Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаФудбал

Prosinečki: „Spremni za Ventspils“

Pre puta u Letoniju na utakmicu sa Ventspilsom u medija centru našeg kluba održana je konferencija za medije na kojoj su svoja očekivanja od narednog meča izneli trener Robert Prosinečki i kapiten Nenad Kovačević.

– Samim tim što idemo dva dana ranije na put pokazuje da veoma ozbiljno shvatamo ovu utakmicu. Mislim da smo apsolutno spremni, dobro smo radili u prethodnom periodu, u dobroj smo formi i imamo veliku šansu da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo povoljan rezultat – utisci su našeg trenera sa kojima se slaže i kapiten.

– Nemam mnogo šta da dodam na ovo što je izjavio „šef“. Svi smo spremni i orni da se predstavimo u pravom svetlu, i da nadam se, pobedimo, jer je ovo prva utakmica koju igramo u novoj sezoni, i kao takva, za sve nas je mnogo bitna – rekao je Piksi.

Šef stručnog štaba je, kako kaže zajedno sa svojim saradnicima, preko „kaseta“ snimio vrline i mane letonske ekipe i o svim detaljima upoznao i igrače.

– Pogledali smo nekoliko snimaka, dok je Žare Đurović revanš protiv Belorusa gledao uživo, i po svim parametrima, Zvezda je bolja ekipa. Pretpostavljam da će Letonci svoju šansu tražiti iz prekida jer su više od pola ekipe visoki igrači, preko metar i devedeset, ali siguran sam da sve zavisi od nas. Momci shvataju da imaju veliku šansu da prođemo u sledeće kolo, a to donosi mnogo benefita samo po sebi. Ako pobedimo, a siguran sam da hoćemo, imaćemo šansu da odigramo u narednoj rundi kvalifikacija jednu veliku utakmicu, dobićemo bodove od UEFA-e, obradovati navijače… Ali ponavljam, pobedićemo samo ako budemo agresivni i ako sve zamisli na tehničko – taktičkom i fizičkom planu budemo ispoštovali. U suprotnom, utakmica može da ode u krivom smeru – iznosi dozu opreza Prosinečki koga, kao ni Kovačevića, ne brine previše to što su Letonci već duži period u takmičarskom ritmu.

– Mi igrači smo već pričali o tome i nismo previše zabrinuti tim podatkom – izjavio je kratko Nenad.

Na ovu temu nadovezao se i Robi.

– Znamo da su odigrali oko desetak utakmica u prvenstvu i prethodno kolo kvalifikacija u kome su imali dve teške utakmice protiv Šahtjora, dok smo mi odigrali samo pet pripremnih. Međutim, mi smo mnogo kvalitetniji tim i nadam se da ćemo to pokazati i na terenu.

Utakmica između Crvene zvezde i Ventspilsa počinje u četvrtak u 18 časova, a put Baltika otišlo je i nekoliko stotina naših navijača.

Повезане вести

30 comments

Leave a Comment