Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Звезда је шампион, све је готово!!!

Фудбалери Црвене звезде су у утакмици 29. кола Суперлиге савладали ОФК Београд са 4:2 и освојили титулу шампиона, 26. по реду, након шест година „поста“. 

Црвена звезда – ОФК Београд 4:2 (2:2)

Стадион: Маракана, Београд
Гледалаца: око 48,347
Судија: Мајо Вујовић

Стрелци: Лазовић 15, Печник у 40, Мрђа у 46, Нинковић у 86. – Павићевић (аг) у 11. и Гајић u 42. минуту.

Црвена звезда: Бајковић, Петковић, Павићевић, Келхар, Мијаиловић, Милијаш, Нинковић, Печник, Лазовић, Мрђа и Ракић.
Тренер: Славиша Стојановић

ОФК Београд: Чупић, Василић, Планић, Васиљевић, Обрадовић, Мицевски, Здјелар, Гајић, Палочевић, Дражић, Чаврић.
Тренер: Златко Крмпотић

cz-ofk

Прво полувреме

Звезда на овој утакмици игра без суспендованих Гогића и Ковачевића, ОФК без Антонова. Из тог разлога Петковић игра левог бека, Печник десног, а Мијаиловић је на позицији задњег везног.

Лепу шансу пропустио је Чаврић за госте након центаршута са леве стране, да би убрзо добру прилику за наш тим пропустио Ракић, када је тукао главом поред гола.

Долазе гости до вођста. Иако је наш тим имао теренску иницијативу, гости су се показали као веома добри у контранападима. Из једног таквог, након продора Чаврића, успели су да постигну гол и поведу са 1:0.

Одличан шут Милијаша, али лопта је прохујала изнад гола Чупића.

Лазовић за 1:1! Ракић је по трећи пут данас био у прилици, али није успео да постигне гол. Одбијену лопту након његовог шута дочекао је Дарко Лазовић и постигао изједначујући погодак. Сасвим заслужено Звезда стиже до изједначења обзиром да има посед лопте и прилике за гол.

Поново Милијаш у прилици, сада у 17. минуту. Одлично шутира али лопта иде тик поред гола.

Поново Ракић! Одличан покушај, али брани Чупић.

Ређају се прилике за изабранике Славише Стојановића. Нинковић шутира са леве стране веома добро, али преко гола. 21. минут у току.

Брани одлично Бајковић шут Гајића са свега неколико метара од гола!

Од 29. минута почело је и навијање на Маракани. Звезда и даље има контролу лопте, али нема прилика у последњих десетак минута.

Две велике прилике за Звезду! Прво је шут Лазовића завршио ударцем о стативу, а потом је Ракић промашио празан гол.

2:1! Одличан ударац Печника главом завршио је у мрежи Чупићевог гола!

Брзо узвраћа ОФК Београд, гол постиже Гајић. 2:2.

Друго полувреме

Мрђа за 3:2! Повела је Звезда већ у првом минуту наставка! Мрђа је сјајно реаговао на левој страни и постигао 19. погодак у сезони. Након центаршута са десне стране Печник је лопту убацио у петерац, одакле Мрђа туче главом у леви угао гола Чупића.

Одличан центаршут Лазовића, али један наш играч не успева да закачи лопту на свега пар метара од гола. Иницијатива наших играча у другом делу игре, имају контролу лопте сво време и стварају прилике.

Ракић пропушта још једну прилику за гол. Примио је лопту у срцу петерца али шутира преко гола.

Већ у следећем минуту Мрђа шутира поред гола. Велика прилика је отишла у неповрат.

Покушао је Лазовић да лобује Чупића, али неуспешно. Већ у следећем нападу поново статива! Мрђа је снажно шутирао са леве стране и погодио стативу.

Ракић пропушта и пету прилику за гол, невероватно! Примио је лопту на десној страни одмах до петерца, шутирао, али поред гола.

Након дуго времена напад „романтичара“. Након продора Чаврића шутира Гајић, али слаба је то била лопта за Бајковића.

Ракића је заменио Филип Касалица. На другој страни, две шансе за госте, али чува Бајковић гол!

Изашао је Чаврић, највећа претња по гол Бајковића у досадашњем делу утакмице. Заменио га је Јешић.

Није Касалица дуго играо, на жалост због повреде морао је да напусти терен а заменио га је Вукан Савићевић.

Пропушта Нинковић још једну лепу прилику, након продора Печника по левој страни Чупић успева да одбрани његов шут.

Изузетно је бесан Славиша Стојановић на своје играче током другог дела игре, а има и те како разлога за тако нешто обзиром на неретка опуштања наших фудбалера.

И коначно четврти гол!! Дуго је трајао напад нашег тима, да би Нинковић дошао до једне одбијене лопте и савладао Чупића. 86. минут у току.

Мијаиловића у 88. минуту мења Оњило.

Три минута је судија продужио утакмицу.

Крај утакмице, славље на Маракани 50.000 навијача! Титула се вратила кући! Шампиони!!!

 

Повезане вести

50 comments

Fringe мај 27, 2014 at 11:02

Konacno velika radost! Hvala vam momci do neba, dokazali ste i pokazali da ste SAMPIONI!!! Svaka vam cast i zelio bih vam sve najbolje u zivotu i karijeri na dalje a Zvezda pamet u glavu i svaki korak na dalje mora biti izuzetno pametan i proracunat kao vecina do sada sprovedenih sto je potvrdjeno ovom TITULOM Nacionalnog SAMPIONA Srbije. Svima a posebno Zvezdasima cestitam i konano da se svi radujemo!!!! Svuda grmi okolooooo…

Reply
0123456789 мај 26, 2014 at 17:37

Gde su sada: milojko pantic, sladajac, marko, ruk, indjija i ostala boranija koja su vredjala i prozivala sve igrace zvezde

Reply
Sedou мај 26, 2014 at 10:44

Drugari, idemo sad jos jace za nasu Zvezdu, citam kako pojedini mrace, pozivaju, pljuju i to je ok, svako ima prava na to; ali mislim da svi mora da shvatimo u kakvoj je buli klub, koliko su nas potresali razni skandali, afere, tuzbe, naruceni tekstovi, placeni voditelji, namestena hapsenja, tuzbe itd…Uprava je uradila nemoguce ove sezone. Klub mora da prodaje, klub mora da donosi neke bolne odluke a na nama navijacima je da im pruzimo punu podrsku, da osete da im cuvamo ledja, da svi disemo kao jedan. Samo tako nas klub kroz par godina moze da se konsoliduje

Reply
Marko мај 26, 2014 at 09:53

Napokonnnn! Koliko sam samo cekao ovaj trenutak,srce mi je sada na mjestu.Divna sezona za SD Crvena zvezda,sampioni u fudbalu,vaterpolu plus kup,pa odbojkasi i da ne nabrajam vise,jos da nam je kosarkaska,a i rukomet se preporodio i tu se titula smijesi.Ove mnogobrojne pobjede u derbijima 😀 Pored toga sto su vratili titulu,ovaj tim se sastavljen od fantasticnih ljudi,nismo culi da je neko nezadovoljan,bilo je pritiska ali skupili su snagu i svaka cast na tome svima,ali na mene je Pecnik kao Slovenac ostavio jak utisak od starta je ginuo na terenu ali nek ga Stojanovic vise ne stvalja na beka,pa Pavicevic,Kelhar apsoluntno svi.Bajko koliko god da je i grijesio niko ne moze da ospori da taj covjek zivi za ovaj klub i HVALA MU NA SVEMU!

Ali nesto me tjera da ovo napisem,apsolutno se slazem sa komentarom ispod osvojili smo titulu,srecan sam ali ima i nesto pazno u meni,navijanje! Pretrpio sam onih prvih 29 min. sad slusam i izjave igraca da su bili malo pogubljeni i da nisu navikli na tisinu sa tribina,poceo je taj 30 min. najezio sam se onom trenutku ali to je bilo sve.Ocekivao sam pocetkom drugog poluvremena da ce Delije dati sve od sebe jer svi oni transparenti,koreografije na predhodnim utakmicama sve ove godine ukazivale su na to da sa odusevljenjem cekaju titulu i mislio sam da ce biti nevidjena slika.Zbog poplava nije slavlje bilo u potpunosti ali opet sam mislio da ce se bar nesto desiti u drugom poluvremenu,neka koreografija nebitno ako ne i to,ali gromoglasno navijanje oni se nisu ni culi,pjevaju neke uspavanke,indija pakistan,ne treba nam placena titula,pa dize se pehar oni skandiraju Dunjicu,njihovo ponasanje prema kosarci necu da komentarisem to vec i ptice na grani znaju,ali sam ostao jako zatecen navijanjem od sinoc koje je po meni bilo najgore do sada a na najvaznijoj utakmici i proslavi titule nakom teskih 6 god. gdje smo samo mi navijaci znali kako smo se osjecali…

Reply
Djoksonidis мај 26, 2014 at 16:44

Sve si dobro rekao (sem rukometa, gde mozemo izboriti Evropu, titulu nikako)..a navijanje,veruj mi najgore u 21. veku. Titula je ostala u senci krimosa kome skandira 5% Severa..oko mene niko bukv. ne peva, a i kad se peva, to su uspavanke, prozivanje malog kluba, Tomislava. Ogorcen sam dosao kuci umesto da placem od srece nakon titule. Bolje da je karta bila 300 kinti, doslo bi nas 20 000 najvernijih i ludilo bi napravili.
Cestitke Mikiju,Nejcu,Ninetu,Lazi,Bajku,Mrdji i ostalima na terenu,kao i strucnom stabu na celu sa Slavisom! Jedva cekam evropske tekme.
Zvezda oOoOoO

Reply
Dragan Canada мај 26, 2014 at 01:30

Sa zadovoljstvom…Najsiri.

Reply
m мај 26, 2014 at 00:18

bravo zvezdo bravo zvezdo..

Reply
marko мај 26, 2014 at 00:17

pobeda titula pobeda titula..najzad zvezdo..sada ce biti mnogo lakse da se osvajaju..cestitke svima..svi kao jedan..za danasnji mec posebne zahvale za pecnika i za celu sezonu..bravo slovenac drcan odlucan dobar igrac..mrdja kao i uvek..svima cestitke..svima..dovesti sponzore ojacati tim..prodati 5,6 igraca ali dovesti prave zamene..zivela zvezda..zvezda oooooooooooo zvezda ooooooooooooo

Reply
Lazaris мај 25, 2014 at 23:49

Opet dva gola posle prekida,svaka čast treneru što je unapredio ovaj deo igre.

Reply
Vojvoda мај 25, 2014 at 23:08

Poprilicno vremena, nisam komentarisao nista, prosto cekao sam da sezona zavrsi, bravo i naprijed CRVENA ZVEZDO. Nadam se i da ce odluka iz Niona biti lijepa, sto se tice sezone i igraca, svi su dobri, ali ono sto je mene, prijatno iznenadilo, jeste trener, koji je doveo dva sjana igraca, Kelhara i Pecnika, i sto je veoma vazno, trener je bas dobro radio sa ekipom, narocito se to primjeti kod prekida. Mogao bih da pisem jos, ali mislim da je to dovoljno … za sada.

Reply
Ryber Palunko мај 25, 2014 at 23:04

selektor,

Druže, vidjećeš sutra kad se probudiš kakva ti je kamenčina pala sa srca! Ne, to nije potres 😀

Reply
selektor мај 25, 2014 at 22:54

CESTITKE FUDBALERIMA I STRUCNOM STABU NA TITULI
Nije danas bilo kako treba, ali obzirom na sve dogadjaje ove sezone kroz koje je ekipa prosla SVAKA IM CAST. Broje se titule.

Moram nesto da dodam.
Toliko sam se nervirao zadnjih 6 godina, i evo dodje titula ali sam nekako prazan. Jesam li ja lud ili…. Pa mi najvazniju utakmicu u tih 6 godina posvecujemo pokojnom Dunjicu. Neka je momku laka crna zemlja, ali nije nas 50.000 doslo zbog njega, vec zbog CRVENE ZVEZDE. Jos jedan strahovit gaf velikih navijaca. Jel treba da pomenem Cibonu pre mesec dana? Ma ne priznajem ni jednom od njih da je veci od mene. Vise od 25 godina sam na skoro svakoj utakmici jos od Maksimira, Poljuda, Minhena, Barija, preko utakmica sredinom 90ih kad nas je na Marakani bilo ukupno par stotina, a ove sezone na svim tekmama kuci i na strani sem Pazara i Nisa.
I spiker danas na stadionu pored zrtvi poplava pomenu i tog pokojnog momka. Malo je reci SRAMNO. Dokle bre cutanje nas zvezdasa pred ovim vodjama. Ma ja sam i danas urlao ovo sto pisem. Dosta bre postova, velikih subota, velikih heroja, bojkota. Na Marakani je samo jedno jedino ime, heroj i velikan – CRVENA ZVEZDA. Ko to nece ili ne moze da razume na istoj mu nije mesto. Alo bre, bice ako Bog da Zvezde i bez mene i mnogih drugih, ali ovako ne moze dalje, iako cu ja i dalje bez obzira na sve vec za dva meseca na Maru, da bodrim, verovatno osakaceni tim (kakav god bio moj je i ja drugih klubova nemam) u kvalifikacijama za Ligu sampiona.
JOS JEDNOM CESTITAM SVIM ZVEZDASIMA TITULU

Reply
Denis мај 25, 2014 at 23:56

Odlican komentar, ali ne mozes porediti veliku subotu sa tamo nekim Dunjicem, ali nebitno. Nekoliko njih je ukazivalo na to da je ovo gl.upost vodja i da delije nisu ni bleda senka nekadasnjih Delija i ja se sa tim u potpunosti slazem. Sever vode kriminalci i likovi koji gledaju kako da se okoriste od kluba, jbe se njima za nasom Zvezdom. Svedoci smo kroz kosarku da vise prave stete klubu nego koristi (mislim na vodje), ali ne kontam da su danas ostale tribine bile onako tihe, ok sever, ali sta je sa istokom i zapadom ( mozda zbog zrtava poplave) ne znam, ali sve u svemu cutanje Dunjicu u ovako bitnoj utakmici bilo je ogromna glu.post.
Za kraj cestitam na tituli ovim hrabrim igracima koji su kroz sezonu proziveli mnogo toga. BRAVO MOMCI.

Reply
Luka мај 26, 2014 at 11:27

Bravo za komentar. Počast Dunjiću istovremeno sa žrtvama poplava u Srbiji je mrlja koja će ostati neizbrisiva i koja se neće zaboraviti. Iskreno, i ne treba da se zaboravi nego da se pamti, da nikad više ne dozovolimo bagri da na severu sa šipke mlati pare, a o navijanju pojma nema niti joj je uopšte stalo do kluba.

Reply
Ryber Palunko мај 25, 2014 at 22:41

Loptica i Šmiš (moje mačke) dočekali titulu!!! Eno ih skaču kao nenormalni! Jedna fura da je Bajko, drugi da je Ljubo Nenadić.

Reply
Majstor мај 25, 2014 at 22:13

Lesi se vraca kuci 😛

Reply
ACA мај 25, 2014 at 21:17

Bravo momci. Koncno da nas obradujete. Sve pohvale za celu ekipu, ali bih u ovoj sezoni posebno istakao Milijasa, Mrdju, Pecnika, Ninkovica. Oni su odigrali odlicno, posebno drugi deo sezone. JOS JEDNA POBEDA I TITULA I OPET TI SI PRVA POSTALA!

Reply
Galis мај 25, 2014 at 20:57

Cestitam svima osvajanje titule. Igracima, strucnom stabu i navijacima, ma svima kome je Zvezda u srcu. Sever danas ne znam da li jadnije zvucao kad su cutali ili kad su navijali.

Reply
Звезда шампион! мај 25, 2014 at 20:51

Хвала вам момци ❗ ❗ ❗ ТИТУЛА ЈЕ КОНАЧНО ТАМО ГДЕ ПРИПАДА ❗ ❗ ❗

Reply
Dragan Canada мај 25, 2014 at 20:19

Hvala Marko !!! Izvini, slavlje, nisam stigao ni da se zahvalim ranije !!! ZVEZDA BRE !!!!!!!!

Reply
Spartanac мај 25, 2014 at 20:00

Drugari,zvezdasi……evo od mene cestitke svima nama na ovoj 26 tituli…koji cemo pamtiti,jer je ipak dugo cekana,specificna.Ne bih duzio dalje…proveselimo se svi veceras….a narednih dana krecu muke,da li igramo evropu,ko nam sve odlazi i koji protivnici nas cekaju u kv za LS.No o tome cemo “sutra“veceras SLAVLJE!LJUBI VAS SVE SPARTANAC 😀

Reply
dejo мај 25, 2014 at 19:54

Sve cestitke strucnom stabu i igracima Crvene Zvezde dokazali su da tako treba da se bori za grb i dres Crvene Zvezde 😀 ,sada je potrebno da Uprava Crvene Zvezde obezbijedi kako zna i umije licencu za LS nasoj Crvenoj Zvezdi :facepalm: :facepalm: :facepalm: ❗ ❗ 🙂

Reply
100% мај 25, 2014 at 19:40

Stvarno dug period bez titule je za nama, ne ponovilo se. Milijas je dokazao da je Bog za ovu ligu, ali ne treba sada izdvajati pojedince 😀 . KONACNO PONOVO SAMPIONI

Reply
Delije Niksic мај 25, 2014 at 19:30

A ja sam ceo zivot svoj dao njoj Zvezdi Crvenoj, a ona me je dobro shvatila I zbog toga titulom mi vratila!!!!

Reply
Alex Unders мај 25, 2014 at 19:28

Titulu smo uzeli, obraz izgubili.

Reply
Iznogud мај 25, 2014 at 19:20

Konacno titulaaaaaaa!!!! Jos na pocetku sezone sam tvrdio da tim koji ima Mrdju, Milijasa, Mijailovica u nasoj ligi ima da bude sampion. Milijas je odigrao fenomenalnu polusezonu, fenomenalnu, danas nas je Bajkovic dosta spasavao, odlicno branio, a Mrdja 19 golova- svaka cast.
Bravo momci-bravo sampioniii

Reply
Rade Delija мај 25, 2014 at 19:19

😆 😀 😛 ŠAMPIONI 😛 😀 😆

Reply
Mikan мај 25, 2014 at 19:14

Ja sam godine proveo sa tobom,tebi dao sve za tebe ziveo,sad sam opet tu i bice uvek s tobom,VECNO OSTACES TI U SRCU MOM!!! Bracooooooooooooo slavite,slavite zasluzili smo!!! 😀

Reply
delija_101 мај 25, 2014 at 19:04

Zaplakao nisam, ali bio sam blizu. Sta reci posle sest godina? Sta reci kad se poslednje titule malo ko od nas seca? Nasa Zvezda prva ponovo, ajmo sad UEFA daj nam LS.

Reply
marko мај 25, 2014 at 19:01

Srecna nam TITULA braco i sestre! 😀

Reply
Stefan мај 25, 2014 at 18:58

Iščupasmo je! Konačno! Čestitam prijatelji 🙂

Reply
otpisani101 мај 25, 2014 at 18:04

evo i ova utakmica pokazuje da trener stojanovic nije trener za zvezdu…titulu na dohvat ruke nam je dao napredak u krusevcu a ne trener koji bojazljivo i oprezno igra protiv ekipe koja se borila za opstanak,i to pred punim stadionom …svi vide da rakic ne moze ni prazan okvir gola da pogodi i trebao je da odavno bude zamenjen,a da je trener pametniji ne bi ni poceo da igra…neverovatno je da ce mo za titulu strepeti do poslednjeg minuta,jer je je trener bijazljiv i kukavica,i derbi nije bio slucajnost,nego kukavicki igramo cele godine…nadam se da su fudbaleri svesni da igraju za titulu i da ce drugo poluvreme igrati na nivou sampiona…zvezda sampion…

Reply
marko мај 25, 2014 at 18:00

Ja ovde pratim… samo je potreban registracija… ili je potrebo logovati se preko FB naloga… Ja sam se ulovotao nekim laznim nalogom (napravljen za 2min)… Najsigurnija opcija!
http://tvsvuda.vektor.net/televizija/prva-tv-uzivo

Reply
Dragan Canada мај 25, 2014 at 17:58

Hvala momak na veoma korisnoj informaciji vezanoj za Google pretrazivac. Ovde kod mene su mnogi linkovi blokirani, zato sam i postavio pitanje, a ne zato sto ne znam sta je Google. U svakom slucaju, postujem tvoj trud i zelju da pomognes.

Hvala,
Dragan

Reply
Stefan мај 25, 2014 at 18:05

Ja ti nisam momak, niti si mi otac ili stric…biraj reči, ili nemoj da mi se obraćaš.

Reply
Dragan Canada мај 25, 2014 at 18:32

Bez komentara.

Hvala,
Dragan

Reply
Luka мај 25, 2014 at 19:26

Hahaha, bravo Dragane! Stefane, gledaj i uči.

Reply
Stefan мај 25, 2014 at 23:57

Luka, napravi širok luk oko mene i ti i dragan…

Rade Delija мај 25, 2014 at 17:58

:facepalm: Ljudi moji imamo li mi odbranu ili se ovi zezaju.Ovi eksperimenti Stojanovića skupo će nas koštati ovaj Rakić nebi pogodio gol i da je 20 metara širok. Ajde bre uozbiljite se našta ovo liči. :facepalm:

Reply
marko мај 25, 2014 at 17:53

Objasnise nam klinci kako se igra prosto i jednostavno! :facepalm:

Reply
cz мај 25, 2014 at 17:52

NE MOGU DA VJERUJEM,koliko opusteno igramo,a ovaj Stojanovic opet grijesi vadi ovog Rakica,Pecnik koliko pokazuje dobru igru u napadu on da stavlja gdje ne treba,ni prednost ne mozemo sacuvati sta sad da ocekujem u drugom poluvremenu,razocaran sam ej 2:2 a boris se za titulu,nek nam je Bog na pomoci

Reply
marko мај 25, 2014 at 17:44

Koje drvo ovaj Rakic… strasno!

Reply
Marko мај 25, 2014 at 17:39

Joj ovog Rakica i izmjena trenera,neocekivano! MORA BOLJEE,uvodi Kasalicu bilo sta na poluvrijeme se treba otici sa vodstvom a vrijeme je i da Delije pripomognu i najezio sam se ovim navijanjem,ajde momci sad oduzite nam se

Reply
cz мај 25, 2014 at 17:24

ZNAO SAM!

Prvo nema navijanja onda opet eksperimentisanje Stojanovica,vec sam poceo pisati komentar da mi se to ne svidja li eto da ne mracim,stavlja Pecnika na beka a iz aviona se vidi da mu ne ide,stavlja po prvi put Mijailovica na zadnjeg veznog i opet grijesi zbog tih odluka smo i derbi izgubili.Brukamo se pred legendama kluba,stavljamo da nam titula visi a ovo nam je jedina prilika nakom 6 god. i pitanje je kad ce se opet desiti…Znaci sad ganjaj rezultat,evo izjednacenja ali ne moze ovako mora to jace i sa vecom zeljom…AJDEE TRPAJ necu da vidim da se priblize nasem golu

Reply
Stefan мај 25, 2014 at 17:13

http://live.drakulastream.eu/static/popups/22177305356130.html

Za sve koji traže link a nisu u stanju da koriste google pretraživač osim za forume, fejsbuke, tvitere i ostale drangulije.

Reply
Dragan Canada мај 25, 2014 at 17:08

Jel ima neki link ???

Reply
Stefan мај 25, 2014 at 17:07

Odaju počast krimosima….oni su nas mnogo sve zadužili. Fuj, u šta su se Delije pretvorile!

Reply
czv01 мај 25, 2014 at 16:58

gde ima tv prenos?

Reply
Delija Brate мај 25, 2014 at 16:42

Idemo !

Reply
ds мај 25, 2014 at 16:34

Gdje ima prenos?

I nek nam je Bog na pomoci,pa da se svi napokon radujemo!

Reply

Leave a Comment