Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Симоновић пред Задар: Морамо зауставити Шутала

Marko SimonovicЗбог заузетости дворане Пионир, услед одигравања Светског првенства у рукомету за жене, кошаркаши Црвене звезде Телеком ће у 11. колу АБА лиге екипу Задра дочекати у дворани ФМП у Железнику. Утакмица је на програму у понедељак од 20 сати и 30 минута, а управа клуба одлучила је да омогући бесплатан улаз.

Црвено-бели су у петак играли веома важан и тежак меч у Евролиги, а после велике борбе и доста узбуђења изабраници тренера Дејана Радоњића поражени су од Панатинаикоса. Капитен Црвене звезде Марко Симоновић истиче да и поред чињенице што нису изборили пласман у Топ 16 фазу Евролиге он изузетно поносан на саиграче и стручни штаб:

Мислим да смо свима показали да је Црвеној звезди заиста место у евролигашком друштву. Са свим екипама смо играли утакмице у којима је одлучивала једна лопта, а за бољи резултат недостајало нам је искуства и мало више среће. Сигуран сам да ће из наше групе бар две екипе играти Топ 8 фазу Евролиге, то говори о квалитету састава групе Д, са свима њима смо били равноправан противник што је свакако велика ствар – осврнуо се Симоновић на дуел у Атини и потом сву пажњу усмерава на Задране.

Свестан је капитен црвено-белих да је Црвена звезда квалитетнији тим од Задра, али наглашава да приступ утакмици мора бити на највишем нивоу:

Нама је увек АБА лига била приоритет, јер је циљ да се кроз регионално такмчење поново обезбеди учешће у Евролиги. Зато максимално озбиљно схватамо све противнике. За сада имамо доста добру добру позицију, добар резулат и што је најважније пружамо доста добре партије. Позиција на табели коју заузима Задар нас свакако неће заварати. Имали су нешто слабији старт, у првих седам кола су забележили само две победе, али су у последње три утакмице два пута славили. Зато морамо да будемо веома опрезни. Они могу да буду веома неугодан противник ако уђу у свој ритам, па је неопходно да од страта будемо максимални у одбрани, да се растрчимо и стекнемо предност, јер ћемо тако лакше доћи до тријумфа – рекао је Симоновић и потом дубље анализирао ривала:

Све хрватске екипе играју брзу транзицију и воле да шутирају за три поена. Највећа опасност нам прети од Шутала, који је ове сезоне најбољи стрелац Задра а прошле године је био један од најбољих шутера лиге. Трудићемо се да га зауставимо, да одиграмо јако у одбрани, исконторлишемо скок чиме ћемо доћи у прилику за контра-напад и лаке поене.

На питање ли ће чињеница што се меч због заузетости Пионира игра у Железнику имати неки ефекат на екипу Симоновић каже:

Сигуран сам да нас то неће пореметити. Ове сезоне на свака три дана мењамо дворане због згуснутог рапосреда утакмица. У дворани у Железнику смо прошли скоро комплетан припремни период тако да сам убеђен да нећемо имати проблема са адаптацијом – закључио је Симоновић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

17 comments

Бранимир дец 8, 2013 at 22:45

Ех, Шутало, дааа ако га некако зауставите.

Reply
KL дец 8, 2013 at 20:56

Ukoliko C. zvezda pobedi Zadar, bice to drugi put u njenoj istoriji da u Jadranskoj ligi bude SAMOSTALNO (da ne deli prvo mesto sa nekim drugim timom koji ima isti skor) na celu tabele… Prvi i zasad jedini put kada se to desilo je bilo u sezoni 2003/04 posle treceg kola, kada je Zvezda imala skor
3 – 0, dakle posle vise od 10(!) godina…

Reply
Villa дец 9, 2013 at 13:20

I opet ni to nece biti dovoljno da se do kraja sezone igra u punom Pioniru. Jednog dana ce vam biti krivo sto niste podrzali ove momke svi vi koji ih bojkotujete. A zamislite koja bi to slika isla u svet da igramo svaku utakmicu pred punom dvoranom. Vazno da na fudbal ide po 10 000 ljudi, a na kosarci ne moze po 7000 da se skupi.

Reply
ds дец 8, 2013 at 19:00

ooooo tebi pevamo i kada gubimo i kada vodimo

Reply
.... дец 8, 2013 at 19:00

puni kučku

Reply
panteri sa malog kalemegdana дец 8, 2013 at 18:59

U železnik po bodove

Reply
STARA ŠKOLA дец 8, 2013 at 21:43

Kako ti je mama?

Reply
Dejan дец 8, 2013 at 15:57

Dobro znaj da uvek tu sam ja, dobro znaj da necu nikada da te ostavim da te zaboravim…..Zvezdo znaj da ludo volim te da ne mogu dana bez tebe srce svoje sam spreman da ti dam sto za tebe ludo udara. <3

Reply
Ceda дец 8, 2013 at 15:09

A obecanje na pocetku sezone, kad su trebali da uzmu 100 evra za sezonsku, je bilo da nece biti besplatnog ulaza!!! Da li treba da mi jasu po glavi oni koji Zvezdu vole samo kad je besplatan ulaz?

Reply
Samo ti дец 8, 2013 at 17:58

U pravu si, ali to je sada zbog EP u rukometu a posto kapacitet Zeleznika nije velik potez je ok.

Reply
Ceda дец 8, 2013 at 18:44

Kakve veze kapacitet dvorane ima sa besplatnim ulazom??? Palanacki mentalitet. Ne dolazim sutra u fmp, a imam sezonsku! Nek im je na cast sto su prevarili kupce sezonskih!!

Reply
ccc дец 8, 2013 at 19:46

Za mene je pitanje pitanja šta je Ristović i društvo uradilo da Novak završi u rukama debelog. Ovde se radi o možda najperspektivnijem srpskom igraču. Da li je to menadžment primetio ili nema veze dovešćemo mi opet nekog Amerikanca koji će posle jedne sezone otići klub i reprezentativna košarka od toga nemaju ništa klinci i dalje odlaze na drugu stranu brda jer tamo igraju njihovi idoli. Verujte to sigurno nisu strani igrači već domaći. Zapamtite srpsku ligu dobijaju naši a ne strani igraći to je pravilo.

Reply
sof дец 8, 2013 at 20:25

доћиће нам сл. сезоне васа мићић

kosovac дец 8, 2013 at 23:51

Vise bi voleo da vidim Dangubica, i Micica , a kad bi morao samo jedan onda je to Dangubic.. 😀

Pex дец 9, 2013 at 15:00

A za sta smo onda skolovali Rebica tolike godine i sad da dovedemo Novaka??? Cujes da je debeli doveo nekog i odmah sto nismo mi, cekaj malo pa i to skolovanje kosta svake godine po milion eura za nase mladje kategorije pa sto onda da dovodimo iz Vrsca… A ja ti garantujem da bi Rebiic tog istog Novaka u dzep stavio… A plus zna se da je Covic vec kaparisao Vasu Micica jer je u FMP-u i poceo da igra kao klinac…

brat od Inđija дец 8, 2013 at 19:01

pa gde će FMP nego u Železnik

Reply
Zlatko дец 9, 2013 at 15:43

a ukuco si moja crvena zvezda

Reply

Leave a Comment