Moja Crvena Zvezda
Архива

Prаvilnik o rаdu klubovа nаvijаčа

Navijači Crvene zvezde

Značaj navijača za FK Crvena zvezda veoma je dobro poznat kroz istoriju kluba, a samim tim i njihov doprinos stvaranju i širenju ideala i brenda Crvene zvezde.

Još od samog osnivanja kluba 1945.godine, Crvenoj zvezdi je prišlo mnogo navijača. Već 1948.godine formirana je prva sekcija navijača Crvene zvezde „Članovi – Prijatelji“ koja je brojala 120 upisanih članova. Od osnivanja kluba pa do danas, broj navijača je u stalnom porastu kao i njihova podrška klubu koja nikada nije izostala. Sa ponosom ističemo da smo najpopularniji sportski klub Balkana i jedan od najvećih evropskih klubova.

Klubovi navijača Crvene zvezde odigrali su veoma važnu ulogu u organizovanju navijača kroz istoriju Crvene zvezde. FK Crvena zvezda smatra danas svoje navijačke klubove potrebnijim i važnijim nego ikada u svojoj istoriji. Misija navijačkih klubova je širenje i promovisanje vrednosti Crvene zvezde, građanskog ponosa, socijalne integracije, sportskog duha, solidarnosti, demokratije, nacionalnih i drugih vrednosti koje odražavaju posvećenost kluba prema društvu kao celini.

Razvoj novih tehnologija je skratio razdaljine između ljudi i omogućio bržu i lakšu komunikaciju između navijača Crvene zvezde, kako međusobno, tako i sa FK Crvena zvezda.
Snažno širenje Zvezdinog sportskog pokreta, sve veći broj naših navijača, kako u Srbiji, tako i širom sveta, doveli su do potrebe da klub usvoji propise koji regulišu rad klubova navijača kao i da reguliše odnos između navijača i kluba.

Imajući u vidu značaj klubova navijača i polazeći od čuvene rečenice Slobodana Ćosića, jednog od osnivača Kluba koja glasi „Klub vredi onoliko, koliko vrede njegovi navijači“, Upravni odbor FK Crvena zvezda na sednici održanoj dana 05.05.2011. doneo je Pravilnik o uređenju zvaničnih klubova navijača FK Crvena zvezda, koji u celosti možete preuzeti OVDE.

Повезане вести

1 comment

Miroslav jovanoski феб 10, 2016 at 09:17

me interesira zasto e trgnat pravilnikot o radu kluboba navivaca za spustanje

Comments are closed.