići ćemo na hodočašće u Kragujevac nakon ove sezone.Hahahahahahaha.Živi bili pa proslavili.

Reply
Djole- Jagodina мај 9, 2013 at 13:00

Prijatelju sto se navijaca tice tu ti je slika jasna grobari jos samo pionir mogu da napune a i tu su u opadanju.Na jug ih je sramota da idu jer je tuga gledati ih nemogu da popune ni pola tribine.I njima je jasno da sve uspehe koje su postigli zahvaljujuci Tadicu i kompaniji nisu zasluzili pa samo oni koji to nisu shvatili idu na utakmice i brukaju se…..Zvezda oooooooooooooooooooo

Reply
VESICU ODLAZI! мај 9, 2013 at 00:39

Hvala ti Igore kapitencino nasa.Mnogo ti hvala sto si prcao stoku i svinju debelu i sto si ih unesrecio a nas zvezdase doveo do delirijuma.Uvek sam verovao u tebe,nikada te nisam osporavao,za mene si ti najbolji igrac u Evropi,najbolji strelac,i mozda je steta sto nemamo malo jacu ekipu pa se sve svali na tebe i Katica doduse,a ti ne mozes uvek sam,moras imati podrsku.Razumem i one navijace koji su bili ljuti i kritikovali te,ali ne razumem da tebe neko moze da ospori kao dokazanog evropskog strelca i vrhunskog igraca.Sad jos jace trenirajte,dizite formu,sada imate i vise voljecza jak rad.Cekamo bolesno iskompleksiranu stoku da im se nahe..mo mame mamine i uzmemo titulu.Silovo si SVINJU IGORE IGORE IGOREEEEEEEE

Reply
aikido мај 9, 2013 at 10:06

sad ću da se grubo našalim…Igore kapitekretenčino naša…..Volim ga ko brata,samo se šalim jer nas je dosta znalo popljuvati ga kad je znao,a znao je jadan,zajebati stvar kad se to od njega nije očekivalo..ovo kapitekretenčino je čista zezancija….objaviću pa brišite i dajte minuse.Nije zlonamjerno.On nas vodi do titule…Pa i Katiću smo govorili surlaš,nosonja,capin….a najbolji je naš igrač koji je došao u zadnjih pet godina.

Reply
aleksandar sd мај 9, 2013 at 00:27

Kako ih je J*BO!!!hahahahaha, trojka ispada oni se raduju kad ono se odbija i vraca se u kos,a ono tisina ko u muzeju..hahaha…leva,desna,tamo,vamo,a Sarenac samo broji,25,27… :mrgreen:

Reply
Stefan мај 9, 2013 at 00:07

De su sad hejteri sa pamcenjem od 3 dana??? JEDAN JE IGOR KAPITEN!

Reply
aikido мај 9, 2013 at 10:11

a ti kao da ne popi.diš na njega kad se zaleti,izgubi loptu ili napravi nevjerovatno dodavanje unazad u ruke…protivnika pa i izgubimo tu utakmicu.Ajde molim te.I tih zaslijepljenih ljubitelja koji bez obzira na sve do ludila vole naše igrače pa makar i bili totalni promašaj.Ne govorim samo o Rakočeviću.Nemoj molim te,Naši su,imamo pravo da galamimo na njih,kao na svoju djecu kad pogriješe,ali ih volimo,naravno.Imamo pravo da se ljutimo na njih.Šta,ti kao da se nikad nisi naljutio na nekog našeg igrača i opsovao mu maltene sve po spisku a kasnije ga kovao u Zvezede?!?!?Daj,onda ti nisi navijač…nemaš dušu….Bez ljutnje..navijački je….ostrašćeno.

Reply
Djole- Jagodina мај 9, 2013 at 13:06

Potrebno je samo da shvate da su za dve klase bolji od drugih i da odigraju koliko je potrebno za pobedu.Sinoc se jasno videla razlika u kvalitetu i zato i dobijaju kritike jer gube samo zbog nezalaganja i to je ono sto boli navijacIgraj i bori se ajde…..i nikad i pored poraza niko nece kritikovati…Zvezda oooooooooooooo

Reply
milenko мај 9, 2013 at 00:05

Bravo igore majstore, svaka cast i kao coveku i igracu

Reply
dexy122 мај 9, 2013 at 00:02

Drago mi je zbog pobede, ali vidi se da ovaj tim nije dovoljno jak ako hocemo nesto u evroligi. Rakocevic, Nelson i Katic su doneli ovu pobedu. Ne racunam na mlade igrace. Evo Mitrovic je pokazao svoj potencijal. Naravno neiskusan jeste, ali za to sluze ovakve utakmice.

Reply
Dejan CZ мај 8, 2013 at 23:55

A osporavali ste ga posle fajnel fora, zapamtite jedan je Rakocevic Igor

Reply

Leave a Comment