Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Полуфинале плеј-офа: Црвена звезда-Мега Визура (среда, 21 час)

img_2823Почиње плеј-оф! Обично се каже да шампионске екипе играју најбоље онда када је најпотребније, да темпирају форму за завршницу такмичења и да играју у најбољој форми у утакмицама које одлучују о трофејима.

Црвена звезда је од 3-3, дошла на крају регуларног дела Суперлиге до односа победа и пораза 11-3, а све се то некако поклопило са повратком на терен плејмејкера Демаркуса Нелсона и повратка у праву форму након мини кризе Игора Ракочевића. Евидентно је да је игра боља него у првих 6 утакмица Суперлиге, Дејан Радоњић је увео нешто ново у игру, што су играчи почели да прихватају и имамо довољно разлога да очекујемо да ће Црвена звезда играти све боље и боље.

Противник у полуфиналу плеј-офа, у коме ће Црвена звезда имати предност домаћег терена, је Мега Визура, тим који је највише показао од екипа које су у Суперлигу дошле из домаће кошаркашке лиге. Тим из Земуна показао је да има огроман потенцијал у својим редовима, а у директном дуелу са Црвеном звездом имају по једну победу и један пораз.

О тиму Мега Визуре толико пута смо говорили до сада. Дејан Милојевић, иако на почетку тренерске каријере, успео је да направи једну компактну екипу у којој сваки играч зна своју улогу и место на терену. Готово целу утакмицу Мега игра у зонском распореду, тј. када год је Бобан Марјановић на терену, а у таквој поставци игре са играчем који је висок 222 цм и има огроман распон руку, морате погађати шутеве споља ако желите остварити победу.

Осим Бобана Марјановића који је после 14. кола у Суперлиги однео титулу МВП-а, остали играчи Меге немају неке фасцинантне статистичке бројке, али се труде да у сваком тренутку раде оно што најбоље знају. Новица Величковић имао је проблема са прехладом и није био у саставу у претходна два меча, али ће у утакмици против Црвене звезде бити у саставу. Величковић је јако битан шраф у игри Мега Визуре, у последње време је у великом успону форме и један од носилаца игре.

Уз њих двојицу, најбоље партије у досадашњем делу Суперлиге приказао је плејмејкер Василије Мицић. Има одрешене руке тренера Милојевића, одлично користи минуте на терену и до сада је потпуно оправдао сваки минут на терену. Има одличан осећај за асистенцију и у игри два на два са Бобаном Марјановићем прави велике проблеме противничким одбранама.

Поменутим играчима доста помажу и млади Дангубић, шутер Саша Аврамовић, крилни центар Луковић, а своје минуте имају и нешто искуснији Лука Дрча и ветеран Горан Чакић. Мега Визура у последњој утакмицу у „Пиониру“ показала је сву своју снагу и квалитет што је довољно за максималан опрез у редовима црвено-белих.

Проценти шута морају бити на прихватљивом нивоу, а треба користити што више игру у транзицији, нешто што Мега никако није успевала да брани у претходним утакмицама. Као што је рекао тренер црвено-белих Дејан Радоњић, у саставу ће бити и ровити Игор Ракочевић и Мајкл Скот, док се од повреде још увек није опоравио млади Александар Цветковић.

Да напоменемо, у првој утакмици полуфинала плеј-офа, Партизан је савладао Војводину код куће без већих проблема. Дуел Црвене звезде и Мега Визуре на програму је сутра у 21 час, уз директан пренос на Арени спорт 1 и на РТС.

Улаз у „Пионир“ биће бесплатан!

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

Vlajko37 мај 29, 2013 at 21:35

Dr Demarkus Nelson!

Reply
BORISGL мај 29, 2013 at 21:31

Nema sanse da zadrzimo Nelsona…STRASNO KAKO KIDA LIK!!!!NBA SLEDECA DESTINACIJA!!

Reply
Lazovic za kapitena мај 29, 2013 at 13:09

dobijamo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Zvezda Velikan мај 29, 2013 at 07:51

Svi u Pionir da ugazimo tu kvislinsku kopilad!!! Na sve strane taj odvratni Partizan ima satelite i filijale…
Gledao sam ih sinoc protiv Vojvodine, videce kako ce proci protiv Zvezde.
Nema sanse da celi menadzment Zvezde omane u proceni kvaliteta igraca, odnosno niko me ne moze ubediti da je Zvezda jaca bez problema od Partizana koji nema niti jednu zvezdu u timu, e samo tereba da se momci bore kao lavovi, nece se oni predati lako.

Reply
Kali мај 29, 2013 at 01:37

Ocekujem da moj omiljeni igrac Nelson odigra veoma dobru utakmicu i vodi nas do pobede.Svi u Pionir!

Reply
delije bela crkva мај 28, 2013 at 23:33

sutra da napunimo pionir.da damo momcima veliku podrsku pred finale……SVI U PIONIR

Reply

Leave a Comment