Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Најава: Радивој Кораћ – Црвена звезда, полуфинале Купа, кошаркашице

Кошаркашице Црвене звезде у петак играју полуфинале Купа Милана Циге Васојевића у Лазаревцу против екипе Радивоја Кораћа. Меч се игра у дворани Спортског центра Колубара са почетком у 19 часова и 30 минута.

905417_10151936174765952_1697362091_o

Непуне две недеље након пораза у финалу регионалне лиге после чак три продужетка Црвена звезда има шансу да се реваншира екипи Радивоја Кораћа у полуфиналу Купа Србије. Два најбоља тима у земљи састаће се шести пут ове сезоне. Кошаркашице Кораће воде са 3:2 у победама, али то не значи ништа јер су обе екипе сличног квалитета и победника могу да одлуче детаљи или један расположени појединац. Звезда је своје две победе против Кораћа забележила у лигашком делу регионалне лиге (67:57 и 81:67), док јe тим који носи име славног кошаркаша ОКК Београда и репрезентације Југославије, славио два пута у шампионату Србије (69:59 и 70:49), као и у поменутом финалу регионалне лиге (87:83).

За разлику од последњег међусобног сусрета, оба тима су се појачала са по једном одличном играчицом. Ново име у редовима Црвене звезде је бек Милица Деура (23), која је у досадашњем току сезоне наступала за подгоричку Будућност, где је бележила 16,2 поена, 3,4 скока и 3,2 асистенције и регионалној лиги, док је ново име у екипи Кораћа Николина Милић, која је друга по укупном индексу корисности у шампионату Србије, где је бележила 16,7 поена и 9,7 скокова, а стигла је из крагујевачког Радничког. Главни адути Звезде биће Александра Црвендакић, Тина Јовановић, Иванка Матић, Александра Станаћев и Милица Деура, а велику помоћ имаће од Нине Ђоковић, Мине Јовановић и Мирјане Бероње, док екипа Кораћа главне узданице има у Тамари Капор, Ањи Ступар, Јелени Максимовић, Сањи Мандић и Снежани Чолић, а истичу се и Николина Милић, Кристина Топузовић, Јелена Јовановић, Јелена Антић и Ивана Брајковић. Важан је податак да је тренер Црвене звезде Драган Вуковић прошле сезоне водио управо екипу Кораћа, са којом је стигао до сва три финала, па добро познаје своје бивше кошаркашице.

Очекује се велика борба, а ако црвено-беле смање број изгубљених лопти и у шуту буду расположене као што често знају да буду онда имају велике шансе да сруше најтежег ривала на путу до трофеја. Нема сумње да ће ова два тима и у плеј-офу водити велику борбу, а можда им се у тој трци прикључи и Партизан који се појачао са три квалитетне играчице.

Полуфинале Купа Милана Циге Васојевића

Радивој Кораћ – Црвена звезда

Петак, 21. март 2014.

СЦ Колубара, Лазаревац

19:30 часова

 

Повезане вести

4 comments

Zvezdaa ooo ♥ мар 21, 2014 at 21:14

ŠTETA ZGOG JOŠ JEDNOG PORAZA U NEIZVESNOM MEČU A BILI SMO TAKO BLIZU .PRESUDILA JE TEHNIČKA GREŠKA ZVEZDINOJ KLUPI BAŠ UTRENUTKU KAD JE ZVEZDA DOŠLA U VOĐSTVO U FINIŠU MEČA .STIČE SE UTISAK DA I OVDE SE RADI PROTIV NAŠEG KLUBA SAD KAD SMO STALI NA NOGE .DEVOJKE GLAVU GORE PRED NAMA JE PLEJ OF I NOVA ŠANSA ZA TITULU .ŽIVELA ZVEZDA .

Reply
N мар 21, 2014 at 23:17

Imali smo šansu, Čivija jeste napravio glupost i zaradio tehničku, mada mislim da je Beronja trebala da vise bude u igri, a Deuru malo da ostavi na klupi…

Reply
Zvezdaa ooo ♥ мар 21, 2014 at 17:07

HOĆEMO TITULU .ŽIVELA ZVEZDA.

Reply
Danilo -Podgorički "Delija" мар 21, 2014 at 08:14

Idemo prvakinje Evropre na trijumf, i nema sumnje da možemo da ih srušimo! Deura je odlično pojačanje, i uopšte nije Korać jači od nas.

Reply

Leave a Comment