Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Весић: „Бајко је неприкосновен“

vesicПозиција голмана у великим фудбалским клубовима, какав је Црвена звезда, увек је под посебном лупом. Један потез, сјајна одбрана или грешка, могу да вам обележе каријеру. Свесни су тога и пулени Срђана Максимовића, који о Звездиним чуварима мреже брине готово пуну деценију. Кандидати за „јединицу“ најтрофејнијег српског клуба с поносом истичу другарство које међу њима влада, без обзира што места међу стативама има само за једног. То је у овом тренутку Бобан Бајковић. Међутим, то никако не значи да преостали кандидати, Милош Весић, Предраг Рајковић и Марко Тркуља не вребају своју прилику.

Доказ за то су и речи Милоша Весића који на Маракани проводи своју трећу сезону, али и даље стрпљиво чека прилику да покаже колико уме. На неколико званичних сусрета у којима је добио поверење стручног штаба, више него коректно је одрадио свој део посла. Такође, не треба занемарити ни чињеницу да потиче из спортске породице.

– Да, истина је. Мој отац је својевремено играо за Слободу из Тузле када је тај тим играо у првој Лиги велике Југославије. Није био голман као ја, већ штопер, тако да нам је обојици заједничко у опису посла то што смо бранили, односно бранимо свој гол – каже Весић.

Милош је открио и да Весић сениор са великом тремом прати наступе наследника.

– Изузетно му је тешко да ме гледа на голу. Веома емотивно схвата моје игре. Наравно да је најсрећнији када добро браним, али сваки меч у коме сам на голу му доноси много стреса – истиче Весић.

Годинама уназад, тачније последње три, место првог чувара мреже суверено држи Бобан Бајковић који је недавно прославио деценију боравка у Љутице Богдана.

– Познато нам је да је Бајко тренутно неприкосновен. За место другог голмана боримо се Рајковић и ја. Предраг је млад и веома перспективан голман, а уз то и одличан момак. Обојица напорно тренирамо и боримо се за своје место у тиму. До сада сам у неколико наврата добио прилику од тренера, конкретно, бранио сам у јесењој полусезони два меча у Купу и мислим да сам добро обавио свој део посла – наглашава популарни Веске и истиче сјајну колегијалност са осталим конкурентима за место међу стативама.

– Бодримо један другога након грешке и максимално се подржавамо. Краси нас велико другарство, јер је оно између осталог и велики предуслов за остваривање добрих резултата – закључио је Милош Весић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

2 comments

Звезда шампион! феб 12, 2014 at 12:05

Добро је да не брани чешће,ћале би му добио срчку.

Reply
veliki pravi zvezdas феб 11, 2014 at 11:26

Dzajicu hocemo da se proda ovaj golman Crvene Zvezde Vesic jer on nije za nasu Crvenu Zvezdu prodajte ga negde u Japanu ,Kini ili Americi samo da ode sto dalje od nase Crvene Zvezde Dzajicu ❗ :facepalm: :facepalm: :facepalm: ❗ ❗ ❗

Reply

Leave a Comment