Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Ракић: „Не желим да журим са утакмицама“

djordje rakicНападач Црвене звезде Ђорђе Ракић броји ситно до потпуног повратка у такмичарки ритам, односно до тренутка када ће поново бити у прилици да ради оно што најбоље зна, да тресе мреже противника.

Оправак од повреде ипак није нимало лак, напротив, пут је веома дуг и напоран, захтева много жеље и одрицања.

-Још увек се опорављам, али свакодневно тренирам са тимом и радим ствари које сам пропустио у претходном периоду. Осећај је леп, из простог разлога што сам са екипом и са овим момцима, па макар и на овај начин. Тренирам сваки дан, у сталном сам разговору са стручним штабом, гледамо да ли ћу ускоро почети да играм утакмице. Не желим да журим и да направим грешку, већ да све буде како треба. Прошло је шест и по месеци, и очекујем да ћу већ за можда две недеље почети да играм. У сваком сличају, лепо је бити поново на терену – искрено поручује Ракић.

Повреда лигамената колена је једна од најтежих у спорту, због чега не треба журити са повратком. Свестан је тога и Ракић који се свакодневно консултује са стручним штабом и лекарском екипом. Превасходно је важно да фудбалер превазиђе страх након операције и периода опоравка.

– Било је страха од првог дана. Мислио сам да неће и да то може лако да се превазиће, али није то баш тако лако. На речима је једно, а на терену је друго. Из дана у дан покушавам све то да направим не бих ли се што пре вратио. Прија ми и подршка момака који ми често говоре како све то изгледа све боље, и то је за мене велика мотивација. Ја ћу гледати да радим све како треба и по процени доктора и стручног штаба да се вратим када буде прави тренутак – истакао је рођени Крагујевчанин.

У наставку сезоне Ракићева највећа жеља је да заигра што је пре могуће и да на терену помогне саиграчима у борби за освајање наслова шампиона.

– То је моја велика жеља јер од када сам дошао нисам одиграо ниједну утакмицу. Тешко је све посматрати са стране. Верујем у то и надам се, али опет кажем, ништа не треба радити пребрзо. Има нас доста, имамо довољно добрих играча и Звезда неће изгубити ништа. Мени је само важно да будем здрав. У овом тренутку само тако размишљам, а да ли ће то бити прво коло, пето или десето, можда и није толико битно у овом тренутку. После свега што сам прошао морам да будем стрпљив – закључио је Ђорђе Ракић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

10 comments

laki феб 4, 2014 at 16:59

Idem uskoro na rodjendan jedan de ce biti 70 posto mladih igraca Zvezde(Grujic,Stupic,Brajovic,Aleksic,Tisma),ce gledam sta piju,pa cu javim 😀

Reply
navijac феб 4, 2014 at 17:21

Drukaro :mrgreen:

Reply
Samo ti феб 4, 2014 at 19:04

Ae brate sve zapisuj lepo pa nam kazi jel imaju kapacitet 😀

Reply
laki феб 4, 2014 at 19:34

Pa to hahah 😀
sve cu prijavim,ima trezan da ostanem samo da bih gledao sta piju 😀

Reply
Zvezdino dete феб 4, 2014 at 16:45

Bio gde da je igrao u Nemackoj je veliki plus,oni igraju veoma dobar fudbal tako da ocekujem da je pokaze u najboljem svetlu

Reply
Vuk феб 4, 2014 at 16:17

Iskreno ne bih da cenim sta momak moze na terenu ali je meni izgledao kao veliki potencijal koji je ostao bez karijere pa eto dosao kod nas da uzme jos koji dinar. Onda je odmah usledila povreda kao dokaz moje procene. Medjutim necu da sudim o momku dok ne pokaze na terenu sta moze a i kolega koji je igrao sa njim pre par godina a inace je veliki navijac Partizana tvrdi da mu nece biti ravnog kada udje u formu, da odlicno poznaje igru, oseca prostor, ima savrsen tajmin, da je jak u duelu i skocan, kao i da ume da zavrsi akciju bez komplikovanja. Nadam se da je ispravno procenio sto se Djordja tice. 🙂

Reply
1989 феб 4, 2014 at 16:49

Taj kolega to jest njegov prijatelj nece reci nista lose protiv svog prijatelja.Mene zanima da li ga je neko gledao preko Tv-a i dali se uverio da je dobar igrac ?!>.

Reply
Tomo Karadza феб 4, 2014 at 17:21

ja sam ga gledao, i kao sto rekoh vec u jednom komentaru, nije sporan njegov kvalitet i talenat vec zdravlje i forma.

Reply
1989 феб 4, 2014 at 16:13

DA LI ZNA KAKVI SU NJEGOVI KVALITETI ? ZNAM DA JE IGRAO U DRUGOJ NEMACKOJ LIGI CINI MI SE U MINHENU …KAKO SE POKAZIVAO U SVIM KLUBOVIMA JEL GA JE NEKO PRATIO DO SAD ?

Reply
Tomo Karadza феб 4, 2014 at 17:20

Ja ga pamtim dok je igrao u Italiji, gledao sam ga dosta puta.. Jka je fizicki, robustan napadac sto bi se reklo. Ima skok, visinu, zna da se zagradi i agresivan na loptu. Ne znam u kakvoj je sad formi i u kakvoj moze biti, posle povrede, ali ako bude igrao kao sto zna, onda cemo imati velike koristi od njega. Nije sporan kvalitet i talenat vec zdravlje i forma.

Reply

Leave a Comment