Moja Crvena Zvezda
ВажноПрипремеФудбал

Звезда ремизирала са Генком

Црвена звезда је одиграла против Генка прву од две планиране пријатељске утакмице у Белгији. Након 90 минута, резултат је гласио 1:1.

Стадион: У Хаселту
Гледалаца: 500
Судија: Гертенс (Белгија)
Стрелци: Мбоyо у 17’ минуту за Генк, а Лазић и 30’ за Црвену звезду.

Генк: Koteles, Thsimanca, Gorius, Simaeys, Cisse, Masika, Schryvers, Gerkens, Castagne, Mdoji, Mboyo.

Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Павићевић, Лазић, Мијаиловић, Милијаш, Ковачевић, Савићевић, Лазовић, Гаврић, Ракић.

Црвена звезда је добро отворила утакмицу. Од старта је било лако видљиво да су изабраници Ненада Лалатовића решени да врше притисак на задњу линију Генка, и у неколико наврата црвено-белима се пресинг исплатио. Најпре је штопер Генка умало постигао ауто-гол након притиска Савићевића, а потом је и Гаврић освојио лопту која је стигла до Савићевића. Вукан је упутио центаршут ка Ракићу, за мало превисок, те је наш нападач шутирао поред гола. Одличну прилику у 15. минуту имао је Лазић након корнера који је извео Милијаш. Звездин штопер је главом одлично шутирао под пречку, али се истакао одличном интервенцијом голман Генка.

Иако је Звезда била конкретнији ривал, Генк је стигао до вођства у 17. минуту. Након дубинске лопте ка нашем казненом простору, Рајковић је погрешно проценио лет лопте, и она је стигла до нападача Генка који погађа празну мрежу. Међутим, у 29. минуту се Рајковић искупио. Најпре је обранио зицер са пет метара нападачу Генка, а потом још једном одлично интервенисао у истој акцији. У наставку, Звезда је направила контру која је завршена шутем Гаврића, и одбраном голмана белгијског тима. Милијаш је извео ударац из угла, а Лазић поново био највиши у скоку, и овога пута је успео да погоди мрежу за изједначење. Играо се 30. минут.

Утакмица је обиловала контра нападима, прилике и полуприлике су се ређале на обе стране. У 34. минуту је Рајковић поново феноменално сачувао своју мрежу, а потом и покренуо контра напад Црвене звезде која је завршена центаршутом Савићевића, и кашњењем за делић секунде Гаврића. Након тога је уследио нешто мирнији период утакмице, и до полувремена није било стопостотних прилика за гол. Утисак је да су обе екипе у првом делу показале висок ниво трчања и борбености, али и допадљиву игру са много опасних напада.

Друго полувреме домаћин је отворио доста боље, и у старту имао две добре прилике. Напре је након брзо изведеног слободног ударца нападач Генка пребацио гол, да би потом у 50. минуту стопостотну прилику пропустио везиста Генка, који је промашио гол из изгледне ситуације.

Звезда се тргла и успела да успостави равнотежу на терену, али је, барем када се упореди са првим полувремено, друго изгубило на темпу. Први ударац ка голу домаћина у наставку дело је Гаврића, али није било превише муке за голмана. Ненад Лалатовић је у 58. инуту из игре извео Мијаиловића, Савићевића и Ракића, а на терен послао Стефана Ђорђевића, Горана Гогића и Ђорђа Деспотовића. Убрзо након њих, прилику је добио и Никола Караклајић.

Генк је у финишу утакмице у потпуности преузео посед лопте – било је приметно да су Белгијанци у завршној фази припрема и да имају више свежине од фудбалера Црвене звезде. И поред поседа, Генк није успео да створи озбиљне прилике све до самог финиша меча, али и у тим ситуацијама су Павићевић и Лазић добро реаговали. До краја меча, прилику су још добили и Јокић и Стојановић. Након 90 минута игре, утакмица је завршена резултатом 1:1.

Следећа провера фудбалере Црвене звезде очекује против Мехелена, у суботу 19. јула од 18 часова.

Повезане вести

3 comments

MILAN KG јул 16, 2014 at 21:34

http://www.mozzartsport.com/vesti/prvotimci-zvezde-nisu-na-ceni-ali-klinci-jesu-fjorentina-ponudila-milion-evra-za-milosa-stojanovica/80772 za 4,pet godina bi vredeo bar 20 miliona da radimo kao mamic da ih ubacimo u reprezentaciju i njega i Jovica i nema vise duga tako terbamo da radimo da ucinimo sve da ostanu kod nas bar jos 3,4 godine po meni bi bilo idealno i mi bi zavrsili posao oko dugova.

Reply
Spartanac јул 16, 2014 at 22:37

Inace bi i za njega bilo glupo da ode u Italiju…99% nasih mladih tamo propadne.Decko ima 17 godina….trener ako je hrabar i navijaci ako imaju mozga da ne zvizde i lupaju kola posle kikseva….decko zasluzuje petogodisnji ugovor i startnu postavu.Moze i da ode na pozajmicu na godinu dana jer ipak ima 17 god…..ali da se radi planski…..npr…ako je on levi stoper da se upari sa iskusnim desnim i obrnuto…..treba iskoristiti to da je Savo desni stoper…Dzoni levi bek….DAKLE,KO RODILO SE DA SE UBACI MLAD LEVI STOPER,IZMEDJU DVA IGRACA OD 32 GODINE,A SEZONA GDE NEMA EVROPE DAKLE SAMO NASA LIGA!!!!!!!!!Ko rodilo se da se zapravo kale kod nas a ne na nekim pozajmicama…….Stojanovic,Rajkovic,Jovanovic,Gruic,Ristic,Jovic….eto…6 igraca….+Petkovic Vukan i Kovacevic…..NJIH 9 ZA TRI GODINE UZ JEDNU LS CE DA PREPOLOVI DUG-GARANTUJEM!!!!!!!!!
Ali ne…..mi jurimo Lukovica da nam oba stopera budu od 32 god…..jurimo Bosancica jer nam je tu trojka Milijas,Vukan,Gruic premalo…..a tu je i Jokic…..stvarno…..toliko gresaka…..po meni…rekao sam…..ekipi fali ubitacno prodorno krilo i nista vise!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Suba Czv јул 16, 2014 at 20:35

Bio sam malo skeptičan kad smo doveli Gavrića, ali uz činjenice da se baš dobro pokazao, i tehnički i fičkom spremom, i da ga je prije svega tražio Lalat, uvjeren sam da ćemo opet napraviti dobro igrača blizu kalbira kao što je Laza.Vidjećemo ih još i u subotu, mada je jasno da kolektivno brzo napredujemo. Vukan sve više napreduje, Rajković i ostala “omladina“ takođe, iskusni šafrovi na nivou, još da se malo Despotović, pa možda i Rakić uhodaju i biće to super! 🙂

Reply

Leave a Comment