Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша на позајмицама – Првенац Ђорђевића!

У „Учинку Звездаша на позајмицама“ овог викенда видели смо запаженије игре у Првој лиги, али не и у Суперлиги.

Извештај 28. кола Суперлиге и Прве лиге и 30. Телеком 1. ЦФЛ.

Јелен Суперлига

Слобода – Црвена звезда 0:2

У увертири за славље на „Маракани“ у четвртак, Црвена звезда је савладала Слободу 2:0. Меч под Беглуком, Стефан Михајловић је посматрао са трибина, јер је одрађивао суспензију због картона.

Партизан – Вождовац 5:0

Вождовац је обезбедио опстанак у Суперлиги, па се опустио. У канонади на другој страни брда, Никола Караклајић није био ни у протоколу.

Раднички Ниш – Спартак 2:1

На „Чаиру“, Мераклије су савладале госте из Суботице, али без удела Звездиних појединаца. У победничкој екипи, Петар Ђуричковић је био цео меч на клупи, а у пораженој, голман Марко Тркуља је био на клупи, а Дарко Лазић није био у протоколу.

Прва лига Србије

Слога ПМ – Бежанија 2:0

Никола Ђорђевић је коначно постигао првенац у дресу Слоге! Водећи гол у 5. минуту, затим жути картон у 24. минуту, а из игре је изашао у 61. минуту. Млади нападач је успео да постигне први погодак од доласка на позајмицу. У мечу претендената за треће место и бараж за Суперлигу, које ће припасти Борцу из Чачка, Ђорђевић је био један од најбољих појединаца меча, а епитет играча утакмице дефинитивно је зарадио Марјан Марковић, бивши играч Црвене звезде.

Металац – Смедерево 1:0

Марко Маринковић је одиграо цео мец за Смедеревце, иако је меч поцео на клупи, али је у игру ушао вец у 1. минуту и оставио солидан утисак. Металац је овом победом практично осигурао повратак у Суперлигу и придружио се Младости из Лучана, а Смедерево мора да победи у последња два меча сезоне да би изборило опстанак у другом рангу такмичења, за који стрепи скоро пола лиге.

БСК Борца – Радник 3:0

Борчанци су лако забележили победу која значи опстанак. Милан Јокић је одлично обавио свој део посла, али је замењен у 68. минуту. Никола Стојковић је ушао у 83. минуту, док Стефан Чикић није био у протоколу.

Црна Гора

Грбаљ – Зета 3:1

У 30. колу шампионата Црне Горе, Грбаљ је у Радановићима савладао бившег шампиона из Голубоваца, Зету. Немања Ахчин је одиграо добар меч и провео свих 90 минута на терену.

Остала су још два кола до краја шампионата. Претпоследње коло је ванредно и игра се у четвртак, а све ће бити подређено мечу на „Маракани“. Не само у Србији, него и шире.

Повезане вести

2 comments

MILAN KG мај 13, 2014 at 01:57

TAKO JE IDEMO BRACO CIGANI ZVEZDO ZGAZI IH SVE!!!!!!!!!!

Reply
VukM мај 13, 2014 at 00:39

Znam da nije u skladu sa tekstom ali zeleo bih da pozovem sve ljude koji su u mogucnosti da u cetvrtak budu na Marakani. Upravi, treneru, igracima, Crvenoj zvezdi je potrebna podrska, podrska svih nas. Ne znam koliko je realno ali zelim da verujem da cemo prebaciti kapacitet stadiona, znam da mozemo to uprkos svemu. Nema izgovora, alibija, razmisljanja, vaganja! Obavezan je dolazak, nadam se i da ce ljudi iz okolnih bratskih zemalja doci da daju podrsku, nadam se da ce iz svakog mesta u Srbiji doci makar po par ljudi, i nadam se da ce Beogradjani da budu masovno na ovom spektaklu. Nema razloga i ne sme da bude drugacije. 55000+

Reply

Leave a Comment