Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Александра Црвендакић у конкуренцији за најбољу младу кошаркашицу Европе

Кошаркашица Црвене звезде, Александра Црвендакић, номинована је од стране ФИБА Европе за најбољу младу кошаркашицу Европе у 2013. години. Млада крилна играчица је ове године са репрезентацијом Србије до 18 година освојила бронзану медаљу на Европском првенству.0362

Црвендакић је на поменутом шампионату Европе бележила 16,1 поен, 10,9 скокова и 4,6 асистенције по мечу  и била друга у све три статистичке категорије на првенству, а изабрана је и у најбољу петорку Европског шампионата. Ове сезоне је узданица Црвене звезде у шампионату Србије, где је на девет утакмица остварила просечан учинак од 18,7 поена, 9,1 скок, 2,3 асистенције и 1,6 украдених лопти, и регионалној лиги, у којој је на шест мечева бележила 12,3 поена, 6,7 скокова, 3,2 асистенције и 1,3 украдене лопте по утакмици.

Поред Александре Црвендакић ФИБА је номиновала још троје играча из Србије за најбоље у овој години. У конкуренцији за најбољу сениорску кошаркашицу налази се Јелена Миловановић, која је предводила национални тим до четвртог места на Европском првенству. Ненад Крстић је један од десет номинованих играча у избору за најбољег европског кошаркаша у 2013. години, а Василије Мицић је кандидат за најбољег младог кошаркаша на Старом континенту у години на измаку.

Александра је рођена 1996. године и најмлађа је у избору. У МЦЗ гласању за најбоље спортисте СД Црвена звезда за 2013. годину, она ће такође бити у конкуренцији.

Гласање ће трајати до 31. јануара 2014. године, а победници ће бити проглашени средином фебруара наредне године. Победнике ће одлучити гласови навијача и гласови кошаркашких експерата.

За Александру Црвендакић и остале српске играче или ваше омиљене кошаркаше и кошаркашице може се гласати једном дневно на линку  http://www.fibaeurope.com/cid_8iFmJ3IqHaILDdXqoEUke3.html.

Повезане вести

1 comment

veliki pravi zvezdas дец 8, 2013 at 12:17

Sve cestitke kosarkasice lijepa Crvene Zvezde Crvendakicka pa da osvojis to lijepo priznanje ,drzim ti palceve 😀

Reply

Leave a Comment