Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Ракић: Срећан сам због повратка и победе

На утакмици са Напретком из Крушевца, у редовима Црвене звезде дебитовао је Ђорђе Ракић.

После Саве Павићевића, Дејана Келхара и Љубе Ненадића, Ракић је четврти дебитант који је овог пролећа заиграо у тиму Славише Стојановића. Искусни нападач прошлог лета појачао је редове црвено-белих али је због тешке повреде колена први наступ забележио тек у јучерашњем сусрету.

– Нисам играо званичну утакмицу девет или десет месеци и веома сам срећан због повратка на терен. Задовољство ми је утолико веће због победе, и због тога што смо задржали прво место на табели. Осећај је био феноменалан и хвала свима у клубу који су у претходном периоду били уз мене. Ту мислим на саиграче, стручни штаб, медицинско особље и навијаче који су ми пружали подршку и помогли да превазиђем дуг период опоравка. У наставку првенства желим да помогнем екипи да остваримо зацртани циљ и да се после шест година радујемо освајању шампионата – рекао је Ракић.

Бивши репрезентативац Србије, у 82. минуту је заменио двоструког стрелца Абиолу Дауду и за само 10 минута проведених у игри, имао прилику да се упише у стрелце.

– Имао сам шансу у финишу сусрета и сигурно би било фантастично да сам у повратничкој утакмици успео да постигнем гол. Међутим, нисам разочаран. Напротив, задовољан сам. Меч је већ био решен, имали смо велику предност и надам се да ћу погодити када то Црвеној звезди буде најпотребније. И следећи меч играмо на нашем стадиону, против Радничког из Крагујевца. Не бежимо од улоге фаворита и очекујемо освајање нова три бода. Ово нам је била осма узастопна победа, и трудићемо се, уколико је могуће, да тријумфујемо у свим осталим сусретима – рекао је Ракић.

Повезане вести

Leave a Comment