Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Када је Звезда у питању, и Сиднеј је близу

Небројено пута навијачи Црвене звезде на разне начине показивали су љубав прем свом клубу. Чини се, ипак, да посебно изражен Звездашки „ген“ имају наши исељеници, који су пре доста година или деценија отишли из Србије у свет, међутим ни хиљаде километара удаљености нису успеле да покидају њихову нераскидиву везу са клубом из Љутице Богдана.

image

Пример је и Душан Стаменковић, рођени Јагодинац који је далеке 1973. као петогодишњак отишао у Аустралију, тачније Сиднеј, одакле већ пуних 40 година свакодневно прати дешавања у својој Звезди. Прву чланску карту добио је на поклон од оца, а на њој стоји датум Душановог рођења, 22. децембар 1968. Од тада па све до 1980. Стаменковић је уредно прецртавао поља са уредно плаћеном чланарином. Пре четири године када је поново покренута акција чланства фудбалског клуба Црвена звезда, Стаменковић је међу првима попунио приступницу, да би пре неколико дана, боравећи у Београду решио да попуни „празнину“ од 30 претходних година.

– Уплатио сам све чланарине које ми недостају, тачније у претходних 30 година, тако да сада имам и писани доказ да сам читав живот Звездаш. Љубав према клубу ми је пренео отац. Живим у Сиднеју и могу вам рећи да се овде дешавања на Маракани прате сваки дан. Два пута су црвено-бели били на турнеји у Аустралији, и то су за мене предивна искуства. Тренутно сам на одмору у Србији, и наравно да сам искористио прилику да дођем на Маракану и одгледам утакмицу уживо – рекао је Стаменковић пред почетак утакмице са Спартаком.

Током обиласка највећег српског стадиона Душан се упознао са председником Драганом Џајићем и обећао да ће поново на Маракану доћи у мају, нада се, на прославу титуле.

– Својој Звезди желим да освоји првенство, Куп и да се пласира у Лигу шампиона. Обећавам да ћу уколико будемо шампиони у мају доћи на прославу титуле – не оставља дилему Стаменковић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

4 comments

veliki pravi zvezdas сеп 30, 2013 at 20:45

Bravo ti ga svaka cast tako se navija za nasu Crvenu Zvezdu 😀

Reply
Gagi Pancevo сеп 30, 2013 at 20:43

Svaka cast majstore,dace Bog da nas posetis u Maju!!! 😛

Reply
Nemanja сеп 30, 2013 at 15:42

Najezio sam se! Svaka cast delijo, pozdrav!!!!

Reply
андрија сеп 30, 2013 at 15:08

Било куда, звезда свуда!

Reply

Leave a Comment