Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Најава: Црвена звезда – Тајм-аут (Ариље), четвртфинале Купа, кошаркашице

Кошаркашице Црвене звезде у четвртак крећу у операцију освајања Купа Србије, који носи име славног тренера Милана Циге Васојевића, а први противник у четвртфиналу је екипа Тајм-аута из Ариља. Финални турнир се игра у Лазаревцу од 19. до 23. марта, а црвено-беле ће играти против тима из Ариља у дворани Спортског центра Колубара са почетком у 19 часова и 30 минута.

После пораза у финалу регионалне лиге од екипе Радивоја Кораћа, Звезда је везала две победе у шампионату Србије. Тим је спреман да се још једном ухвати у коштац са екипом Кораћа већ у полуфиналу, а до тада треба савладати друголигаша из Ариља. Није искључено да тренер Црвене звезде Драган Вуковић у овом мечу одмори неке од носилаца игре уколико Звезда брзо стекне велику предност и рано реши меч у своју корист. Александра Црвендакић, Иванка Матић, Тина Јовановић, Александра Станаћев и друштво спремне су за напад на трофеј и учиниће све да најпре избаце екипу Плеј-аута у четвртфиналу, а затим се реванширају Кораћу за пораз у мечу за пехар регионалне лиге.

Екипа Тајм-аута дели прво место у Другој лиги (група центар) са Краљевом. Оба тима имају по 11 победа и један пораз. Клуб из Ариља није тотална непознаница за Звезду, јер су их црвено-беле у сезони 2011/12 савладале у квалификацијама за национални Куп резултатом 88:52.

Црвено-беле су у досадашњој историји десет пута освајале Куп и то 1973, 1974, 1976, 1979, 1981, 1992, 1994, 1995, 2003. и 2004. године. Ово би могла да буде велика прилика да клуб прекине дугогодишњи низ без трофеја и коначно се врати на сам врх српске кошарке, где је и био током највећег дела своје историје.

Четвртфинале Купа Милана Циге Васојевића

Црвена звезда – Тајм-аут (Ариље)

Четвртак, 20. март 2014.

СЦ Колубара, Лазаревац

19:30 часова

 

Повезане вести

Leave a Comment