Moja Crvena Zvezda
Архива

Prosinečki i Mikić pred Hajduk

Prosinečki
Prosinečki i Mikić

Pred duel 25. kola Jelen Superlige u kojem Crvena zvezda u nedelju 01. maja od 18:00 časova dočekuje Hajduk, prisutnima su se obratili trener Crvene zvezde Robert Prosinečki i defanzivac Nikola Mikić.

Mislim da sa pravom opet razmišljam o tome da smo favoriti. Razmišljam da ćemo se dobrom igrom vratiti posle Partizana, i odigrati dobru utakmicu. To svi priželjkujemo posle poraza gde smo u jednom trenutku bili jako blizu da budemo i prvi. Svih šest utakmica do kraja ćemo igrati na pobedu, tako da ćemo i u nedelju odigrati onako kako smo igrali skoro celu ovu polusezonu. Ja znam da svi misle da je gotovo prvenstvo, ali ne, zašto? Treba i oni da pobede do kraja. Mi moramo gledati nas, da ovih šest utakmica odigramo sa onom sigurnošću koju smo imali do Partizana. Drugo poluvreme nas je malo poremetilo i uzdrmalo, barem mene, a verujem i njih. Ipak, ja  verujem da oni opet imaju motiv, da će na Marakani biti sigurno puno gledalaca, i da ćemo uz podršku sa tribina igrati našu prepoznatljivu igru“ rekao je Prosinečki.

Sigurno da nas očekuje teška utakmica, pogotovo jer je ekipa Hajduka čvrsta ekipa. Znamo da će doći da se brane na Marakani, ali što pre budemo uspostavili našu igru koju smo imali na Marakani na prethodnim utakmicama, pre ćemo lagano privesti utakmicu kraju i dobiti ekipu Hajduka“ rekao je Mikić.

Prokomentarisao je Prosinečki i igru svog tima u derbi utakmici.

Dvadesetak minuta prvog poluvremena smo izgledali odlično. Gledao sam utakmicu dva puta, i video sam izvanrednih 20 minuta, a u drugom poluvremenu je došlo do pada. Veliki nam je problem bio taj što se Evandro povredio, jer nam daje sigurnost i tečnost u pas igri. Ćosić se isto povredio, pa smo morali da napravimo dve izmene zbog povreda, što svakako nismo planirali. Nadtrčali su nas. Više su želeli, bili su bliže lopti i hteli su više. Mi smo imali toliko krivih dodavanja, krivih pasova u drugom poluvremenu, da ne verujem da se to može ponoviti. Pričali smo u svlačionici, koliko god da je teško, moramo se vratiti, i pobediti svih šest utakmica do kraja. Moramo loše stvari popraviti, radićemo na tome, a da dobre stvari koje imamo i po kojima smo prepoznatljivi nastavimo da koristimo.“

Na pitanje da li će u nedelju, ili u narednih šest utakmica, zaigrati neki igrači koji su manje igrali do sada, Prosinečki je odgovorio:

„Ja sam i do sada igrao sa 15, 16, 17 igrača, tako će biti i ubuduće. Na sve računam, a pogotovo u ovom trenutku kada imamo problema. Evandro ne može da igra, Kadu i Tošić imaju žute kartone, Mikić ima problema sa nogom, Ćosić je u reprezentaciji. Moraću da rotiram ekipu, ali svi igrači koji budu igrali daće maksimum i ja se toga ne bojim. Moram još danas videti kakvo je stanje sa povređenim igračima, pa ću sutra odlučiti ko će igrati, odnosno ko je spreman.“

Novinare je zanimalo da li je igranje Mikića na levom boku, odnosno Tošića na štoperu deo taktiike, ili prinudno rešenje.

Robert Prosinečki
Robert Prosinečki

„Ja sam sa Mikićem potpuno zadovoljan, inače ne bi ni igrao. Zadnjih četiri, pet utakmica igra odlično, kako ja hoću, i kako ekipa očekuje od njega. Išao je i napred, igrao dobro odbranu, dao najvažniji gol u prvenstvu. Sa Mikićem sam zadovoljan, čak igra bolje na levom nego na desnom beku. Ja i ne vidim veliku razliku u tim pozicijama. Juče je Maskerano za Barselonu igrao štopera. Ja da sad stavim Mićka na štopera vi biste rekli da nisam normalan. Maskerano je izvanredno odigrao i Barselona je razbila Real Madrid. Ja mislim da, bilo da si levi ili desni bočni igrač, možeš bez problema odigrati. Igraš po liniji, isto ti je, samo je noga u pitanju, a Mikić igra sa obe noge, tako da mu nije problem. Tošić je na štoperu igrao dobro, osim u poslednjoj utakmici kada je davao protivniku lopte. Ali ne mogu posle jednog poluvremena sve kritikovati. Mislim da smo dosta dobro odigrali kroz ova četiri meseca, tako da sam zadovoljan, a siguran sam da će Zvezda biti sve bolja i bolja“ smatra Zvezdin trener.

Posle povrede Evandra, digla se velika tenzija. Da li ta tenzija koja postoji između Zvezde i Partizana, a koja je na neki način i prisutna svugde u svetu, utiče na igrače pozitivno ili negativno?

„Oduvek postoji tenzija, bilo između Reala i Barselone, bilo između Zvezde i Partizana. I pre kada sam igrao je postojala, a postoji i sada kada sam trener. To je sasvim normalno. Oni su išli sigurno grublje na Evandra, barem po onome što sam ja video. On je povređen, i nemamo ga za duže vreme. Tenzije će sigurno biti, a ako Partizan kiksne, sigurno je da će je biti još i više. To je dobra tenzija, taman da i vi imate o čemu da pišete“ kaže Prosinečki kroz osmeh.

Prokomentarisao je Prosinečki i tekstove koji se provlaće kroz štampu, a tiču se njegovog prelaska u Dinamo, odnosno novog ugovora sa Zvezdom.

„Super je čuti takve priče, to znači da sam nešto napravio. Crvena zvezda, predsednik, i svi koji su u klubu veruju u ovaj projekat, veruju da sam za ovo vreme dobro radio. Nisam još dobio ništa, rekli su da ćemo razgovarati kada se završi prvenstvo. Ja mislim da ostanem ovde. Ja sam trener Crvene zvezde, nijednog trenutka ne razmišljam da neću biti i da neću ostati. Mamić, 750.000, Dinamo, sve me to ne zanima. Ja ću ostati u Crvenoj zvezdi. Da li će biti revizije ugovora ili ne, ne znam, ali ja ću u Crvenoj zvezdi ostati sve dok ljudi iz kluba ne odluče da mi daju otkaz“ zaključio je Prosinečki.

Zvezdaši će ovu utakmicu moći da prate uživo i na web adresi www.zvezdatv.rs.

Zvaničan program ove utakmice možete preuzeti ovde.

Takođe podsećamo sve Zvezdaše da je 04. maja u Sava Centru sa početkom od 18:00 časova zakazana premijera dokumentarnog filma o Rambu Petkoviću „O Gringo“.

Повезане вести

3 comments

Comments are closed.