Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Са Пинту и Дауда уочи дуела са Слободом

sa pinto i daudaУтакмицом против Слободе из Ужица фудбалери Црвене звезде „затварају“ Маракану за текућу такмичарску сезону. Након пораза у 144. вечитом дербију, шансе црвено-белих да титулу из Хумске преселе у Љутице Богдана сведене су на теорију.

Међутим и поред тога, победа против Ера поставља се као императив у последњој утакмици сезоне на домаћем терену.

– Очекује нас тежак меч након пораза у дербију. У овом рангу такмичења, не постоје лаки противници. Имамо кадровских проблема јер поједини играчи немају право наступа због повреда и картона. Наспрам себе имамо ривала који игра у систему 4-2-3-1, одлично су организован тим који има неколико квалитетних појединаца. Заузимају седмо место на табели, немају притисак резултата и сигурно ће доћи растерећени и играти без притиска. На нама је да им се супроставимо на адекватан начин и да учинимо све да остваримо победу – истакао је Португалац.

Са мишљењем шефа стручног штаба сложио се и Абиола Дауда.

– Биће нам тешко да се подигнемо после пораза у дербију. Али због навијача и нас самих имамо обавезу да победимо. Што се мене лично тиче, трудим се да из меча у меч будем све бољи и да помогнем екипи у остваривању добрих резултата – рекао је Нигеријац.

Португалски стручњак истакао је да иако је сам финиш првенства, да неће калкулисати са саставом тима.

– Посматрам сваку утакмицу и тренинг и увек бирам најспремније и најбоље играче за наредни меч. Углавном су сви, изузев двојице фудбалера добили шансу да наступе. У сутрашњем сусрету биће промена у односу на претходне утакмице, јер имамо проблема са повредама и картонима – истакао је португалски стручњак и осврнуо се на издање свог тима у дербију.

– Слажем се да смо могли да одиграмо боље и да смо створили мало прилика за гол. Током недеље у којој смо се спремали за утакмицу играчи су били срећни, разумели су моје тактичке замисли и поставку. Велике мечеве решавају детаљи. Примили смо гол из прекида, иако је пре фаула за њих Максимовић лежао на терену, а судија није прекинуо игру. Напомињем то, јер је у идентичној ситуацији када смо имали контру три на два, судија зауставио утакмицу, јер је један фудбалер био повређен. Желели смо победу, при крају смо играли и са мало више ризика, који нам се није исплатио. Говорили су ми да је боље да сам покушао да сачувам нерешен исход, међутим, моје мишљење је да Звезда увек мора да побеђује и да су за овакав клуб, реми и пораз исто – објаснио је Са Пинту.

Португалац се потом осврнуо на период када је преузео црвено-беле и ситуацију коју је затекао.

– Циљ је био да напредујемо и да побољшамо игру. Нанизали смо осам победа и дошли у ситуацију да се боримо за титулу. На крају сезоне ћу причати о појединачном учинку играча, за сада могу само да кажем да сам поносан на њих и све што смо урадили – закључио је тренер црвено-белих.

Повезане вести

14 comments

realNo мај 22, 2013 at 14:55

dauda je za klasu bolji od svih, ali ono čega sam se najviše plašio desilo se. Stigli smo ih da derbi odlučuje, usrali su se i išli su na 0. I umesto da ih napadnamemo, da igramo na gol više sa pintu uhvati sad da filozofira sa taktikama. Šta ima lazović da se trti sa kasalicom u špicu, da je lepo stavio daudu u špic a lazovića na krilo bilo bi sve drugačije.

Reply
Mani мај 22, 2013 at 13:01

Kod nas je problem u tome sto dok smo pobedjivali 8 utakmica za redom Dauda je Falkao a Garido je Gatuzo, a onda izgubimo derbi a Dauda i Garido ne valjaju… Pitam se sta je sa mozgom?! Po svemu sudeci za letnji prelazni rok ce biti jako malo para, tako da jedini izlaz je otkupiti Garida a prodati Milivojevica koji koliko znam 99% ide… I uz jos 2,3 stranca koja ce naci Stojadinovic, plus Kirovski, Petko, Spajic, Pantic, Krneta, Micko, Vukan, Milijas, Milun, Kas, Laza, Mudri, Ozeg, Mihajlovic, Dauda, Asamoa… Mikicu i Kaduu istice ugovor i pitanje je sta ce biti… I na sve te igrace dodati iz nase skole, Srnica, Stojkovica, Karakljajica, Cikica i jos neke koji su se pokazali i kad to Pinto uklopi i prodje pripreme mora biti bolje nego ovo sada… A Bajka, Vesica, Mladenovica, Reljica, Vesovica i ako sam zaboravio jos nekog prodati za koliko god se moze izvuci….

Reply
A мај 22, 2013 at 11:24

SA OVOLIKO LOSIH IGRACA U EKIPI ,RONALDO I MESI BI ISTO BILI ISPOD PROSEKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
A мај 22, 2013 at 11:21

GARIDO I DAUDA NISU UOPSTE LOSI!!!!!!!!!!!
LJUDE TREBA MALO PUSTITI DA SE PRIVIKNU.
PA NI BORHA I EVANDRO NISU NISTA POKAZALI NA DERBIJIMA ,I NIKO IH NIJE TOLIKO PLJUVAO I BLATIO.
KOD NAS POSTOJI VELIKI PROBLEM,LJUDI SAMO STO SU STIGLI MI IH ODMAH BACAMO U VATRU I OCEKUJEMO DA ONI ODLUCE DERBI.
PROBLEM JE U TOME STO U DERBIJU NIKO NISTA POKAZAO NIJE.
NE MOGU SAMO NJIH DVOJICA DA ODLUCE DERBI,I ZA NJIH JE SVE OVO NOVO.
DAJTE IM SANSU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
goksili мај 21, 2013 at 22:19

kakve su sada ovo gluposti koje pise sportal,kao javio se Daudin menadzer i preti da ce traziti raskid ugovora zbog neisplacenih para. BRE NOVINARCICI OKANITE SE VISE ZVEZDE

Reply
bugarin мај 21, 2013 at 22:07

ja u kladzi odigrao iz X -2 i X-X jedno cu ubodem!!! turio sam po crvenu pa nek ide zivot valjda cu i ja nekad trefim!! pozz za sve nislije od bivseg deliju

Reply
Алке мај 21, 2013 at 20:14

Ja bih nekako voleo videti Asamou da odigra jednu celu utakmicu u tandemu sa Daudom. Nije mu pruzena prava prilika, samo da nam se ne desi opet Oumaru…

Reply
dvoglavi arapin мај 21, 2013 at 20:05

Kod Lukica i kompanije mi je najvise smetalo sto su navijacima proturali pricu, da je alibi za neuspeh sudija, tole, drzava… Ne kazem da nije bilo istine u tome… Ali dokle vise prebacivanje za izgubljene utakmice??? Na konferenciji za utakmicu protiv Slobode, Sa Pintu pominje sudiju i njegovu odluku pre gola, a ne pominje katastrofalno drugo poluvreme sa samo jednim sutom Kadua i to iz slobodnjaka u 96min. I sta ima da pominje derbi za sutrasnju utakmicu. Protiv Slobode i Vojvodine na pobedu!

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT мај 21, 2013 at 19:23

Dauda UBICA !!!!!!!!!!

Reply
Denis мај 22, 2013 at 00:47

Jest ubica vec potrcao da tuzi Zvezdu zbog neizmirenih obaveza

Reply
Maksa мај 22, 2013 at 02:00

Nije on vec menadzer.
Pa ovi nasi su krivi, sta su obecali coveku ako ne mogu da ispostuju. Oni nasi klinci manje kostaju, neki bi igrali za dzabe i svaki je bolji od stranaca ali oni greju klupu jbg.

Reply
Denis мај 22, 2013 at 14:09

A sto onda ke.njte za Kadua i Milijasa, pa i njima su oni ponudili pare i ugovor takav, a kao oni imaju prevelika primanja i slicno, a Dauda igra za gotovo iste pare kao Milijas, a ni kadu ni Milijas niti njihovi menadzeri nisu tuzili Zvezdu, sta vise Milijas je kao nekada Tosic iz svog dzepa davao pare saigracima dok ne legne plata. Malo realnosti nije na odmet

Reply
Maksa мај 23, 2013 at 13:15

Sta sam ja napisao, a da nije realno? Moj licni stav je da trebamo da ugasimo omladinsku skolu ako cemo da dovlacimo ne proverene strance. To je moje misljenje i ne namecem ga drugima niti se sta bunim, samo komentarisem. Da sam kadar sedeo bih u upravi.

Leave a Comment