Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошарка

Нелсон проглашен за најбољег плејмејкера Еврокупа!

Црвена звезда Телеком иза себе има фантастичну сезону у Еврокупу. Црвено-бели кошаркаши пласирали су се у четири најбоље екипе еминентног европског такмичења, а пласман у финале им је замало измакао.

Најбољи стрелац, асистент и крадљивац лопти у екипи тренера Радоњића био је Демаркус Нелсон са 13.3 поена, 4.6 асистенције и 1.3 украдене лопте и притом је хватао 4.4 скока по мечу. Њему је за фантастичну сезону у Еврокупу стигло признање јер је уврштен у идеалну петорку турнира.

Подсетимо, претходно је Нелсон изабран у најбољу петорку АБА лиге заједно са Бобаном Марјановићем.

Повезане вести

7 comments

MILAN KG апр 26, 2014 at 02:57

Nelson nema m.. da moze da okaci to priznaje na k… on je kao i ovaj tim nema katarkter pobednika. na srecu smo pobedili Radnicki,megu ,budivelnik te utakmice su najbolji primer da kad dodju utakmice gde se ocekuje da odigramo kako treba oni su p.. ke koji Nelson ,simonovic ona vrzina je kapiten Zvezde ubije obruc svaki put Cibona je dosla sa 7 igraca i jednim centrom Marjanovic je trebalo da ih zatrpa Katic klasicno igra laktanje i bacanje kamena sa ramena… sad ce Covic staru pricu sledece godine…. u kvalifikacijama imamo sanse samo teorijski bice tu rusa tu nemamo sanse duboko sam razocaran ko ne moze da nosi pritisak neka ide u crnokosu ,metalac,radnicki… sledece sezone no tim i nov trener Radonji je kriv ac rimac ga je potpuno nadmudrio koja je fora sa ovim teletabisom lipovijem ? umalo da riknem sinoc nisam jedini lepo mi keva kaze treba infarkt da te strefi zbog Zvezde.

Reply
dejca апр 25, 2014 at 16:04

Malo je sto smo prezalili Cibonu cim smo znali da sa njima igramo polufinale (pa sad smo tu gde smo) nego vidim dosta njih od sinoc, odmah posle utakmice, ocekuje osvetu u fudbalskom derbiju, vec su prezaljeni glodari.. navodno i Kasalica zove Volkova da dodje na slavlje! Pa daj malo da sacekamo, nek se zavrsi sve kako treba.. Sto prizivamo djavola!!!?

Reply
cz апр 25, 2014 at 15:47

A STA RECI POSLJE OVOGA,I OVO JE DOKAZ DA IMAS MALE IGRACE (izuzev Jake) http://www.telegraf.rs/sport/1044780-kosarkasi-zvezde-nisu-smeli-pred-novinare-posle-cibone-foto

Reply
Miljan апр 25, 2014 at 15:18

Koja ironija! 🙂
Izgubismo juce na neku ruku zbog njega a danas proglasen za najboljeg pleja Evrokupa!

Aj ljudi nemojte vise da ocajavate. Bilo sta je bilo. To nam je skola za neke druge utakmice i nama i igracima. Bice dobro. Imamo te kvalifikacije i te vajld karte pa mozda nam i uspe nekako.
Al trener ce sigurno morati da se menja – tu nema vise price i izgovora.

Reply
Marko апр 25, 2014 at 15:53

Ako ces iskreno,vise u nista ne vjerujem i nisam optimista.Nadao sam se,vjerovao kao i vi i ostali smo razocarani u nevjerici kako jedan tim moze onako da odigra a od toga mu citava seozna i ova a i sledeca zavise,ne zelim radonjica da gledam vise

Reply
ds апр 25, 2014 at 14:47

Necu da kritikujem Nelsona,ali ova priznanja meni nista ne znaci.On jeste prosle sezone bio jedan od najboljih,i ove je,njegova igra nam je mnogo znacila pogadjao je kada je trebalo ali jednostavno sinoc ne,u onoj najvaznijoj.Milion puta sam rekao treba da igramo timski,a ne da zavisimo od pojedinaca i nije se to desilo,onda smo imali Djenku,a protiv Uniska nikoga,sinoc Jaku ali nedovoljno.Istina je da kad Nelson igra Zvezda pobjedjuje,ali ono sinoc je bila uzasna utakmica i igra od strane svih igraca,i uzasno vodjenje i taktika od strane trenera.Tim prosle seozne koji je bio duplo slabiji je obezbjedio Evroligu osvojio bi i Aba ligu da trener nije promjenjen za mene je najveci krivac Radonjic koji je svoju nervozu i strah prenjeo na igrace i on jednostvano ne znam da motivise cujete li vi time aut? DIFENS DIFENS i nista vise,pola precuti ili u glas pomocnici govore jel to trener? Nijedna akcija za kraj mu nije uspjela,ma ne mogu vise da pricam o nebitnoj osobi.Nelsonu zamjerim sto je izjavio da smo ga mi razocarali kada smo zvizdali,izvini a sta smo trebali raditi,aplaudirati? Sve sto je uradjeno sruseno je na jednoj utakmici,gdje sam vidio gomilu promasaja,ocajnu igru,i nimalo zalaganja i borbe valjda je Nelsonu jasno da smo bez Evrolige ostali,i kako se sad oporaviti poslje ovoga ostao je jos jedan trofej ali ne vjerujem u osvajanje.

Reply
Wild Wild апр 25, 2014 at 14:16

Imamo najboljeg trenera ABA lige i najboljeg plejmejkera Evrokupa. I to je to od trofeja za ovu sezonu.

Reply

Leave a Comment