Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Ристовић: „Амбиције су пролазак у осмину финала, потом што даље“

ristovic

Кошаркаши Црвене звезде Телеком добили су имена противника у Л групи друге фазе Еврокупа. Црвено-бели ће одмерити снаге са екипама Нижњи Новгород, Билбао и Паниониос, а према систему такмичења два првопласирана тима избориће пласман у осмину финала.

И док су кошаркаши заједно са стручним штабом били на путу за Литванију, где их очекује утакмица последњег кола Д групе Евролиге са Лијетувос Ритасом, директор Црвене звезде Телеком Давор Ристовић коментарисао је састав групе. Први оперативац црвено-белих констатовао је да је Звезда добила јаку групу, пре свега због чињенице да је као трећепласирани тим из Б групе у новоформирану групу Л стигао шпански Билбао:

– Мислим да нам је група атрактивна, да су противници јаки и да ће сигурно изазвати пажњу и привући навијаче – почео је причу Ристовић и потом се упустио у дубљу анализу ривала:

– Билбао је свакако најзвучнији противник, а поновило нам се нешто слично као и у жребу за Евролигу где смо из четвртог шешира добили најквалитетнијег могућег ривала, Локомотиву Кубан. Билбао је једна од најјачих екипа која је прву фазу такмичења завршила на трећем месту. Они последњих неколико година бележе сјајне резултате на евросцени. Пре две године били су учесници четвртфинала Евролиге, а прошле сезоне играли су у финалу Еврокупа. О озбиљности њихове организације говори и податак да су у октобру ове године били домаћини у пријатељској утакмици са НБА лигашем Филаделфијом. Имају велики број искусних играча, репрезентативце Шпаније, Хрватске и Летоније и заслужују огроман респект – каже Ристовић.

Нижњи Новгород је убедљиво освојио прво место у Ф групи ипред украјинског Химика и Анкаре, са скором осам победа и два пораза:

– Од свих екипа које чине Л групу они су први обезбедили пролаз даље што довољно говори о њиховом квалитету. Оно што ће свакако бити отежавајућа околност је тешко путовање у Русију дуго преко две и по хиљаде километара. За ривала смо добили и Паниониос који ове сезоне игра веома добро. Тренутно заузимају треће место у грчком шампионату, одмах иза неприкосновених Олимпијакоса и Панатинаикоса. Имају добар тим који представља спој искусних гршких играча и америчких интернационалаца.

Ристовић је истакао да би у понедељак требало да буде познат распоред утакмица Еврокупа, а да ће друга фаза овог европског такмичења стартовати 7. јануара.

– До првог дуела у Еврокупу осим меча са Лијетувос Ритасом имамо и три утакмице у АБА лиги на свом терену. Потрудићемо се да се што боље припремимо, а наше амбиције су да прођемо у осмину финала и покушамо да догурамо што даље – закључио је Ристовић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

Blejk дец 19, 2013 at 18:38

Gile, moraš da paziš šta pričaš, ovde istina brzo dobije brdo minusa…

Reply
Gile DELIJA дец 19, 2013 at 20:00

Pa izgleda da je naj bolje da sami sebe lazemo i sami dozvoljavamo da se drugi sprdaju sa nama i zovu nas sledeca sezona, a mi je cekamo 15 godina. Dosta je vise da se razne uprave igraju sa klubom, jer mi cekamo titule a njima se ne zuri , traze strpljenje, pa se pitamo da li je njima stalo do titula ili materijalne koristi dok su u klubu.

Reply
Gile DELIJA дец 19, 2013 at 15:30

A sta ti jadnice pricas, ko tebe sta pita i o cemu ti odlucujes. Pa nadjite pravog pleja i trenera jer ga igraci ne sljive ni jedan posto. Ako se nesto ne promeni iz gore navedenog opet i ove godine bez trofeja. U upravi i na klupi Zvezde sedi 50 spodoba koje nista ne odlucuju i ne doprinose klubu zbog sujete predsednika iz predgradja koji nikako ne shvata da ja Zvezda iz centra Beograda. Sami smo krivi sto nas debela svinja ismejava i potcenjuje kad ne znamo da pobedimo ni posle 18 koseva razlike, a hocemo u evroligu sa trenerom pocetnikom i nonsalantnim ponasanjem pojedinih igraca. Do kad BRE da cekamo?

Reply
Gašpar дец 19, 2013 at 17:03

nije mi jasno, zbog čega ti daju minuse, kad si sve u pravu…ali ima još puno bolesnih ljudi…

Reply
STARA ŠKOLA дец 19, 2013 at 17:22

Ne znam za druge, ja sam mu dao minus zbog potenciranja da je Zvezda iz centra BG. Ja sam iz centra jednog malog grada, a godinama sam živeo u centru BG, na Zvezdari, i mislim da biti iz centra BG nije nikakav uspeh niti ponos. Nije ni sramota, daleko bilo, ali nije neko manji čovek zbog toga što je iz Železnika, niti bi Zvezda bila manje poštovana i voljena da se recimo preseli u NI, KŠ, NS… Što se tiče de.be.le sv,inje, on bi pričao loše o nama i da svake godine osvajamo NBA ligu, jer je obol.eo od zlo.be, mr.žnje, ko.mpl.eksa. Garantujem da će dobiti dijabetes ili č.ir ili bar neku aritmiju. O Radonjiću ne znam šta bih rekao, lično ja sam protivnik smena trenera u toku sezone.
P.S. Nije lepo da govoriš za nekoga da je bolestan, ima ovde i starijih likova, i inteligentnih, i kulturnih, i ozbiljnih… Svako ima pravo da daje pluseve i minuse, a niko nema pravo da ga zbog toga vređa i naziva bolesnikom.

Reply
pera дец 19, 2013 at 17:37

Respekt prijatelju, svima nam je potrebna tolerancija ali bi ja drugo potencirao. Vreme je da se reše neki kadrovski problemi koji su svima vidljivi. 1 trener, 2 jedinica 3 četvorka. Ima još vremena da se mentalitet ekipe promeni sa dva igrača, dosadan sam više sa Novakom i recimo pa i Bjelicom a da na klupu sedne neko ko je vodio ratove u ligama gde je trenirao klubove jer je evidentno da mi tu gubimo jer je trener blago rečeno nedorastao da ih vodi. Dakle apel rukovodstvu Vlade Djurović ili Maljković da dovršimo sezonu kako dolikuje s obzirom na entuzijazam oko kluba i uloženo u njega.

Reply
Gašpar дец 19, 2013 at 17:57

u potpunosti se slažem…

Belziq дец 19, 2013 at 13:35

Idemo da dobijemo ABA rivale i kroz utakmice sa n jima podignemo formu za nastavak takmicenja na Evrosceni.Bicemo prvi u grupi.Mi smo Crvena zvezda!!!!!

Reply
Бранимир дец 19, 2013 at 16:42

– Телеком.

Reply
Japaja дец 19, 2013 at 18:39

Diva.

Reply

Leave a Comment