Moja Crvena Zvezda
Други пишуКлупска дешавањаФудбал

Рајковић: Спреман сам да будем први голман

Голман који је током летњег прелазног рока потписао за Црвену звезду, Предраг Рајковић, по први пут присуствује припремама најтрофејнијег српског клуба.

Predrag-Rajkovic

 Утисци су, како и сам каже, јако добри.

„Могу рећи да су услови феноменални, пре свега хотел и смештај су на веома задовољавајућем нивоу, као и храна. Терени су такође добри и то нам доста значи и помаже приликом рада и припрема за првенство“.

Свој досадашњи боравак на Маракани, млади чувар мреже описује као веома леп и пријатан.

„Ја сам у Звезди четири и по месеца, и феноменално сам се уклопио. Играчи су ме лепо прихватили, нарочито старији који су ми доста помогли да се привикнем. Са Бајковићем и Весићем имам феноменалне односе, пре свега пријатељске. Што се тиче Срђана Максимовића, могу рећи да се добро ради са њим, и да се доста другачије ради овде него што сам радио у Јагодини. Научио сам много, код сваког тренера се ради другачије и код сваког може да се научи нешто ново. Ја сам код Максе научио много добрих ствари“ тврди Рајковић. 

Талентовани чувар мреже који је и члан генерације која је летос покорила фудбалску Европу, нема дилему ко је први чувар мреже у Звезди, али и истиче да је спреман да и сам преузме ту улогу када буде време.

„Надам се да ће Бајко отићи негде, али пре свега због њега, да се он обезбеди. Заслужио је то. Било би ми драго да постанем први голман, ја јесам и морам бити спреман за то“, јасан је Рајковић.

Своје утиске о атмосфери на припремама изнео је за клупски сајт и капитен Ненад Милијаш.

milijas_nenad

„Мислим да смо урадили добар посао за сада. Предстоји други део, битнији део припрема у којем нас очекује и више утакмица, али сматрам да смо и у првом делу урадили све што је требало. Ове припреме смо почели много боље од оних пре шест месеци, баш из разлога што је већина играча на окупу. Појачања нису стигла, али надамо се да ће доћи што пре, већ у наредних неколико дана. Мислим да имамо добру екипу, и најбитније је да су сви спремни, а то кажем јер су наше највеће појачање играчи који су се вратили након повреда“, не оставља дилему Милијаш.

Циљ је познат, али свестан је капитен Црвене звезде да је уједно и трновит.

„Трудимо се да ништа не утиче на нас. Беспарица и остали проблеми клубу су познати, нису почели јуче,  сада смо мало и ми свеснији свега тога. Знамо шта нам је циљ до краја, покушавамо на све начине да одржимо атмосферу јер без атмосфере нема ни испуњавања тог циља. Освајање титуле би био велики успех за све нас, а поготово за све ове клинце који играју. Мислим да је њима све ово мотив више да дођу до те титуле, јер освојити титулу у Звезди после толико година, мислим да веће славље и бољи осећај не би постојао“, сматра Милијаш.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

1 comment

veliki pravi zvezdas јан 26, 2014 at 21:44

Kapitenu Crvene Zvezde Milijasu ti trebas reces treneru Crvene Zvezde Stojanovicu a on Dzaji da moze da ide u inostranstvo Bajko a da u prvu postavu bude nase Crvene Zvezde Rajkovic ,hocemo Rajkovica na golu Crvene Zvezde da zamijeni Bajka pa neka Bajko ide negde gde moze da zaradi i hvala mu na svemu ❗ ❗ ❗ 🙂

Reply

Leave a Comment