Moja Crvena Zvezda
ОсталоЏудо

Ljiljana Savanović nastavila niz i na Bosforu

Ljiljana Savanović evropska univerzitetska šampionka Evrope još jednom nas je obradovala medaljom. Na Evropskom kupu u Istanbulu najbolja džudistkinja Srbije u kategoriji do 48 kilograma još jednom je pokazala da je stvorena za velika dela. U odličnoj konkurenciji uzdanica Crvene zvezde osvojila je bronzano odličje.

– Kao što smo i planirali Ljiljana Savanović je ostvarila odličan rezultat na Evropskom kupu u Istanbulu u konkurenciji takmičarki koje su za svaki respekt. Ipak svi koji poznajemo Ljilju i znamo njene potencijale, svesni smo da je ovo što je pokazala u Turskoj samo delić onoga što može. Uvodni meč –u drugom kolu ovoga puta nije prošao kako smo hteli,  ali to je zadatak koji sada moramo savladati.  Ipak treba istaći da je Ljilja u potpunosti opravdala poverenje i da je ovaj  kontrolni turnir položila odličnim uspehom – istakao je za naš sajt iz Istanbula Saša Trpković, trener prve ekipe DŽK Crvena zvezda.

Ljiljana Savanović dokazala je da je sazrela kao takmičarka o čemu najbolje govori njen  pobednički niz. Posle titule sa Univerzitetskog prvenstva Starog kontinenta, Savanovićeva nas je obradovala i na  Evropskom seniorskom kupu u Istanbulu.

– Zadovoljna sam rezultatom. Ipak kada analiziram sve mečeve mislim da sam mogla da pobedim i taj prvi meč. Da sam u odličnoj formi najbolje govori podatak da sam vrlo lako rešila druge dve protivnice u nizu. U meču za bronzano odličje u potpunosti sam pročitala domaću takmičarku i lako rešila ovu borbu -rekla je Ljiljana Savanović.

Po povratku u Srbiju našu Ljilju očekuje nastavak priprema. Pred njom su još učešće na Univerzitetskim letnjim igrama u kineskom  Šenzenu početkom avgusta.

– Od Savanovićeve i u Kini očekujemo najbolje,  kao i uvek. Učešće na jakim takmičenjima na međunarodnoj sportskoj sceni su u cilju što boljih priprema za Evropsko prvenstvo za mlađe seniore na kome od Ljilje očekujemo da kao i uvek ostvari rezultat vredan svake pažnje  -istakao je Saša Trpković trener seniorske ekipe DŽK Crvena zvezda.

Повезане вести

Leave a Comment