Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатКлупска дешавањаФудбал

Ђорђе Ракић: Много је лакше сада, почео сам да трчим

img_1499Током зимског прелазног рока фудбалски клуб Црвена звезда добиће сигурно два велика појачања из својих редова. Реч је о Дарку Лазовићу и Ђорђу Ракићу који би требали да буду спремни да се прикључе екипи у пуном тренажном процесу током зимских припрема.

Искусни нападач који је летос током пријатељске утакмице на припремама у Словенији покидао предње укрштене лигаменте колена, већ је почео да трчи и за сада опоравак протиче у најбољем реду. Најтежи део, који свакодневно подразумева напоран и једноличан тренинг у теретани ближи се крају, и ускоро рођеног Крагујевчанина треба очекивати на тренинзима екипе.

Протекла четири месеца су била веома напорна за мене. Сваки дан од 09:00 па до 11:30 одлазио сам у теретану и радио исте вежбе снаге. Сада је доста лакше, јер сам почео да трчим и верујем да ћу брзо бити спреман за повратак на терен. Често одлазим на контроле, јер је повреда специфична и веома компликована. Незахвално је било шта прогнозирати, али рецимо да бих требао да будем спреман да припремни период урадим заједно са осталим саиграчима – рекао је Ракић.

У случају тешких повреда спортисти имају проблем да се психички опораве, односно да изнесу читав период рехабилитације.

У почетку ми је било веома тешко. Међутим, убрзо сам прихватио ситуацију таквом каква јесте, „наместио“ главу, размишљао позитивно, и успео да изгурам најтежи период. Могу да кажем да је много лакше бити на терену, него ван њега – истакао је искусни нападач и образложио:

Немоћни сте да помогнете саиграчима без обзира колику жељу имате. Много тога су моји саиграчи издржали током досадашњег дела полусезоне, а за све то време био сам само посматрач. Надам се да ћу током наредне полусезоне, надокнадити све пропуштено и помоћи тиму да остваримо планиране и жељене резултате – закључио је Ракић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Marko нов 8, 2013 at 01:25

Osvajamo titulu sa njima

Reply
delija нов 7, 2013 at 18:29

Samo strpljivo, da nam se vratis i dokazes zasto si dosao u Zvezdu, a i Lazovic da se vrati, pa da u drugom dijelu sezone gazimo sve pred sobom.

Reply

Leave a Comment