Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Doktor Purić o Pašekovoj povredi

Pašeko

Doktor FK Crvena zvezda Dejan Purić je prvi stigao, na terenu, do Vinisiusa Pašeka, i vrlo brzo mu je bilo jasno da se radi o težoj povredi koja će sjajnog Brazilca odvojiti od terena nekoliko meseci.

Purić je sa Pašekom bio i u bolnici, i na početku operativnog zahvata, pa je svakako najpozvaniji da govori o onome što se dogodilo.

– Pašeko je doživeo luksacioni prelom potkolenične kosti fibule. Taj prelom spada u težu vrstu preloma, koja zahteva neodložnu hiruršku intervenciju pa je zato naš igrač odmah operisan u AKH klinici u Beču – kaže Purić.

Iako je postojala ideja eventualnog transportovanja Vinisiusa za Beograd, od toga se vrlo brzo odustalo.

– Transport je bio nemoguć pre nego što se uradi operativni zahvat. Zahvat je protekao u najboljem redu, gotov je bio u  subotu oko ponoći. Postoperativni tok sada takođe protiče u najboljem redu, Pašeko je odlično podneo operaciju i sada mu predstoji mirovanje i rehabilitacija – istiće Purić.

Precizne prognoze je nezahvalno davati, ali na osnovu dugogodišnjeg iskustva Dejan Purić kaže:

– Gips će nositi nekoliko nedelja, a nakon toga staviće mu se ortoza koja će mu dati mnogo veći komfor, a pritom daje isti efekat kao i gips. Ako sve bude u najboljem redu, možemo očekivati njegov povratak na teren za šest meseci – zaključio je Dejan Purić.

Повезане вести

7 comments

Leave a Comment