Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Најава: Вождовац -Црвена звезда

vozdovac

40.000 гледалаца, прослава свете „Маракане“, легенде.. ни то није довољно против Доњег Срема. Тренер Стојановић и клуб су се извинили навијачима, а да ли су се извинили навијачи? Бесрамно помињање Томислава Караџића је досадило и њима и скандирање свима, само не Звезди, коју маса по психологији и дифолту одмах прихвата а да ни не зна зашто то ради.

Да ли је он био на терену и постигао два гола за Доњи Срем, са играчем мање? Да ли је Толе Караџић постигао четири гола за Јавор у Ивањици, а управа клуба ноћ пре брже-боље потрчала да саопштењем, „демократски“, тера Караџића због скандала на стадиону 200 метара ниже? Ако су већ хтели кривца зашто Тончев и Антић нису отишли код партијског колеге Бранка Ружића? Да ли када Црвена звезда води 2:0 и има играча више, против било ког противника, не треба да загрми стадион и да ветар играчима? Коме се тера инат, зашто се даје на значају и Толету и било коме другом а не свом клубу? Битно је да се терао капитен, а клуб пљунуо на себе када није стао јавно иза њега. Ваљда такво навијање заслужује ове играче. А они момци, где је најстарији капитен са 22 године, у „Шумицама“ гину без имало подршке, трпе батине, бахато понашање противника јер се осетио као домаћин и суђење које да је пуна хала не би било какво јесте.

Очигледно је да поједини „играчи“ ФК Црвена звезда не би могли да играју ни за Доњи Срем, а најбитније им је да по сплавовима себи дижу цену тиме да су играчи Црвене звезде и тако имају бољи пролаз код девојака, јер ни њих не би могли другачије да нађу. После пораза од Доњег Срема, јер то је пораз ко мисли другачије може заједно са играчима под руку, исписницу и да нас спаси, пред 40.000 навијача, руку на срце већина је дошла само зато јер је улаз био бесплатан а мисли да је Спајић нападач, Милијаш штопер, а Дауда бек, треба сваки играч да оде до управе клуба и купи себи исписницу. Наравно, изговори да се неће поновити, да не знате шта је било и шта се десило, да нема оправдања и да ћете „погинути“ за Звезду и бебама од пар месеци уместо смеха изазивају плач и сузе. Као и учестали сукоби на тренинзима. Ако не можете да се носите са притиском, почаствујте нас својим одласком. Смишљајте нове изговоре који ће вам купити време. Разумемо да не знате и не можете, али да нећете да се трудите и трчите то никад нећемо разумети. Ви не заслужујете ни пажњу, ни подршку, навијаче, плате.. а имате све то, поготово прва три аспекта. Не заслужујете да неко детету или себи ускрати неко задовољство да би платио пут, и у другом случају карту, за Београд и „Маракану“. Фудбал је најбитнији, много више од најважније споредне ствари и ниједан спорт није и никад неће бити толико популаран као фудбал. Фудбал одавно није споредна ствар, чим се животи губе због, плаче и радује. Али, по чему сте бољи и вреднији и по чему залужујете више пажње од ватерполиста, рукометаша или одбојкаша? По томе што су они прваци државе и прваци Европе, а ви имате уговоре вредније од буџета целог њиховог колектива и „играте фудбал“… да барем играте фудбал, било би апсолутно разумљиво. Ја сам увек на месту које сте ви укаљали а ми славили у недељу, јер ја никад не бојкотујем свој клуб. Ви нисте Црвена звезда, али нажалост играте и представљате то свето име, као и управа. Понављам, част појединцима, изузетцима, али у овом случају сви сте тим и сви сте изгубили у недељу. Томислав Караџић треба да оде миљама далеко од Србије и српског фудбала, треба да одговара, али он није највећи противник нашем клубу. Он је алиби и план. Највећи кривац и противник Црвеној звезди је Црвена звезда! Очигледно су Црвеној звезди највећи противници Томислав Караџић и Чедомир Јовановић. Први, јер је алиби због својих потеза и радњи у прошлости, други јер је његовом заслугом ватерполо клуб постао првак Европе, а нема шал око врата, Звездину тетоважу и стаж на Северу. Ни једног, ни другог нисмо видели на терену, ни у недељу, ни пре. Или су променили идентитет и опис или не знам који број носе и кад су потписали за Црвену звезду. Политика нас не интересује, нити јој је овде место. Наша политика, вера, религија и став је Црвена звезда. А, свако ко жели алиби и материјал за шлихтање може пронаћи у изобиљу, у уводном излагању.

Искрене честитке клубу и играчима Доњег Срема.

Вождовац

ФК Вождовац је основан у априлу 1912. године као ФК Душановац. 1929. године мења име у Вождовачки СК. У сезони 1963/64 бележи први успех, осваја Српску лигу и обезбеђује пласман у Другу лигу Југославије. У том периоду Вождовац је играо помоћном терену „Маракане“ као домаћин. 1953. године је основана ФК Слобода Београд, а 1973. године Вождовачки и Слобода крунишу одличне односе, фузионишу се и клуб добија своје име – Вождовац. Стадион Слободе је припао Вождовцу. Највећи успех клуба је било освајање Купа Београда, 1975.године. 2004. године Вождовац осваја Српску лигу „Београд“ и оверава пласман у Другу лигу. У периоду када је тренд био да се клубови фузионишу, 27.јуна 2005. године фузионише се са Железником, тада актуелним освајачем Купа СЦГ, и улази у Прву лигу Србије и Црне Горе. Постаје прави бум и у премијерном учешћу у највишем рангу осваја 3.место на табели, под вођством Михајла Ивановића. И у првом делу са Ђокићем и Јовановићем, и у другом делу са Маринковићем и Калајџићем играли су леп фудбал и побрали симпатије. Остали су без учешћа у Европи због финансијских проблема, а у првом издању Суперлиге Србије наредне сезоне завршили су на последњем месту и кренуо је њихов суноврат. Одмах су испали и из Прве Телеком лиге, па су наредне три године провели у трећелигашком рангу. 2012. године су поново освојили Српску лигу, а прошле сезоне у конкуренцији Напретка и Чукаричког завршили на трећем месту. Гашењем Хајдука из Куле, упражњено место је припало „Змајевима“, па је Вождовац поновио исти успех као шест година раније. Вождовац је на прагу да званично постане други приватизовани клуб у земљи, после Чукаричког. Иако још увек званично није приватизован, све је почело планом који је предвиђао феноменалан пројекат стадиона на крову шопинг центра и доласком нове амбициозне управе. У априлу 2013. године Београд је добио јединствен стадион у свету и праву атракцију, а Вождовац нови стадион у Заплањској улици, који је заменио стари стадион. Одавно су познати и по навијачкој групи, популарни „Инвалиди“, која је настала 1990. године.

Вождовац, који је увек био за корак испред осталих клубова из Београда – Баска, Графичара, Железничара из Бара Венеције, Синђелића, Хајдука са Лиона… некако је клуб из насеља Браће Јерковић представљао градско језгро, изузимајући топ клубове из Београда. Клинци са Душановца и Јерковића су имали два избора – фудбал у Вождовцу или кошарка у Торлаку. Један од најстаријих београдских клубова своје највеће успехе доживео је у протеклој деценији. Данас, када је старо одело заменио новим, урбаним, стари стадион новим, јединственим у свету, на висини од , са погледом на Београд, на крову тржног центра који је већ добио надимак „Вождовачка арена“, а осим имена „Стадион“, носи назив „Бојан Мајић“, капацитета 5.200 места, Вождовац преставља дух новог времена. На месту старог стадиона, у близини Централног гробља, који је срушен 2011.године настао је нови, заиста јединствени.

Прошле сезоне Вождовац је, у ишчекивању завршетка новог стадиона који је светска атракција, у конкуренцији Напретка, Чукаричког, Борца из Чачка, Металца из Горњег Милановца, Тимока из Зајечара победио у трци ко има лепши и иновативнији стадион дефинитивно, али је трку за бодове завршио на трећем месту Прве Телеком лиге Србије. Како медији воле да пишу Друга лига је била никад јача, али је занимљива чињеница да је ера градње или реновирања нових стадиона, тако најављивана у Србији али успех свакако, довела до тога да су поједини клубови из другог ранга имали сређеније стадионе него они из елите. Не рачунајући „Маракану“, којој такође осим шминке споља треба иновативност и озбиљна реконструкција унутрашњости, Нови Сад и Јагодину, можда и „Чаир“, Вождовац, Горњи Милановац и нови комплекс у Зајечару, ако се изузме још увек реновирање стадиона на Бановом Брду, су свакако предност дали у том надметању. Имајући у виду срамотан однос и запуштање „Омладинског стадиона“, пре свега. Управо у тој чињеници су после „изненадног“ гашења Хајдука из Куле поменути клубови тражили шансу да заузму упражњено место, уз БСК из Борче и Смедерево, који су завршили на последња два места табеле Суперлиге. Иако ова чињеница отвара друго питање, а то није циљ, Вождовац је био победник и у том смислу, и по статуту ФСС (ако се заиста поштује, јер се примењује како коме одговара).

Нису се летос припремали за Суперлигу, јесу за борбу али нису за учествовање, па су и појачања стигла касније. Талентовани тренер Ненад Лалатовић, бивши капитен Црвене звезде, је после успеха на новосадској Клиси са Пролетером преузео управљање тимом. Лалатовић је свакако освежење у српском фудбалу. После играчке каријере, млад је почео да се бави тренерским послом. Од Пролетера је направио стабилног друголигаша који је увек у врху табеле, па је Вождовац прави испит колико може у овом тренутку. Уз Марка Николића могао би да представља нови, прави талас тренера у српском фудбалу за веће домете. Да ли ће, видећемо. У сваком случају, већ је кандидат за позицију у Љутице Богдана у неком наредном периоду. У клуб су стигли искусни штопер Горан Драговић, а затим и бивши капитен, дете и део историје Црвене звезде Дејан Миловановић, Стефан Бабовић, на корак од сензационалног појачања Црвене звезде, као и на позајмицу из Црвене звезде Огњен Ожеговић и Никола Караклајић. Са клубом су тренирали и Милош Чава Димитријевић и Никола Петковић, који је уместо Вождовца изабрао Сиднеј, али нису договорили сарадњу. Млади голман Никола Перић је један од четворице пристиглих из кулског Хајдука, затим Васиљевић из Борца Бањалуке, Раде Вељовић из Смедерева, Лекић из новосадског Пролетера и Румун Мускалу из Челаула су међу многима пристигли у Вождовац. У првих пет кола првенства показали су да могу брзо да пребрину бриге око опстанка, а према челницима клуба амбиције досежу и до учешћа у европским такмичењима. Тренутно се налазе на деоби 10.места са Офк Београдом, са 6 бодова али је врх табеле далеко три бода. У првом колу су поражени на „Омладинском стадиону“ 1:0 и то им је једини пораз у досадашњем делу шампионата. Уследили су нерешени исходи са Војводином и Јагодином 1:1 и прва победа у Ивањици 2:0. У прошлом колу у Крушевцу дуго су водили, али су „Чарапани“ дошли до бода при крају сусрета. На новом стадиону одиграли су само један меч, против Јагодине.

ЦЗ Н В

„Маракана“  :    2    2 0 0  5:1

Вождовац: 2 1 0 1 2:2

Укупно :     4   3 0 1   7:3

Први међусобни дуел одигран је 20.августа 2005. године, у 3.колу сезоне 2005/06. Црвена звезда је победила 3:1 на „Маракани. Почетак бума Вождовца је умало осетио и тим за понос Црвене звезде који је чекао дуеле са Брагом и улазак у Лигу Европе. У веома узбудљивом и сјајном мечу, Вождовац је повео голом Ивана Јовановића у 16.минуту, после сјајне акције и одличног потеза, феноменалног дриблинга популарног „Гутија“. Иако је Вождовац контролисао већи део меча, Црвена зведа је у финишу стигла до победе. Творац преокрета је био Бошко Јанковић са два феноменална поготка у 73. и 80.минуту, први гол се и даље памти, док је трећи гол постигао Никола Трајковић у 90.минуту, свој првенац. На терену је и тада био Милијаш али Милан, рођени брат нашег капитена. Поређења ради најуспешнију генерацију Црвене звезде у последњих 15 година је на овом мечу пратило 3.000 гледалаца, уз салве звиздука и увреда после првог полувремена када је Вождовац водио 1:0. Данас ни 15 пута више није довољно. Очигледно немамо критеријум или је опао или смо само мазохисти. Други дуел на „Маракани“ одигран је 5.августа 2006 и Црвена звезда је славила 2:0, головима Душана Ђокића. То је била претпоследња победа Црвене звезде на премијери шампионата, друга у десет година.

На старом стадиону Вождовца, у Заплањској 32, први дуел је одигран 18.фебруара 2006. године, прво коло наставка сезоне. Црвена звезда је славила 2:0, головима Душана Ђокића, који је управо стигао из Вождовца у зимском прелазном року и постигао првенце у црвено-белом дресу и то први гол у 13. секунди утакмице. На том мечу за Црвену звезду је дебитовао Ненад Милијаш, капитен Црвене звезде. Вождовац је прву победу остварио у следећој сезони, 4.новембра 2006. године у 12.колу, 2:0 и нанео први пораз Црвеној звезди у сезони, која је на челу са Душаном Бајевићем ишла ка одбрани дупле круне. Кобан за Црвену звезду је био Никола Ђурђић. На новом стадиону вероватно неће бити ни одигран, нажалост. Разлог – меч високог ризика, безбедност и страх да стадион више неће постојати. Укратко, менталитет.

Dusan Djokic
Dusan Djokic

Од заједничких играча издвајамо Душана Ђокића, Душана Анђелковића, Александра Пантића и Стева Глоговца. Као што смо поменули данас дрес Вождовца носе Дејан Миловановић, Раде Вељовић, Огњен Ожеговић и Никола Караклајић. Тренер Вождовца је Ненад Лалатовић, његов помоћник Драган Шарац, бивши играчи Црвене звезде. А као председник клуба води се Бранимир Бабарогић, познати бивши судија и члан УО Црвена звезда.

Најбољи стрелац је Душан Ђокић са 4 гола, од седам које је дала Црвена звезда у међусобним дуелима.

 Од „Вилењака“ до „Инвалида

Занимљива је историја навијачких групе Вождовца. Иако су данас познати „Инвалиди“ основани 1990.године, нису прва основана група. Прва група навијача Вождовца су „Вилењаци“, основани 1987. године коју су чинили бивши играчи и млађе генерације клуба, њих 30-так. У то време су били оригинални, па су честим пиротехничким кореографијама прекидали утакмице. Затим, настају „Змајеви“ који 1989.године постају чланови „Вилењака“. У међувремену на истоку су оформљени „Genoes”, а на југу „Хасини трафиканти“, коју су чинили бивши играчи а име је добијено по бившем играчу клуба, Хаси. Обе групе су постале чланови „Вилењака“. „Вилењаци“ су временом нестали. 1990. године настају „Инвалиди“. Популарност су стекли током 90-тих година, а занимљиво је да су често подржавали мушки и женски рукометни клуб Вождовац. Присутна је велика нетрепељивост са навијачима Рада „ United Force“, а веже их пријатељство са навијачима Офк Београда, “Blue Union”.

 Цена карте 500 динара, меч се игра на Врачару

Своје мечеве против Црвене звезде, „вечитог ривала“, Војводине и Рада који су оцењени као мечеви високог ризика, Вождовац ће као домаћин играти на стадиону на Врачару, стадион „ФК Обилић“. Карте су у продаји од петка по цени од 500 динара за обе трибине, а за навијаче Црвене звезде предвиђено је 2.000 карата. Карте ће се продавати на три места – на инфо пулту у шопинг центра „Стадион“ на Вождовцу у петак и суботу од 10-22h, на благајни „Маракане“ у петак и суботу од 10-18h и у недељу на стадиону на Врачару од 9-15h, односно до почетка меча. Интересантно је да је и за дуел одигран 18.фебруара 2006.године цена карте била 500 динара.

stadion na Vracaru
stadion na Vracaru

Стадион на Врачару, стадион ФК Обилић, данас је стадион свих клубова који немају услове да играју на својим стадионима, а најмање онога чије име носи који тавори у нижим градским лигама. Некако је најава за овај меч обележена инфраструктуром и стадионима. Налази се на општини Врачар, делу некадашњег Пашиног брда, у делу дворишта Архитектонске школе, испод раскрснице која води ка Коњарнику и Синђелићу, у улици Господара Вучића 189. 1951. године је отворен, а 2006. реконструисан, иако се плодови реконструкције не виде. Највише је реновиран за време Жељка Ражнатовића Аркана, када је и сам клуб био на „врхунцу“ моћи. Капацитет је 4.508 места. Углавном се користи за утакмице које ФК Рад игра против Црвене звезде или „вечитог ривала“ и у европским такмичењима. Раније је и ФК Железник играо на њему, као и Бежанија, сада и Вождовац. Званично је да дозволу употребе, односно, да је намена стадиона за утакмице ФК Обилић, ФК Рад и млађих категорија Црвене звезде. Пре две године Црвена звезда и Обилић, Андрија Клеут и Светлана Цеца Ражнатовић су направили договор о сарадњи два клуба према ком би стадион прешао у власништво Црвене звезде, за потребе млађих категорија а сам клуб би на неки начин био филијала Црвене звезде. Тај договор о сарадњи није верификовао УО ФК Обилић, односно директор Љубинко Јевтић, тако да се још увек не зна шта је истина и докле се дошло. Званично је предлог о сарадњи одбијен. Млађе категорије репрезентације Србије, раније СЦГ и Југославије, су играле своје утакмице на овом стадиону. Данас, по који суперлигашки меч годишње, пре свега између Рада и Црвене звезде. Може да буде лепо здање и користан објекат, а не објекат за рентирање и дупљи џеп појединаца. Управо последњи дуел на овом стадиону Црвена звезда је одиграла против Рада у 17.колу, другом колу наставка пролећног дела прошле сезоне, 3.марта. Резултат је био 1:1, Црвена звезда је повела преко Ненада Милијаша из једанаестерца, а Урош Ђурђевић је Раду донео бод и себи крочио пут на фудбалској сцени. До краја године вероватно ћемо још једном омерити снаге са Радом на Врачару.

 Сви спремни, Петковић и Араухо чекају на деби

Верујем да сте сви видели, тако да нема потребе да било шта понављамо и објашњавамо. Нико се више не боји Црвене звезде, већ је дошло време да Доњи Срем, Чукарички, Јавор, Вождовац и остали уливају Црвеној звезди страх.

Сви су спремни за дуел са Вождовцем. Мартиновић и Мијаиловић су ровити од раније, али ће изнети терет утакмице. Уз њих двојицу очекују се Вешовић и Лазић у дефанзивној четворци. На конференцији за медије Стојановић је рекао да ће бити промена у тиму, а можда и промена система. Марко Петковић је спреман и чека на деби, као и Араухо. Араухо је одиграо утакмицу против Јединства са Уба и тренер Стојановић је навео да иде ка бољем и да је у ротацији за тим. Једина дужа повреда је Дарко Лазовић. Опоравак Дарка Лазовића иде изнад очекивања како је истакао тренер Стојановић. Стигли су медицински извештаји из Рима са прегледа Лазовића који су повољни.

Нејц Печник је најефикаснији са 3 гола, најкреативнији, најатрактивнији, најбоље оцењени, али и најратоборнији појединац, па га једна опомена дели од суспензије, сакупио је 3 жута картона. Он је једини коме прети суспензија, два жута картона имају капитен Милијаш, Ковачевић и Касалица.

Што се кладионице тиче, Црвена звезда је фаворит. Квота на победу Црвене звезде је 1.40, на победу Вождовца 6.50, а на нерешен исход 3.85.

У следећем колу Црвена звезда дочекује Спартак из Суботице, Вождовац гостује Доњем Срему. Пре мечева 7.кола, Црвена звезда ће у среду, у оквиру 1/16 финала ЛАВ Купа гостовати Пролетеру из Новог Сада, док је Вождовац извукао „вајлд кард“, празно место узроковано гашењем кулског Хајдука и постао први учесник 1/8 финала националног Купа. Да не идемо толико далеко. Мали градски дерби, Вождовац – Црвена звезда на Врачару. Иако би утисак био потпун да се игра на крову и погледу на Београд. У недељу играју велики дербији широм Европе попут Роме и Лација, Манчестер Ситија и Манчестер Јунајтеда, ПСЖ и Монака, Милана и Наполија, Бешикташа и Галатасараја, ПСВ и Ајакса… нама је најбитнији овај меч на Врачару.

Желим поклон за рођендан. И даље, увек, најлепши и најдражи.

Вождовац – Црвена звезда, недеља 22.септембар 2013. 15:00h , Јелен Суперлига 6. коло 2013/2014, стадион : „ФК Обилић“, Београд

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

67 comments

marko сеп 22, 2013 at 16:24

Jel igraju Milunovic i Kasalica!
– Pa Vesovic na krilu je izmislio fudbal za Kasalicu!
– A Vukan i dalje na klupi! :facepalm:

Reply
marko сеп 22, 2013 at 16:06

zvezda svaku tekmu ima 10 kornera a gol zadnji dao vilotic..zadnjih 7 godina 2000 kornera 1 gol eeeeeeeeeeej bre..uzas..

Reply
Rade Delija сеп 22, 2013 at 15:56

O ljudi moji šta je ovo.Pa ovaj tvrdoglavi Slovenac kao da tera inat sa Zvezdom.Ej bre igra mu Lazić koji se sapliće o sopstvene noge i mi primismo gol.Arauho sedi na tribinama.Pečnik bolestan igra umesto da je igrao Milunović od početka i da ne moramo nepotrebno da gubimo jednu izmenu.Opet igra sa jednim špicom jer Vešović mora da igra mada i nije tolko loš. Gde je Vukan zašto Gogić.STOJANOVIĆU ODLAZI NESPOSOBNJAKU JEDAN.

Reply
sasa сеп 22, 2013 at 15:54

NE RAZUMEM NI NASE NAVIJACE PA STA TREBA DA SE DESI PA DA KRENU SA PROZIVANJEM KRIVACA ZA OVO STANJE. OCITO I DEO NAVIJACA IMA KORISTI OD NESPOSOBNIH FUNKCIONERA TAKO DA SVE NJIH BOLI SIDRO ZA KLUB.
JA OVO VISE GLEDATI NECU DOK GOSPODA IZ UPRAVE NE POKUPI PINKLE TO STO CE SMENITI JADNOG SLOVENCA ME NE INTERESUJE KRIVAC NIJE SAMO ON

Reply
eee сеп 22, 2013 at 15:53

link????????????

Reply
CRVENOBELI сеп 22, 2013 at 15:52

Iz sezone u sezonu sve gore. A u poluvremenu ovaj jadni Maksimović izjavljuje da možemo biti zadovoljni igrom. Ko je ovdje lud??? Nekad smo bili veliki klub, danas smo ku.toni !!!!

Reply
marko сеп 22, 2013 at 15:46

stoko nesposobna muka mi je od vas sta radite..smiju nam se ljudi vezare trule..

Reply
Delija -Antwerpen сеп 22, 2013 at 15:45

prucujem upravi da se nosi u tri lepe kad 3 meseca nisu bili u stanju da dovedu JEDNOG al vrednog stopera umesto da se svi sloze i da krenemo napred mi napravimo jedan napred a dva nazad i sta dobijamo mi navijaci ovo mucenje,e pa ja vise ne mogu i necu da gledam ovo mucenje,od dans citam samo vesti o zvezdi a da gledam nema sanse

Reply
marko сеп 22, 2013 at 15:28

bravo lazicu sine..talenat si kao vidic..arauho pojacanje za tribine..svaka vam cast..

Reply
pera сеп 22, 2013 at 14:44

LAZIC MARTINOVIC STOPERI UPRAVA SA SLOVENCEM NAPOLJE

Reply
MILAN KG сеп 21, 2013 at 17:34

radnicki ladno dao dva komada u poluvremenu kliko smo mi slepacki tim koji je tragikomican i smesan gde su sad oni likovi koji pisu sastav tima? gledam amlopre skraceni snimak utakmice sa sremom koji je bajvovic linijas ono je smesto jeste odbranio jedan je isao pravo u njega a za drugi gol srema korner on se .r.e.t.a.r.d. zalepio za liniju.

Reply
Majstor сеп 21, 2013 at 19:48

ti si zaboravio da protiv nas svi igraju 200%

Reply
ја сеп 21, 2013 at 20:04

ma jeste OPET neka zavera protiv nas. prihvati LOSI SMO

Reply
Miroslav сеп 21, 2013 at 21:03

Pa šta ako igraju 200 posto,šta si ti mislio da nas moraju puštat ?? :)))

Reply
Дарко Панчев сеп 21, 2013 at 20:07

Докле више пљување по Бајковићу. Ово што си рекао могу да прихватим само ако је написао неко ко је тренирао фудбал па уз то још био и голман. и за то време је купио овакве лопте ка крушке. Не кажем да је Бајковић безгрешан али приписивати му кривицу за други гол против Пећинаца је чиста глупост и прича само да би се нешто причало. Оштар центаршут на петерац у висини прве стативе. У букету играча који је био у скоку нико је не захвата како треба него се она одбија до позајмљеног шиптара који ни сам не зна како је захватио и послао у небрањени ћошак. Ја лично не видим ту никакву Бајковићеву одговорност. У здравље.
За вечну славу, за победу!!!

Reply
Pop сеп 21, 2013 at 20:26

Bajko je odbranio 2 sigurna gola.

Reply
@ сеп 21, 2013 at 21:20

Kako te nije sramota tako vredjati najveceg Zvezdasa u ekipi, koliko je golova spasio? Da li si ikada otisao na neki teren i stao na gol, slepcu jedan? Kako mi je muka od slepaca poput tebe

Reply
veliki pravi zvezdas сеп 21, 2013 at 14:39

Bravo za tekst sajtu MCZ ,treneru Crvene Zvezde Stojanovicu vrijeme je da izvrsis dosta izmejena i pocnes sa Rajkovicem na golu odbrana Petkovic ,Omega ,Aruho i Mijailovic na klupi da stavis Milijasa a umjesto njega ubacis Vukana Savicevica a da na klupi ide i Kaslica a u napadu bi mogao da zaigras sa Milunovicem i Dadom ili da igras sa tri spica Milunovic ,Onjilo i Dauda treneru Crvene Zvezde Stojanovicu samo nemoj dozvoliti da se igraci Crvene Zvezde vucu po terenu ,nego im usadi da moraju da od pocetka do kraja igraju beskompromisno na gol vise ne da se brane kao na Marakani sto nikad nije bilo u genima da se tako nas veliki klub nasa Crvena Zvezda brani protiv donjeg srema zato pazi dobro treneru Crvene Zvezde ne smiju da se ponovi ona bruka i sramota na nasoj Marakani ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ 😀

Reply
Spartanac сеп 21, 2013 at 14:14

Jos da dodam na ovo oko Lazovica…….ja stvarno molim sve navijace…..ljudi….vreme je da stanemo uz nase igrace i da manemo pricu kako se igra iz ljubavi…da mi merimo koliko oni treba da zaradjuju.BAR JE LAZA SVAKI DINAR POSTENO ZARADIO!!!!!!Oni moraju i da misle malo na egzistenciju…..niko ne igra iz ljubavi……SVAKI FUDBALER MOZE NA TRENINGU,U 24 GODINI DA SE POVREDI I ZAVRSI KARIJERU!!!!Dakle ,logicno je da teze za vecim ugovorom…….vereme je da stanemo uz igrace…..jer uprava je kriva ako su oni preplaceni a ne oni…….mnogo…ali mnogo mi je krivo zbog Laze…..PA TAJ DECKO U BORDOU JE PLAKAO KAO KISA!!!!TAJ DECKO JE POVREDJEN USAO U DERBI I POKIDAO LIGAMENTE!!!!PA BRE GDE JE POSTOVANJE ZA NJEGA!!!!!???

Reply
ACA сеп 21, 2013 at 13:49

Ocekujem od Stojanovica da ce izvrsiti odredjene promene, pogotovo u defanzivi. Vreme je da Rajkovic debituje, kao i Petkovic. Martinovica na klupu. Zvezda mora da igra sa dva napadaca, jer ne sme da se cuva rezultat. Igraci se vuku po terenu, mora da se promeni pristup, inace ce ovo biti jos jedna losa godina.

Reply
Ultras сеп 21, 2013 at 13:26 Reply
Cira сеп 21, 2013 at 13:55

Ja sam jedan od onih koji tvrdi da g.Goabel nije u Zvezdi igrama zasluzio ni 10% para koje je dobio…na kraju je i otisao da igra za mnogo manje para nego sto je dobijao u Zvezdi isto kao i Borha.
Evandro nije nista pokazao u Zvezdi osim talenta…nama je trebao lider,a on to svakako nije bio i utopio se u sivilo ekipe.
To i jeste fascinantno da igraci koji razbijaju u drugim klubovima u Zvezdi su samo lenji prosek…Vratite Evandra u Zvezdu i bice opet nikakav igrac…ako neko misli da ce sa Onjilom i ostalim pridoslicama Zvezda dobiti zveri grdno se vara…nema nista od toga.

Reply
sof сеп 21, 2013 at 14:09

наравно да је лажни маестро, тамо игра за 6000 евра месечно, а шта је показивао код нас за 30 000 евра није их уопште заслужио

Reply
Бранимир сеп 21, 2013 at 14:43

Евандро је већ имао надимак „Маестро“ када је дошао у Звезду, што значи да га је неко тако прозвао прије нас, а постоји расположење да га тако зову и послије Звезде. Ја сам се увијек чудио како нас је могао запасти такав добар играч. Ипак је наш проблем што смо му дали уговор и услове а био је спреман да игра и за много мање паре. Док је играо у Звезди имали смо игру. Звезда је била у равноправној борби за титулу, он је био играч првенства, а тражио му се и стрбијански пасош да би играо за репрезентацију. Прича се просула након што су Делије на Велики петак остале кући да шарају јаја, а Смиљанић добио задатак да га направи инвалидом. Чини ми се да и након тога осјећамо озбиљне посљедице. Евандро је изгубио мотиве за игру, Управа је била неозбиљна. Звезда је изгубила Евендра, а тако и своју душу, јер игру никако послије тога нисмо пронашли. Лутали смо и још увијек лутамо у томе. Избор Димитријевића, а затим Милијаша је био комичан и неадекватан. Од Лазовића смо направили сваштара и отупили ударну оштрицу.
За разлику од многих, проблеми са Евандром се налазе у мотиву за игру,а не знању и умијећу, а томе смо и само много допринијели.

Reply
dusan сеп 21, 2013 at 16:08

evandro je igracina. zao mi je sto nije ovde jer ume da igra lopte. da li ste vi svi ovde postali neki finansijski eksperti koji se razumeju ko koliko kosta i za koliko para treba da igra? ovo je profesionalni fudbal – igra se za pare. mi volimo zvezdu i gledamo je ceo zivot, a fudbaleri zive od fudbala. umesto evandra dosao je milijas za manje vise slicne pare. problem je u tome sto evandro zna, a milijas ne zna. problem je u tome sto vecina ovih igraca danas pre dvadeset godina ne bi na stadion mogli da udju ni sa kupljenom kartom. sto se mi navijaci brinemo koliko ko kosta? mi treba da se brinemo kako oni igraju fudbal. a koliko ko kosta to treba da interesuje gazdu kluba. sada, na zalost, gazde nema, i to je prblem.

Reply
Pop сеп 21, 2013 at 20:27

A koji tim ga traži? Neki slepci sigurno.

Reply
Дарко Панчев сеп 21, 2013 at 13:12

Једну ствар морам да напоменем и ако аутор текста чита коментаре уклониће један део текста који нема везе са истином.
Не улазим у то ко му је био извор када се информисао о „Инвалидима“ и њиховој историји настанка. „Вилењаци“ су у то време настали и постојали само да би бодрили ФК „ИМ Раковица“. Тачно је да су користили доста пиротехнике и ту престаје свака истина у тексту у вези „Вилењака“. Хвала и пријатно.

Reply
MILAN KG сеп 21, 2013 at 13:28

Bezi Lazovicu iz kluba sto dalje i ne vracaj se u ovo sivilo ja volim Zvezdu ali to nije ona stara velika Zvezda tu su neki igraci koji su dorasli za zonsku ligu kasalice,krnete,martinovic,vesovic…. uprava je smesna Dzaja marioneta Covic prica kao mu odgovara cas je Kokeza i drustvo su kao den tana,lukic,vesic…prosle sezone su oboreni svi negativni rekordi u istoriji kluba primili smo u ovoj smesnoj ligi skoro 40 golova!!! kako ih bre nije sramota covek se zeni a oni ni dinar da mu daju? sve je to ista banda samo pricaju a nista ne rade vec sad zaostaju za grobljem 3 boda sa tendencijo da bude do zime kao i obicno – 10 ebzi moce i ne vracaj se.

Reply
Laki сеп 21, 2013 at 13:36

To nije istina videcete,ne znam dal je tuzio zvezdu al nece dobiti raskid.Kasne plate vec 5 meseci,al prebacite se na njegovo mesto,verovatno je pricao negde da ce da tuzi jer je bio kivan,i ja bih bio da nemam za svadbu.Al kad pogledate sa njegove strane,on je taj koji ne igra vec 5 meseci,a vec godinu dana nije u formi,ko ce da uzme takvog igraca?

Reply
Pop сеп 21, 2013 at 20:30

Ma da, nema za svadbu…u stvari ne znam kakvu je svadbu hteo, možda da mu Ceca peva, e onda stvarno nema za svadbu?!

Reply
vanja сеп 21, 2013 at 16:48

Malo „izguglajte“ i postace vam jasno sto rade mediji od Zvezde. Od pocetka sezone svakog petka izbace neku aferu koja iako postoji desila se prije mjesec dana, ali oni uvijek pred mec plasiraju neku glupost i unose razdor medju navijace valjda im smeta onoliki broj navijaca jer i sami znaju da nas nisu ugasili samo zbog tolike ljubavi prema klubu.

Reply
Kartmen сеп 21, 2013 at 12:44

Zar se njihovi navijaci ne zovu Pacijenti 😆 ili je to podgupa Invalida kao i Sumari 🙂 Duhoviti su,ali sutra im nece biti do zezanja,ako oni nasi „pacijenti“ se osveste i pocnu da igraju kako treba.

Reply
Teks Viler сеп 21, 2013 at 12:40

Mislim da je ovo oko Lazovica jos jedna medijska hajka uperena protiv Zvezde od broda koji tone,sa pristanistem u Humskoj i lukom u sedistu FSS.Haranga tudjmanovskih glasnogovornika,sa ciljem da se skrene paznja sa njihove situacije.Zasto ne potpisu ugovor sa mladim Danilom Panticem,gde su pare od silnih transvera,zasto se ne pise o tome?Zasto od njih mladi igraci beze kod nas,zasto su Grbica platili 2600000 u delu zamene za Scepovica,pa kobajagi Scepa prodat za 3200000?Sta je sa Zekstrom,Nolitom i vet zavodom?Ne branim Zvezdinu upravu,ne znam sta rade tamo neki ljudi,ali da je predsednik naseg kluba upropastio tolike firme,hapsili bi ga uz direktan prenos na RTS-u.

Reply
sof сеп 21, 2013 at 12:54

информер су СНС новине тако да вероватно је тачно али које су то смрдљиве кртице које износе инфо из клуба

Reply
Spartanac сеп 21, 2013 at 12:07

Pojavila se vesti da da nismo dali obecani deo duga Lazovicu da decko napravi svadbu…….duguje mu se 340 000,a on je trazio 30 000….NAGLASAVAM,NEMAOJ DA JE KOME PALO NA PAMET DA KAZE STA CE MU 30 000 ZA SVADBU!!!!!TO SU NJEGOVE PARE,IMA PRAVO DA NAPRAVI SVADBU OD SVIH 340 000 AKO HOCE!Decko je najbolji igrac kluba,usao je u derbi pod inekcijama i povredjen i osakatio se ,rizikovao….svaki dinar taj je zaradio!!!!!!Brukaju nam klub,decko se zeni jednom u zivotu,sada kada mu je tesko jer je povredjen,najteze u zivotu,ta svadba mu je jednino lepo sto mu se desilo u poslednjih 4 meseca……I DA NISU MOGLI DA MU DAJU 30 000…….A TOLIKO IZNOSI PROVIZIJA SVAKOG DAJGUZA U UPRAVI STO SU SE UGRADJIVALI KOD DOVEDJENJA IGRACA….PA ZAR NIJE JEDAN MOGAO DA SE OTVORI I DA SE ODREKNE PLJACKASKOG DELA I DA DECKU!!!STRASNO!Brukaju nam klub…….

Reply
madmix сеп 21, 2013 at 12:38

ja bi ovu informaciju uzeeo sa rezervom,ne nasedajte na svaki tekst koji rusi ugled kluba,naravno ako se pokaze tacno,sramota ali velika

Reply
Spartanac сеп 21, 2013 at 14:11

Brate…..stoji da treba sacekati……evo,najnovija vest je da nas je tuzio…ok,objavio Informer…..neka ne bude tacno…ali…prateci sve istine i muke i lopovluke…..i pre svega BLAMOVE naseg kluba….ubedjen sam da je frka izbila 99%……ali ubedjen….kada mogu da nam,npr omladinci igraju u sortsevima Ledje,a dresovima Pume…ovo sa Lazovicem je normalna stvar…

Reply
cakani сеп 21, 2013 at 09:46

Igraci dizu sebi cenu kod djevojaka,jao boze pa po njihovim djevojkama vidis koliki su im ciljevi u zivotu naravno cast izuzetcima ali ja da igram u Zvezdi ne bi se zadovoljio ispod imena kao sto su,ana ivanovic,sandra afrika,tanja savic,ana stanic,katarina radivojevic,a mozda i moja komsinica koja je to riba auuuuuuuuuuuuuuu ,prave djevojke a ne a ove plasticne njih mozes da vodas ako imas lovu a nemas mozga.

Reply
Laki сеп 21, 2013 at 11:58

Aj to reci novaku,koji ovu devojku ima od drugog srednje kad je bio niko i nista 😛 najlakse naci afrike,azije i ostale devojke,al to su ku r v,e

Reply
beli сеп 21, 2013 at 09:31

eh da mi je ozeniti cerku nekog seika,pa da za miraz trazim da mi kupi Zvezdu,pa da protjeram sve ove manekene i dovedem prave igrace i trenere,a ne ovako svaka jutarnja kava mi presjedne,nikad nista lijepo da procitam..

Reply
delija_md сеп 21, 2013 at 11:17

Hahaha O tome sam ja razmišljao još prije 5-6 godina. :mrgreen:

Reply
Zvezdaš сеп 21, 2013 at 09:05

Prvo, zasto Zvezda uvek igra u nedelju, a ostali subotu? To je sprdačina na kvadrat, zašto popust? Treba svi da igraju u isti dan i termin osim ako klub zbog obaveza odlaže meč.
Drugo, na neki način je sreća što se igra na Vračar tj. na neutralni teren, inače Voždovac bi „oprao“ Zvezdu lagano 2:0! Ovako, ima nekakva šansa… Nema posla od fudbalera Zvezda shvatite jedno su naše želje… Oni neće da igraju, nemaju ni karakter ni ništa. Pratite Delije ostale naše sportove gdje smo odlični.

Reply
Pop сеп 21, 2013 at 20:32

Ma beži bre odavde, igraju različite dane da se ne bi poklopili sa glodarima zbog navijača.

Reply
JedinoSever сеп 21, 2013 at 02:29

Ne mirise mi na dobro. Svi se kunemo u decu a nemamo klubove za njih. Partizan potpise ugovor sa igracem i odma zaigra u prvom timu. Sta nam Savicevic radi na klupi? Gde je Mihajlovic koji je bio najbolji strelac na proslim pripremama? Ma uzas, da su i jedan i drugi u Partizanu vec bi im ovo bila druga sezona u prvoj ligi. A tebi Zvezdo evo Mrdja, Onjilo (450.000), Gogic….

Reply
otpisani101 сеп 21, 2013 at 01:21

iskreno-ova jesen je gotovo ista kao prosla sezona sa jankovicem…svaku novu utakmicu ocekujemo bolju zvezdu,a ono sve za zaborav…i dalje ne mogu da verujem da trener stojanovic ima na raspolaganju 40 fudbalera i uporno igraju isti fudbaleri…i to oni koji se uplasili od donjeg srema sa igracem vise…arauho je nespreman,pa da li je moguce da su nam sva,ama bas sva pojacanja,nespremna,povredjena,kilava i uplasena…izdvajam kovacevica,ninkovica i donekle pecnika…prosle sezone je babalj konstantno nespreman,a sada arauho,kao da je radio u rudniku i sada pocinje da igra fudbal…daj boze da zaigra za zvezdu…valjda pojacanja sluze da odmah pojacaju ekipu,a ne za godinu ili dve…sve u svemu ni ova sezona nije pocela dobro…od podeljene uprave,do neubedljivog trenera,sumnjivih pojacanja, i traljave igre koja i ne postoji…a svi oni zajedno treba da znaju transparent sa severa…da godine prolaze moje-dok cekam titule tvoje…

Reply
Realan82 сеп 21, 2013 at 09:30

Kad procitas nespreman to znaci ovaj pojma nema ali ga doveo uticajan clan upravnog odbora,pa mi glupo da mu se zameram.

Reply
torh сеп 20, 2013 at 23:44

Svaki prekid ali svaki , Vesovic se grli sa stativom , Bajkovic se zalepi za liniju , Lazic i Martinovic na 7 nebu … U kosarci , fudbalu , rukometu ako nemas drskosti ti si niko i nista , a ovi nasi se use*u Donjeg Srema …

Reply
vanja сеп 20, 2013 at 22:27

Ne kapiram??? Uporno se koriste nasi kiksevi da se brani tomislav karadzic. Uporno cu vam ponavljati da je istina da tole nije dao Zvezdi 2 gola vec igraci srema, ali mi se borimo protiv toleta jer je dao 3 gola za partizan protiv novog pazara, borimo se protiv njega jer je dozvolio da liga ima 5 filijala partizana koji im obezbedjuju titule, borimo se jer je unistio i klupski i reprezentativni fudbal u Srbiji i zato dok ne ode sa funkcije treba skandirati na svakoj utakmici. Za Cedu je druga prica, protiv njega su vjerovatno samo oni primitivci koji bi po citav dan pjevali o kosancic ivanu i toplici milanu i kosovskom boju… Njima je ispran mozak i oni su vec problem drzave a ne samo Zvezde. Meni je majka rodjena u djakovici ali nilad vise tamo ni ja ni ona ta prica je zakljucena i necu da mi odvlaci energiju i zivce nesto sto pjesmom ne mogu promijeniti… Svaki covjek koji je spreman da pomogne Zvezdi je moj brat ma kako mu se zvala stranka ili koje je vjeroispovjesti… Ceda Jovanovic je pomogao VK CZ i kapa dolje ali zato ono zlo od toleta treba juriti dok zvanicno ne ode sa funkcije.

Reply
sasa сеп 20, 2013 at 23:42

OBJASNIO.

Reply
marko сеп 21, 2013 at 00:53

tako je vanja objasni slepcima zasto rusimo toleta..svaka cast..pa mancester izgubi 5 meceva u engleskoj pa bude prvak..a tole neda partizanu ni jedan a vec je trebao..

Reply
marko сеп 21, 2013 at 01:15

Toleta realno boli K**** za nas! Deda je rekao kad ce se povuci! I tada ce otici! Pevali mi, razvlacili mi transparente do sutra! Njega savrseno bili K za to…

Reply
Sasa сеп 21, 2013 at 09:01

U centar pobratime.Ono bi imali tri Donja srema da nije sudija.Novi pazar,Rad,Sloboda ukupno sedam boda im donele sudije.Protiv pazara sva tri u preostale dve utakmicepo dva poda su morali da izgube.Kradu i ne stide se jos teraju sprdnju na racun toga.A da mi moramo sigurnije to stoji.Svih ovih godina ma koju ekipu da smo imali i bilo kakvu upravu ne bi smo uzeli titulu.U ovakvoj namestenoj ligi i Bayern bi bio drugi.

Reply
mariachi сеп 21, 2013 at 12:21

I da dodam: Jbt, i dalje zivimo u proslosti,Mi navijaci moramo da shvatimo da mi nismo vise veliki klub tj ostalo je samo ime kluba, e to IME moramo da sacuvamo, da ne dozvolimo da propadne, da ne dozvolimo da se razni ljudi bogate na njeno ime i da ne dozvolimo da je prodaju za dva evra ko seceranu nekim srpskim i stranim mafijasima! Zivela Zvezda i njeni sinovi! ❗

Reply
Goran сеп 20, 2013 at 22:20

Borise, znam da si kivan, ali reci pošteno da li misliš da bismo uzeli titulu i da smo dobili Donji Srem? Pa ne bismo sigurno jer u ovoj ligi moraš da dobiješ sve mečeve da bi bio šampion. Zašto „oni“ ne gube bodove? Zato što na svakom meču imaju pomoć sudija već godinama. Normalno je da se neki meč izgubi. e sad to što mi imamo lošu igru to nema veze sa skandiranjem protiv Toleta.

Reply
marko сеп 20, 2013 at 21:52

X ko kuca! JBG. realno!
Navijacki naravno nasa pobeda !

Reply
marko сеп 20, 2013 at 21:38

vrelije srce hladnija glava pamet u glavu tehniku u noge puna pluca snage sigurnost u sebe borba svih 90 min osecaj u driblingu snaga u sutu pouzdanost u odbrani kapiten kao primer golman kao komandant odbrane..kod nas je malo toga na terenu..gotovo sve u kontra..necemo srce na teren nego znanje srce se valjda podrazumjeva..nemate prava na hodanje po terenu..delije su zeljne golova i visokih pobjeda..

Reply
Босанска Крајина сеп 20, 2013 at 21:27

Citavu svoju mladost sam igrao stopera i znam koliko visina znaci za tu poziciju! Naime, ne zelim siriti pesimizam, ali nisam siguran koliko je Arauho kompetentan za tu poziciju. Znam da postoje Kanavaro, Pujol i Ajala kao niski igraci u odbrani, ali oni su jedni u 50 godina. Nadam se da grijesim, ali mislim da Arauho sa svojih 178 cm ne moze nas spasiti prekida koji su nam veliki problem. Pozdrav svima! K N D

Reply
Goran сеп 20, 2013 at 22:21

Nije toliko bitna visina koliko odraz u skoku. Nije on džabe reprezentativac.

Reply
marko сеп 20, 2013 at 21:15

gospodo fudbaleri da biste nekog dobili morate da igrate do kraja i celu tekmu svom snagom..i morate da znate da ste gomilom poraza zadnjih godina sveli na to da se zvezde vise niko i ne boji..ni taj maleni donji srem..vi jednostavno nemate pravo nakon 6 godina da stajete na 1 0..ja mislim da su nasi fudbaleri i glupi i kukavice..cast izuzetcima..

Reply
Igor сеп 22, 2013 at 15:45

Pogrešio si, ispravnije je GOSPODJO fudbaleri 😀

Reply
marakana сеп 20, 2013 at 21:09

jedina opcija pobeda !, neutralni teren, nasa publika , „gostovanje ‘ u beogradu, sta nam jos treba ?

Reply
laki сеп 20, 2013 at 21:06

Nazalost,dolazi od 0-2 verovatno…mi cemo igrati u grcuu,dacemo gol,mozda dva…dobijamo ovo,al bedno nesto

Reply
delija_md сеп 20, 2013 at 21:12

Kao i svaka utakmica dosad. Iz kolo u kolo će nam biti sve teže i sve kilavije.

Reply
Laki сеп 20, 2013 at 21:24

ne verujem buraz,nadam se da ce se desiti da uhvatimo ritam neki do derbija,da recimo pre derbija povezemo 4-5 da vrhunski odigramo.Cini mi se da nam i raspored to dozvoljava 😀

Reply
Darn сеп 21, 2013 at 00:56

Biće mučno. Prihvatio bih bilo kakvu pobedu, čak i slučajnu.

Reply

Leave a Comment