Moja Crvena Zvezda
Архива

Adi spreman

Li Adi na treningu

Crvena zvezda je od utorka uveče napokon jača za defanzivca iz Gane Li Adija. Kažemo napokon jer se dugo čekalo da snažni štoper stigne na Marakanu nakon obaveza u nacionalnom timu Gane zbog kojih je boravio u rodnoj Akri.

„Imao sam odredjenih porodičnih problema i problema sa letovima, preko Istanbula, i zato sam zakasnio sedam dana. Sada mi je najvažnije da sam tu i stavljam se na raspolaganje šefu struke“, kaže Li Adi na engleskom, dok na srpskom već izgovara „hvala“.

Nešto malo srpskih reči naučili su ga saigrači, ponajviše njegov zemljak Aval Isah.

„Mnogo mi znači što je tu Isa, mada su i ostali saigrači izuzetno gostoljubivi i prijateljski. Prihvaćen sam momentalno i sada mi je najvažnije da se fudbalski uklopim. Mislim da su Zvezdini igrači kvalitetni i inteligentni fudbaleri i da individualno poseduju veliki kvalitet“, kaže Adi.

Adi kaže da je Zvezdin profesionalac i da će ako treba igrati meč sa Javorom u subotu od 19,00 časova.

„Umoran sam od puta i od presedanja i čekanja na aerodromima, ali isto tako sam i profesionalac. Ukoliko trener kaže i ako treba spreman sam da igram protiv Javora. Znam da Zvezda juriša na pobede i titule i moje je da joj pomognem u tome.“

Adi uz osmeh otklanja i dilemu koju su poslednjih dana stvorili mediji u Srbiji, uz doduše pomož kolega iz Engleske, a u vezi njegovih godina rodjenja.

„Znam da se svašta pisalo. Rodjen sam 1990. godine. Problem je jer u Gani, čini mi se, postoji igrač istog imena koji je rodjen 1985. godine. Za godine su me pitali i na nedavnom Svetskom prvenstvu pa je tada federacija Gane dokazala da sam rodjen 1990. godine i ta nedoumica je gotova. Ipak, incident je ostao na sajtovima nekim, po internetu, i to je sada izazvalo medije u Srbiji“, kroz osmeh je rekao Adi.

Повезане вести