Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Звезда наставила серију победа

Lazar Koprivica
Lazar Koprivica

Црвена звезда – Рибница 3:0 (25:18, 25:22, 25:18)

Дворана: СЦ „Шумице“. 

Гледалаца: 100. 

Судије: Јована Живанић и Горан Градински. 

Трајање меча: 71 минут.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 5, Мунћан, Стоковић, Перић, Стоиловић 15, Гмитровић, Копривица 9, Милутиновић 7, Р. Јовановић, Петковић 16, Буцуљевић 3, Вујић (либеро). Тренер: Душко Николић.

РИБНИЦА: Маринковић 5, Стојсављевић 3, Усиљанин 6, Окошановић 8, Бојовић 9, Мочић (либеро), Радовић, Бићанин, Вељовић 4, Миловановић, Радевић 11, Киковић (либеро). Тренер: Бошко Мачужић.

У последњем мечу седмог кола Винер штетише Супер лиге Црвена звезда је лако дошла до победе против Рибнице и задржала се на два поена минуса у односу на тренутно водећи и непоражени Партизан Визуру.

Црвена звезда је била бољи ривал, имала је пре свега сјајан сервис, али и одличну реализацију напада, посебно у првом сету. Највише захваљујући ас поенима, али и већ поменутим добрим нападима црвено-бели су се најпре одлепили на „плус четири“ (16:12), а потом лако сачували предност – 25:18.

У другом периоду сличан развој ситуације. Овога пута прорадио је и блок домаћих, који иначе није био тако добар на овом сусрету, па је Звезда три поена вишка са првог обавезног предаха (8:5) на другом дуплирала (16:10).

У завршници су Краљевчани запретили, али нису имали снаге за преокрет – 25:22. Врло брзо је актуелни шампион стекао предност и у трећем сету, кад је водио са 8:3, потом у завршници и са девет поена разлике (21:12). До краја Црвена звезда је рутински одрадила посао и освојила нова три бода – 25:18.

Душан Петковић је и овога пута био најефикаснији, иако је његових 16 поена најмање у једном мечу ове сезоне. Ипак, капитен је био заиста сјајан, одиграо је готово без грешке. Њему уз раме био је Филип Стоиловић са 15 поена, од тога три аса. Са друге стране, предњачила су двојица најискуснијих играча, Радевић са 11 и Бојовић са девет поена.

Извештај: Званични сајт лиге.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Rale Bg дец 3, 2013 at 12:45

Sramote me tebe koji se nazivaš navijačem Zvezde! Uz Rajka
Mitića naša najveća legenda. Fala Bogu da je neko prozvao Daudu koji u ni jednoj jačoj utakmici ne da nije zabio gol nego se video nije na terenu. Ali falite ga i dalje sve. Šeki je sve rekao, 140 utakmica-38 golova. Napadača bi boljeg našli u Babinoj kosi.

Reply
Goran дец 3, 2013 at 12:02

Svaka čast momci, idemo dalje 🙂

Reply

Leave a Comment