Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Evandro dobio srpsko državljanstvo

Evandro Gebel

Brazilac Evandro Gebel od danas neće zauzimati mesto stranca u Crvenoj zvezdi, obzirom da mu je Vlada Srbije na današnjoj sednici odobrila dobijanje srpskog državljanstva.

Tako će naš klub u sezonu ući sa jednim strancem na papiru manje, te će ih u ekipi ostati šestorica – Kadu, Savio, Adi, Pašeko, Borha i Mezenga. Obzirom na to da Kadu i Savio nisu standardni prvotimci, da je moguće da Adi napusti Marakanu, a da je Pašeko povređen, sportski menadžment bi sada mogao da probleme u odbrani reši dovođenjem stranog defanzivca.

Ovakav rasplet događaja biće posebno značajan za Crvenu zvezdu od sledeće godine, obzirom da će na utakmicama Superlige moći u isto vreme da nastupaju svega tri strana fudbalera.

Sa druge strane, obzirom da reprezentacija naše zemlje nema klasičnog plejmejkera još od povlačenja Dragana Stojkovića Piksija, sada bi selektor Vladimir Petrović mogao poverenje da ukaže Zvezdinom „karioki“.

„Prihvatio bih poziv da igram za reprezentaciju Srbije. Uvek je svakom igraču san da zaigra za nacilnalni tim svoje zemlje, ali mislim da sam u ovom trenutku daleko od dresa Brazila“, izjavio je proletos Evandro.

Повезане вести

44 comments

Leave a Comment