Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Најава: Црвена звезда – Доњи Срем

50_godina_marakaneПрошао је прелазни рок, прошла је репрезентативна пауза, сада можемо да се окренемо актуелним обавезама и да у наредних месец дана, пре нове паузе за репрезентативне активности, дођемо на чело првенства. Последњи дан прелазног рока је прошао неуобичајено мирно за Црвену звезду. Наравно, бомбастичне најаве нису изостале, али после Марка Петковића и меча у Крагујевцу, није било нових појачања. Управо је трансфер Марка Петковића, поред доласка Милоша Нинковића, обележио прелазни рок у Србији, уз одласке Миливојевића, Марковића, Митровића, Абубакара и Павловског. Иако су Европу дрмали трансфери попут нове сапунице за медије, Гарета Бејла у Реал Мадрид, Месута Озила у Арсенал, повратак Каке у Милан, Црвена звезда није довела ниједно звучно појачање, ни Роналдиња, ни Александра Луковића, ни Милана Јовановића, ни Уроша Ђурђевића, нити неке од поменутих бомби, које су остале темпиране у „нечијем дворишту“. Иако је неколико медија који важе за угледне и релевантне, децидирано „обукло“ дрес поменутим играчима и још неким именима. Вратимо се реалности. После двонедељне паузе, наставља се Суперлига Србије, на прославу „Маракане“ долази Доњи Срем.

 Црвена звезда

Црвена звезда наставља шоу програм. Доведено је 14 нових играча, цео тим плус измене, а лицитирало се са барем дупло више. Утисак је да су сви челни људи у клубу довели своје фаворите које су хтели, само није економ, популарни Столе. Наравно, деца из омладинске школе Црвене звезде су служила само за причу на припремама и куповину времена, а данас за попуњавање броја на тренингу. Михајловић, Ђорђевић, Ахчин, Стојковић и други неће добити прилику да се покажу и надмећу, а чудићемо се ако „комшије“ продају неког новог изданка за милионе. Остао је само Лазић, који је „одједном“ искочио у први план, иако је Маринковић на почетку био планиран и испред њега, али пребрзо да би био први избор. До тада, наша деца ће одлазити из клуба или седети на трибинама или ложи. Прелазни рок је рађен свакако, само не плански и системски. Довољан је пример да је Црвена звезда, на крају сезоне, имала на располагању 6 нападача – Дауда, Касалица, Мудрински, Милуновић, Михајловић и Ожеговић, којима се придружио прво појачање Ђорђе Ракић и прикључен још један – Ђорђевић. Мудрински је продат, Ракић се одмах тешко повредио а Ожеговић прослеђен на позајмицу екипи Вождовца. Међутим, дошли су Оњило – превелики трансфер за непроверен квалитет и Драган Мрђа. Михајловић је имао после зимских, још једне одличне припреме, а Ђорђевић се такође добро показао, међутим то није довољно за клуб који је у дугу 45 милиона евра. Данас, Црвена звезда располаже са шест нападача, ако не рачунамо повређеног Ракића. Уколико се неправедно изузму Михајловић и Ђорђевић, долазимо до броја четири и још већег минуса у каси, која је празна. Поменућемо и позицију задњег везног. После скандалозног и односа сурове маћехе према Срђану Мијаиловићу и Луки Миливојевићу због самовоље спортског директора и жртвовања због Гарида, Црвена звезда није изгубила само милионе, већ и два сјајна играча, репрезентативца са којима би имала средину не само најјачу у региону. И док се јурила продаја Миливојевића, Мијаиловић је добио раскид уговора, а Црвеној звезди припала „сића“ по Уефиним прописима. Уз, прекопотребног ,Александра Ковачевића, шанса није пружена ни Ахчину, Стојковићу, само на припремама, већ су доведени Гогић и Јокић. О одбрани и позицији штопера, не треба трошити речи. Замислите средину са Миливојевићем, Мијаиловићем, Ковачевићем, Милијашем, Нинковићем, Печником и Савићевићем, помогнути играчима из омладинске школе. Већ уиграни, са правим појачањем у виду мајстора, Милоша Нинковића и одличног Печника. Преко 20 играча из омладинске школе је Црвена звезда изгубила, читаве генерације. Уз 14 појачања и поменуто, довољно говори о домаћинском пословању. Неки ће рећи да је већина играча, осам од четрнаест, дошла без обештећења, али и њима треба давати плату, а клуб је у дебелом минусу. Тако да смо домаћини остали у причи, а у пракси смо пијани милионери, само не знамо са чијим новцем. Тотенхем је пример како се води и ради прелазни рок, али Тотенхем није у ситуацији као Црвена звезда.

После три узастопне победе, две на гостовањима, Црвена звезда наставља пут. Требало би да су се играчи боље упознали, а да је тренер Стојановић успео да искристалише и упозна тим. О игри не можемо да говоримо јер је сваке недеље стизало по два играча, па је резултат најбитнији. Радује игра са два шпица, радује повратак Касалице и Милуновића у шпиц јер ту могу много више да пруже, на природној позицији, и радује гол Дауде. Нигеријац је са разлогом оспораван због понашања и незалагања, али његово знање није спорно. Да ли је схватио, или неко други уместо њега, да Турци неће повећати понуду тек онако, већ да мора показује то што зна, не знамо, али његови голови ће нам добро доћи, ако буде као у Крагујевцуу. За двадесет минута у Крагујевцу је био константно у прилици. Пропустио је једну шансу, засметао Милуновићу у другој, асистирао Печнику који је погодио пречку, а затим и после одличне контре постигао погодак, иако једва, првенац у сезони и поставио коначан резултат. То би требала да буде нормална појава за нападача и деветку Црвене звезде, али данас се све олако схвата, па смо задовољни са првим бљеском.

 Доњи Срем

„Хофенхајм из Пећинаца“, „српски Хофенхајм“ како су брже-боље медији у Србији потрчали прошле сезоне да прозову тим из Срема, по узору на успехе и алузије на немачки тим. Заједничко им је само да су за три године прескочили три ранга такмичења и да су у првој сезони играли на другом стадиону. Хофенхајм је добио нови, модернији стадион, а Доњи Срем и даље реновира „Сувачу“. ФК Доњи Срем је основан 1927.године као ФК Борац. У историји клуба из Пећинаца ништа занимљиво и вредно помена се није десило до 2011.године. До тада су само загрижени љубитељи фудбала изван Војводине, као и љубитељи емисије „СоС Бубамара“ коју води Александар Локнер на СоС каналу, знали за клуб из малог места на аутопуту Београд – Загреб, 40 километара од Београда. Управо тај детаљ, свој географски положај, издвајају као најбитнији и на свом званичном сајту. 2011.године су освојили Српску лигу, група Војводина, трећи ранг такмичења, у који су ушли годину пре. Под вођством искусног стручњака Богића Богићевића и захваљујући финансијерима и челницима клуба Милану Алексићу и Миленку Ђурђевићу пласирали су се у Прву лигу Србије, други ранг такмичења, и ван сваких очекивања и прогноза, већ следеће сезоне освојили друго место, иза Радничког из Ниша, и обезбедили пласман у Суперлигу. У Суперлиги одмах на старту били изненађење. И због игре – нападачки, допадљив фудбал, без „оклопа и штита“ према ривалима и дебитантски мотив који им је дао полет за лидерску позицију и због резервне гарнитуре дресова који су били копија резервне гарнитуре дресова из сезоне 2010/11 славног италијанског гиганта, Јувентуса. Дебитовали су победом на Карабурми, затим у Новом Саду савладали „комшије“ и наставили низ, који је прекинут у Новом Саду, против Војводине. Уследио је низ пораза и лоших резултата. И у другом делу сезоне су, очекивано, изгубили ритам, пали и заузели су 11.место на табели.

Ове сезоне су кренули лошије, тотално супротно од дебитантске сезоне. Још увек су без победе, у прва четири кола. Почели су са два ремија против Војводине и Јавора, наставили са два пораза против Јагодине и Напретка. Налазе се тренутно на 15.месту, са два бода. Тим је напустио капитен Милош Јосимов, проглашен најбољим левим беком лиге и заузео место у идеалном тиму сезоне, који је између понуда највећих клубова у земљи изабрао нама добро познати словачки Слован из Братиславе. Клуб су још од битнијих играча напустили голман Љубо Ковачевић, дефанзивац Милко Новаковић и Игор Миладиновић. Са новим тренером су ушли у сезону, Љубомир Ристовски. Од појачања издвајају се тандем из Смедерева, голман Младен Живковић, који је феноменално бранио против Црвене звезде, и дефанзивац Божовић, Синђић и Стојановић из Вождовца, Човић из Спартака, дефанзивац Васиљевић из Новог Пазара и леви бек на позајмици са друге стране Топчидерског брда, Ашковски. Костур тима је задржан, осим капитена Јосимова – Дамњановић, Лакић-Пешић, Кошутић, Вукобрат, Чордашић, Лукић, Јанковић и Крунић. Љубомир Ристовски се није дуго задржао, платио је цену лошег почетка првенства и после пораза од Напретка њега је на клупи заменио Владо Чапљић, који ће дебитовати управо на сутрашњем мечу.

ЦЗ Н ДС

„Маракана“  :    1    1 0 0  1:0

Укупно :     2   2 0 0   3:1

*Друга утакмица је одиграна у Новом Саду, на стадиону Војводине

Историја међусобних дуела је јако кратка, књига са два листа. Први међусобни дуел одигран је 27.октобра 2012.године на „Карађорђу“, у Новом Саду, у оквиру 10.кола. Доњи Срем је целу прошлу сезону домаћин био на стадиону Војводине. Славили смо 2:1, после преокрета, захваљујући головима Луке Миливојевића. Водећи гол за Доњи Срем, већ у 2.минуту, постигао је Јанковић. На „Маракани“ први дуел одигран је у 25.колу, 27.априла. Црвена звезда је славила 1:0, голом Николе Микића. Црвена звезда је одиграла најслабији меч у сезони, али је ипак успела да слави и добије потребну инфузију пред наставак борбе за титулу, која је окончана двадесет дана касније. Резултат је врло лако могао да буде другачији да није било Бајковића, одбранио два чиста зицера и Дамњановића, или није знао или није хтео да постигне гол на празан гол, после симултанке када је из игре избацио Спајића и Микића.

Од заједничких играча издвајамо једног, јединог. Игор Миладиновић, Звездино дете, члан генерације 1990, је прошле сезоне носио дрес Доњег Срема.

Нови дресови у част „Маракане“, улаз бесплатан

Црвена звезда је одрадила мини припреме на Тари, од 4-8.септембра. То је био и паметан потез нашег стручног штаба јер се тим склонио од медија и имао мирноћу, док се сва медијска помпа и пажња усмерила на дуел између Србије и Хрватске, који је био тема број 1. Тренер Стојановић је повео 23 играча, а на Тари нису били репрезентативци Касалица, Вешовић, Ковачевић, Милуновић, Петковић и Рајковић. Милуновић је био јунак меча младе репрезентације против Кипра и донео је победу са два лепа гола. Петковић је добио црвени картон, поново, али је одиграо одличан меч. Учествовао је код другог гола, често пробијао и центаршутевима стварао шансе нападачима. Надамо се да ће и проблеме са картонима решити. Ковачевић је био стартер и одиграо цео меч, а једино је Рајковић посматрао дуел са клупе. Најталентованији голман Европе је у незавидној ситуацији. Дошао је у прави клуб, дебитовао за А репрезентацију, али од тада је на клупи. Никоме не иде у корист да се Рајковић не развија, а да Србија не добије правог голмана за будућност. Бајковић је неприкосновен и ту може да разуме конкуренција, али зашто Рајковић није први избор у младој репрезентацији или зашто није бранио за, још увек, своју генерацију U19, ако већ није био на голу против Кипра? Касалица је заменио капитена Црне Горе Мирка Вучинића у Варшави при крају првог полувремена, а Вешовић није био у протоколу.

Што се здравственог билтена тиче Мартиновић се опоравио, а остатку тима је пријао боравак на Тари. Петковић је спреман за деби, јер је у прошлом колу одслужио казну због искључења. Европе нема, прелазни рок је завршен, меч против Хрватске је прошао, Толе иде, да се окренемо нама и наставку такмичења у првенству.

Поводом обележевања 50 година од нашег стадиона, наше „Маракане“, Црвена звезда ће све мечеве у месецу септембру играти у посебно дизајнираним дресовима за част нашег стадиона. Улаз за утакмицу против Доњег Срема биће бесплатан.

marakana_zvezda

 „Маракана“ је у Београду!

1.септембра стадион Црвене звезде, „Маракана“, је прославила 50 година! Пола века. Чињеница за понос. На овом светом месту за фудбалске ходочаснике, на нашем прагу, у нашој кући славило се и туговало. Радовало, плакало. Родила се највећа љубав, граница лудила, чиста и невина. Најјачи су падали, најхрабрији плашили. Небо се отворило. Неосвојива тврђава.

„Маракана“ је направљена на месту старог стадиона СК Југославије, који се звао прво „Велика Србија“, а затим „Авала“. Земљиште је припало Црвеној звезди. У удубљењу 12 метара испод нивоа тадашњег стадиона настао је споменик историје и место успеха. Утакмици Црвене звезде и Ријеке, претходила је утакмица пионира Црвене звезде и Јединства из Земуна. Трифун Михајловић је постигао први гол, Вукоје први званични, Душан Маравић први за Црвену звезду. Наш највећи стадион, стадион ФК Црвена звезда, назив „Маракана“ добио је због своје величине, грандиозности и стила који подсећа на „Маракану“ у Рио де Жанеиру.

1.септембра 1963.године Ријека је била та која је имала част да одигра први меч на трави којом су трчали највећа имена фудбала. Изгубила је 2:1, као што ће многи после ње. Повели су Ријечани голом Вукоја, Маравић и Прљинчевић донели победу. Прву од многих. Историјску, пред 55.000 навијача који су сведоци историје. Никад се није питало колико кошта карта, само да се уђе у храм, да се буде део њега. То је доживљај, и данас. И данас, када смо све изгубили, пали. „Маракана“ је „Маракана“. „Маракана“, рођаци. Опевана је више пута него Андрићева „Дрина на Ћуприји“ или Скадар на Бојани. Тим који је први истрчао на „Неосвојиву тврђаву“ је Ћосић, Милићевић, Томић, Чоп, Васовић, Поповић, Мелић, Прљинчевић, Костић, Маравић, Џајић. Тренер Павић.

Где је „Маракана“?

Од Теразија, преко Славије, до Храма, спустиш се до Аутокоманде а онда те као таласом доведе испред места где победници падају. Место где емоције надвладају разум, а откуцаји срца прате ритам песме која не престаје. Љутице Богдана 1а. Београд.

Шта је „Маракана“?

Моја кућа. Вечни музеј историје. Дом љубави, дом фудбалера Црвене звезде. Тамо где игра Звезда. Оно што је „Ноу Камп“ за Барселону, „Олд Трафорд“ за Манчестер Јунајтед, „Енфилд Роуд“ за Ливерпул, „Сан Сиро“ за Милан, „Вембли“ за Енглеску. За мене дупло више од дуплог. Непроцењиво. Споменик фудбала. Место које ми натера сузе на очи. Место шампиона Европе и света. Место коме се увек вратим. „Маракана“ није у Бразилу. „Маракана“ је у Београду! „Маракана“ је моја кућа. Неосвојива тврђава, моја судбина.

Овде су најбољи падали, овде су најбољи стварани. Приђи, чућеш бубњева звук, овде зидови још причају о хуку севера који не престаје, армије која сложно грми, овде зидови ће вечно причати о љубави између ње и нас!

Доме, слатки, доме. СВИ НА „МАРАКАНУ“!

Црвена звезда – Доњи Срем, недеља 15.септембар 2013. 19:00h , Јелен Суперлига 5. коло 2013/2014, стадион : „Маракана“, Београд.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

68 comments

joda023 сеп 15, 2013 at 19:02 Reply
milos сеп 15, 2013 at 19:02

jel ovo petkovic zamena vesovicu,o boze,ima li te??????

Reply
vladica сеп 15, 2013 at 18:56 Reply
igordelija сеп 15, 2013 at 18:08

nasao sam arena 1 prenos

Reply
igordelija сеп 15, 2013 at 18:03

ima li igdje prenos

Reply
nele сеп 15, 2013 at 16:34

pa jel moguce da Prva ne prenosi utakmicu -.-

Reply
Darn сеп 15, 2013 at 14:44

Ne bojim se ja novog gazde, menjanja klupskih boja, rušenja stadiona, preimenovanja ili gašenja kluba – to se nigde nije desilo, pa neće ni ovde, klubu sa ovolikim brojem navijača i ovakvom reputacijom.
Ono čega se zaista bojim je to što će vlada Srbije biti ta koja prodaje klub, pregovara sa kupcem i sačinjava ugovor, a gde je vlada Srbije, tu pare lako ispare i završe u džepovima nekog trećeg.

Reply
deki сеп 15, 2013 at 14:25

nema nas 20 godina u evropi,6 godina u Srbiji,deset godina nismo pogledali dobru utakmicu naseg tima,i onda neko krene da raspravlja da li treba da se privatizujemo.Sve drugo smo probali,imali smo bivse asove Piksi na celu kluba,zatim biznismene domace Toplica,i strani Den Tana,imali smo radnu grupu a zatim opet covek koji je zakleti zvezdas Lukic,politicar Vesic,sada nam je dosao skup svih navedenih pa su tu legenda,politicari,fudbalski radnik,kosarkaski radnik za financije,i kokeza neznam sta je on…i opet sve po starom,prvih par mjeseci euforija a kasnije krece ugradjivanje i kradja.

Reply
Zvezdas сеп 15, 2013 at 14:18

To je prilika da golman Rajkovic debituje,a Savicevic i Jokic da dobiju sansu u drugom poluvremenu,a ne Miric i Gogic,a i Milunovic bi mogao umesto Kasalice u napad uz Daudu.Sto se tice privatizacije,ja sam za ako ce tih 15 miliona evra godisnje znaciti da cemo imati vec naredne godine tim ovog ili slicnog kvaliteta: Rajkovic-Petkovic-Vranjes-Lukovic-Mijailovic-Kovacevic-Misimovic- stranac bolji od Milijasa i Pecnika – Lazovic-Jovanovic i stranac bolji od Daude,i ako ce se popraviti stanje u omladinskoj skoli,a na kraju krajeva ne bi se prodalo sportsko drustvo vec samo fudbalski klub i to bi bila ogranicena privatizacija tako da ne bi Arapi mogli da ugase klub i sruse stadion tj da grade i rade sta hoce vec samo u interesu kluba i navijaca,a valjda svi zelimo da gledamo nasu Zvezdu u Ligi Sampiona,a ne samo protiv Donjeg Srema,Malog Partizana i ostalih,koji treba da nam budu samo laksi trening pred utakmice sa najjacim evropskim timovima,a i potrebni smo Ligi Sampiona,jer utakmice tog takmicenja sve vise lice na bilo koji duel u vecernjem terminu engleske ili spanske lige.

Reply
vanja сеп 15, 2013 at 13:22

U 12 sam krenuo iz Pg evo pijem kafu pored tare i pravac marakana! Ovamo je prelijep dan sve mirise na spektakl, vidimo se na svetom mjestu za nekoliko sati. Zvezda je zivot…

Reply
Stanke сеп 15, 2013 at 13:41

Tebi su brate male sanse da stigneš. Tekma je u 7 ako te zakači neko čekanje na granici mozda stigneš da vidis zaustavno vrijeme.

Reply
Realan Zvezdas сеп 15, 2013 at 14:35

tebra Tara je u Srbiji,covek presao granicu

Reply
stanke сеп 15, 2013 at 14:41

covjek sjedi pored rijeke Tare, a ako je pored planine onda ide alternativnim putevima ima da stigne na derbi. Da se razumijemo meni je krivo jer ja ne mogu da krenem pa kenjam, ali realno iz PG do BG ti treba sa pauzama najmanje 7h i 30 min pa zato i kazem. 500 km je malo za ljubav koju imamo prema ZVEZDI ali ipak ima da se cepa do gore dosta

Reply
sumadinac сеп 15, 2013 at 15:04

Nikad crnogorcima to nije bio veliki problem 😆

Делија Чачак сеп 15, 2013 at 12:35

Звездо,згази их све!!

Reply
Realan Zvezdas сеп 15, 2013 at 11:39

Opravdanja vise nema,hocemo igru dosta smo cekali,dosao je red na jednu petardu,realno igramo na Maraknani,proslavljamo 50 godina njenog postojanja,bice dosta navijaca,Donji Srem nije nesto,vreme je za petardu,videcemo mozda sam ja previse ambiciozan

Reply
bek сеп 15, 2013 at 11:03

citam izvjestaj mladih selekcija jeli taj duronjic toliko dobar cim je 3 ili 4 utakmice zaredom najbolji igrac posto nemogu gledati mlade selekcije da mi neko odgovori ko gleda hvala unaprijed daj boze da je vrh igrac

Reply
www.tolelopove.com сеп 15, 2013 at 09:04

Sve sto sada hocemo je, da budes opet ona prava Zvezda kao nekad pre, u nama i dalje tece krv crveno-bela sto se lila za tebe..,

http://www.tolelopove.com

Reply
Goran сеп 15, 2013 at 08:29

Kako sam se obradovao jutros kad sam video sunce, a molio sam Boga samo da nas vreme posluži. Mora biti bar 40 000 ljudi.

Reply
gnj сеп 15, 2013 at 14:41 Reply
Teks Viler сеп 15, 2013 at 08:09

Zna li neko sta se desava sa stadionom Obilica?Bilo je reci da ga je Ceca poklonila Zvezdi za vreme predsednikovanja Vladana Lukica.Inace, Lukicu i njegovoj posvecensti klubu,kao i neravnpravnoj borbi protiv Toleta,hvala.Dao je sve od sebe,vise nije znao i mogao,to je njegov limit.

Reply
bbb сеп 15, 2013 at 11:22

da, da jos treba da ga zalim…a koliko je samo arogantan bio taj „jadni „lukic , sesta Zvezdina zvezda ah,ha,ha..gde su otisli 30 miliona duga koji je samo on napravio a titule nigde ali zato smo imali najveci moralni pad u svojoj istoriji…uh bre,Teks , pokvari mi jutro..

Reply
aleksandar sd сеп 15, 2013 at 01:39

Gledao sam mec Olimpijakosa u prvenstvu i na njihovoj tribini je bilo napisano MARAKANA SRECAN 50. RODJENDAN. ili tako nesto…Svaka cast.

Reply
Goran сеп 14, 2013 at 23:39

Dajte da napunimo stadion!

Reply
bojan62 сеп 14, 2013 at 23:29

Svako poredjenje nas i privatizacija klubova u ENG,SPA,FRA,ITA,GER je fail u startu….mi sa tim zemljama ne mozemo da se poredimo ni u jednom parametru…nama reper treba da budu privatizacije klubova u regionu (madjari,rumuni,bugari) a tamo vecina prvatizovanih se gasi ili grca u dugovima..

Drugo MI SMO REGISTROVANI KAO UDRUZENJE GRADJANA…koja privatizacija?
DRZAVA je POVERIOC nije titular…samo cekam da vidim na koju foru ce da nas privatizuju!!Ako se to nekako desi onda nek se privatizuje i udruzenje ljubitelja ptica i sve ostale propale partije ispod cenzusa…mozda i zarade nesto.
.
Politicari nam isisavaju pare iz kluba od 90tih do sada (cast izuzecima ako ih ima) i onda kad nastane dug…politicari lobiraju da se klub proda i vrati dug,plus da im ostane 20 mil za trosak da se istale medjusobno.
.
Inace drzava je MNOGO ulozila u zvezdu,dobijemo par miliona kredita po zelenaskim kamatama (poseta tadica marakani) i jos milion i nesto direktno (a mobilna telefonija npr.te pare povrati nazad preko co.brendinga sa zvezdom),plus placamo porez i izdravamo politicare u upravi..
.
A u pozadini cele price je zvezdina „okrnjena“ parcela,okrnjena jer se jos uvek ne zna ko je misteriozni vlasnik X,koj moze da blokira svaku mogucu izgradnju/rekonstrukciju..

Molim boga da ovo izadje na dobro…ali sam veliki skeptik

Reply
Goran сеп 14, 2013 at 23:44

Isto kao Šajtjor, Zenit, Kluž… Jel si čuo nekad za Kluž do pre par godina? To što pričaš za zemlje u regionu nema veze sa nama jer ako nas kupi jedan od najbogatijih ljudi na svetu nije isto kao da nas je kupio neki domaći tajkun. Uostalom čovek gradi hotel na Zlatiboru i samim tim širi posao u Srbiji. Po meni, gore od ovog stanja ne može i ja sam za privatizaciju.

Reply
bojan62 сеп 15, 2013 at 00:18

ti poredis sahtjor i zenit sa nama???? mogao si i real madrid da ubacis u jednacinu

odvoji 5 minuta i procitaj ovaj zanimljiv clanak o stanju u rumunskom fudbalu

http://www.b92.net/sport/teme/novakovic.php?yyyy=2013&mm=06&nav_id=727046

Reply
Goran сеп 15, 2013 at 08:48

Poredim Šahtjor i Zenit jer su i oni privatizovani. Hoću da kažem da klub ne mora obavezno da propadne ako se privatizuje. Uostalom nikad se nije desilo da propadne neki klub koji ima milione navijača, pa neće ni Zvezda.

Reply
emontije сеп 15, 2013 at 13:35

neznalice62, zenit i sahtjor pre 15 god ne bi mogli drugi tim da nam dobiju. sta pricas ti?! kakvi argumenti?! pa mi ne mozemo iz avgusta da izadjemo u evropi. pa drzava nas je rasparcala, pokrala, gazila, silovali i sta sad nece vise? molim te cuti jer nista gore neko je pametan a i ima sta da kaze…

Reply
Goran сеп 15, 2013 at 08:49

Pardon, na Kopaoniku gradi hotel.

Reply
MILAN KG сеп 15, 2013 at 00:44

ako neces privatizaciju klub ce se brzo ugasiti ovo ne vodi nikuda.koje k… clanstvo velika sramota su bili izbori u Zvezdi kada je za Dzaju glasao mizeran broj ljudi ovo sam iskopirao iz vecernjih novosti: (
Predsednik Izborne komisije Matija Radojičić na današnjoj konferenciji za medije rekao je da je na izbore izašlo 1.824 od 7. 669 upisanih članova, a da je Džajić dobio 1.792 glasa, što je 90,5 odsto glasova izašlih birača.) ovi podatci su velika sramota da za legendu kluba glasa 1792 coveka. prema tome privatizacija sto pre koje udruzenje gradana gde su ti gardjani kad treba da se plati clanarina 1000 kinti godisnje mnogo?! i posle mi neko prosipa price protiv ili gasi ili zovi seika Mohameda bin Zajeda http://www.youtube.com/watch?v=iam2aUoU1l0

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 14, 2013 at 23:17

citam razne komentare i ne mogu da im se nacudim…pa mi da slavimo dan ako nas kupe..sve ce vise da se mucimo i ne mozemo dugove da vratimo i sve ce dublje da tonemo..ovo sto nam daje gazprom je 20% koliko bi nam trebalo da budemo stabilan evroligaski klub…mi sa 15 milki + gazprom +tv prava i ostalo imali bi solidan tim u evropi i bili bi za respekt..jedini nam je to spas…igraci bi bili ispalcivani redovno a sa tim parama braco mozemo da dovedemo veoma jaka pojacanja i da se ne plasimo nikog kod nas a u evropi bi imali zapazeniju rolu..samo da se molimo bogu da nas kupe ..tek onda ce da nas ogreje sunce..nama su ovako sa Kokijem i toncevim dani odbrojani

Reply
ssss сеп 14, 2013 at 21:39

Liga nam je ravna zoni sramota. BEZ TE IZ SRPSKOG FUDBALA

Reply
Darn сеп 14, 2013 at 20:45

Ne znam šta da mislim… nadao sam se mnogo većoj cifri, a opet, znajući dokle smo dogurali, možda je to bilo nerealno…
Ma, sve je bolje od ovog odumiranja na rate. Gore ljude i gore rezultate ne možemo imati, pa da nas i crni Arapi kupe…

Reply
bojan62 сеп 14, 2013 at 23:35

i da ponude 500 mil eura…zvezda sem pokrica duga ostatak para nece ni videti…

Inace poredjenja radi,morati prodaje inter za 200 mil eura onom azijatu

Reply
Никола '89. сеп 14, 2013 at 18:48

Да ли само ја имам проблем са логовањем и још неким функцијама на форуму?

Reply
VLAJKO сеп 14, 2013 at 20:36

Nemas veruj mi…

Reply
Guerrini Champion сеп 14, 2013 at 18:25

Ja nekapiram ovakvu privatizaciju…kaze 60 miliona…od toga 40 Zvezdi,20 drzavi…pa to nije logicno…ako daje Zvezdi 40 miliona kad je kupi,znaci da sam sebi daje novac i samim tim Zvezdu kupuje za 20 miliona eura…Mislim da to nije dobro shvaceno…Zvezda ce biti prodata za 60 miliona koji idu drzavi+dug da se vrati…to bi bilo oko 100 miliona+ulaganje svake godine…

Reply
laki сеп 14, 2013 at 18:55

ide 40 dzavi za vracanje dugova i kredita neevezano sa sport i 20 za ravoj celog sporta

Reply
Guerrini Champion сеп 14, 2013 at 19:10

E to je vec u redu…mada sam je u nekim medijima citao da 40 ide da Zvezda pokrije dug,a 20 za drzavu…pa mi nije bilo logicno…

Reply
Sasa сеп 14, 2013 at 16:55

Zvezda na prodaju za 60 miliona evra, Vlada nudi klub Arapima

Vlada Srbije planira da proda fudbalski klub Crvena zvezda za 60 miliona evra arapskoj porodici Bin Zajed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Vladajuća porodica iz Abu Dabija trebalo bi preko svoje kompanije „Al Dahra“ da postane vlasnik crveno bijelih prilikom privatizacije kluba iz Ljutice Bogdana.
Država bi od te sume izdvojila 40 miliona evra za vraćanje svih dugova, dok bi 20 miliona bilo upotrebljeno za razvoj sporta u Srbiji.
Prema preliminarnom dogovoru, kupac bi se obavezao da godišnje ulaže 15 miliona evra u klub.
Sa druge strane, Fudbalski klub Partizan bi takođe trebalo da bude prodat, ali Vlada Srbije za sada nema kupca za crno bele.
„Imamo situaciju da se ne zna ko upravlja klubovima i samo je bitno pitati zašto država ne daje dovoljno para. Zašto da daje kada može da zaradi? Mislim da se na Zvezdi i Partizanu može zaraditi ako dovedemo nekoga ko će od toga napraviti posao. Pitate se zašto nije moguće to sada? Zato
što svi misle da tu treba odmah mnogo da se zaradi“, rekao je nedavno prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić.

http://www.nezavisne.com/sport/fudbal/Zvezda-na-prodaju-za-60-miliona-evra-Vlada-nudi-klub-Arapima-209378.html

Reply
Grunf сеп 14, 2013 at 15:39

Видим да се овде повела расправа о приватизацији… Звезди требају паре да би била иоле конкурентна у Европи. До тих пара тешко да ће доћи без ( ДОБРЕ!! ) приватизације. То стоји. Међутим, 60 милиона је смешно, па чак и увредљиво. Само играчи под уговором вреде преко 20, можда и више то се лако да проверити. А још и Маракана, земљиште около, па и само име Црвене Звезде, која је највећи српски бренд. То све вреди далеко више од 60 милиона. Дуг јесте велики за наше услове,међутим он је занемарљив у поређењу са дуговањима европских „великана“ који износе више стотина милиона €. Плус што и даље верујем да би Човић кад-тад и то регулисао и да не треба дати Звезду у бесцење зарад неког инстант кеша.
У сваком случају,верујем да од свега тога неће бити ништа. Мени све ово личи на покушај скретања пажње јавности са неких других озбиљнијих проблема. Није ово први пут да се појављује оваква прича. Прво су били Индијци,па Руси,ево сад Арапи… Кад год треба да се забави народ, ударе не Звезду.

Reply
ds сеп 14, 2013 at 16:06

Slazem se sa tobom 60 mil.je malo,bar ja tako mislim.I ako se to desi Zvezdi ce ici 40,a 20 za razvoj sporta u Srbiji.Ne kazem da ne treba dati i za sport,ali nije li to puno cak i previse? Te pare su Zvezdine i trebaju pripasti njoj,ne govorim samo o FK nego i ostalim klubovima u SD CZ.Prije nekoliko dana nam se RK mogao ugasiti,i VK nije jos u stabilnoj situaciji,tako da prvo treba pomoci nasim klubovima,pa tek ostalima.

Reply
Sasa сеп 14, 2013 at 16:53

Zvezdu treba prodati za 1 euro neka ti arapi uloze u tim i u sredjivanje stadiona itd

Reply
Andrej сеп 14, 2013 at 19:03

Drzava prodaje FK C.Zvezda, tako da njoj pripadaju pare od prodaje, a u sklopu ugovora o prodaji bi bilo dogovoreno da 40 od 60 miliona bude tretirano kao ulaganje u klub, tacnije za sanaciju dugova, o tome se ovde radi, bar kako je objasnjeno. Da SD Crvena Zvezda prodaje svoj FK onda bismo mogli da pricamo o tome da pare od prodaje idu Zvezdi(SD ili FK), ali ovako pare idu drzavi kao i bilo kojoj drugoj situaciji kad je prodavano neko drzavno preduzece.

Reply
ds сеп 14, 2013 at 19:37

Razumijem ja to brate.Stojim iza toga da Zvezda moze dobiti vise,ali ako drugog kupca nemamo moramo se zadovoljiti onim sto nam se nudi.Samo mi zapada u oko sto ce Zvezdi ici cifra koja ce da pokrije samo dug,i da joj nista ne ostane sa strane.Dok drzavi ide 20 mil.po meni je to puno.Ali vidjecemo,vrijeme ce pokazati svoje mozda se nista od ovoga i ne desi.

Reply
Andrej сеп 14, 2013 at 20:12

Mozemo samo da posmatramo sta ce se desavati i kako ce se odvijati situacija i da se nadamo da ce nas voljeni klub biti bolji nego sto je sada!
Pozdrav druze!

MILAN KG сеп 15, 2013 at 00:53

bravo

Reply
DrMilCzv сеп 14, 2013 at 15:18

Dok pocne tekma, da pjevusimo novu pjesmu 😀
http://www.youtube.com/watch?v=y4ScxX9PJak
Zvezdaski pozdrav iz Podgorice! 🙂

Reply
! сеп 15, 2013 at 01:45

Pesma je zesci krs,bar za pevanje na Severu nije. Navijacima se spava od tih sporih pesama kojih imamo i previse…

Reply
ЦГ сеп 14, 2013 at 14:28

Je*ala vas privatizacija!

Reply
laki сеп 14, 2013 at 14:02

BICE VESELO SUTRA

Reply
veliki pravi zvezdas сеп 14, 2013 at 13:48

Idemo samo napred Crveno beli do pobede sjutra na nasoj Marakani protiv Donjeg Srema 😀

Reply
Delija сеп 14, 2013 at 13:41

Ne razumem ljude zasto nisu za privatizaciju?! Imacemo ako Bog da dobre igrace na terenu, jos lepsi stadion i igracemo LS ili LE i necemo strepeti od tamo nekog Cernomoreca. Nece drzava dozvoliti losu privatizaciju Zvezde jer znaju oni da pola Srbije navija za Zvezdu i znaju da moraju odraditi uspesnu privatizaciju…Vucic mi deluje kao covek koji nece dozvoliti da se unisti Zvezda jer se vidi da je nas…ZVEZDAS! SUTRA SVI NA STADION, JER IGRA ZVEZDA SAMPION!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
vanja сеп 14, 2013 at 18:26

Delijo svaka cast na kom. Nije bitno je li Zvezda prodata za 60 ili 260 milona jer te pare od prodaje ne idu na nas racun ali je bitno da ce nestati dugovi i da ce biti zagarantovana ulaganja od 15miliona a kada se na to dodaju novi sponzori,evropski mecevi,marketing itd. Dolazi se do godusnjeg budzeta od 30-ak miliona sto je za nase uslove izvanredno sa tim budzetom koji bi rastao iz godine u godinu eto nama proljeca u Evropi. Dobra privatizacija za dobru Zvezdu! Sjutra svu na marakanu.

Reply
Рајко сеп 14, 2013 at 13:31

Ми славимо, а они нам продају клуб! ЈЕБАЛА ВАС ПРИВАТИЗАЦИЈА!

Reply
??? сеп 14, 2013 at 13:29

Sajt vam je strasno ne pregledan.

Reply
Red Star сеп 14, 2013 at 13:06

Ako je ovo istina onda je odlična vest ali ja mislim da je privatizacija još daleko 🙂

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT сеп 14, 2013 at 13:42

Samo 5 % klubova u Srbiji ce biti u vlasnistvu jednog coveka, ostali ce duze cekati… Zvezda i Partizan sigurno se privatizuju do juna 2014. , Zvezda mozda i ranije, novi zakon o sportu trbalobi da stupi na snagu za novu godinu, 2014. Tako da smo privatni sigurno…

Reply
aleksandar sd сеп 14, 2013 at 16:26

Ako arapi daju 15 miliona godisnje i gazprom 4 sa ostalim sponzorima to je oko 20 miliona godisnje… Plus nema dugova i svega toga… Verujem da cemo moci Ninkovica da potpisemo na 4 godine. Ali, ko ce biti predsednik i sve to, da li je tacno ovo za arape,jer ako jeste oni ce poslati svoje ljude u klub i Kokeza i slicni ce morati napolje ,sto mi se cini da ce biti tesko izvodljivo.

Reply
Goran сеп 14, 2013 at 21:13

Ma da, Arapin će morati da zadrži Kokezu hahahaha.

aleksandar sd сеп 15, 2013 at 01:37

Sta se kezis bre ti koji moj? ja nisam rekao da ce morati da ga zadrzi nego da ce morati da ode, ali da ce Kokeza tesko otici kad se zna ciji je to covek. Cak sam siguran da ce ostati na nekom mestu u klubu. A ti pazi kako se obracas.

VLAJKO сеп 14, 2013 at 11:38

Svaka cast za tekst! U nedelju pravac MARAKANA!

Reply
torh сеп 14, 2013 at 11:24

Vreme – suncano , ulaz – besplatan , izgovora – NEMA ! Da napunimo Marakanu !!!

Reply
ShoNe сеп 14, 2013 at 13:38

Jedini izgovor moze da bude losa igra u predhodnim kolima. Mada ni to nebi trebalo da bude izgovor, treba doci i podici ekipu, ako je to ikako moguce.

Reply
www.tolelopove.com сеп 14, 2013 at 09:03

Nek se Marakani vrate slavni dani kad si Zvezdo bila iznad svih, nek pobede tvoje nasu dusu lece nek te Sever povede u njih…

Svaka cast na najavi!

Reply

Leave a Comment