Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Алина Ротару седма у Европи у скоку у даљ

Румунка Алина Ротару заузела је седмо место на Европском првенству у атлетици које се одржава у швајцарском Цириху. Нова атлетичарка Црвене звезде у трећој серији остварила је скок од 6 метара и 55 центиметара.

Млада скакачица у даљ је у првој серији преступила, у другој је доскочила до 6,46, а најбољи резултат имала је у трећем покушају када је остварила скок од 6,55 метара. У том тренутку је избила чак на четврту позицију, а водила је репрезентативка Србије Ивана Шпановић са 6,81. Добру серију скокова имала је и у наредна три покушаја, када су се осам најбољих бориле за највиши пласман на стадиону Лецигрунд. Алина је у четвртој серији имала скок од 6,45 метара, затим 6,33 и на крају 6,40 метара. Остварила је исти резултат као и шестопласирана Немица Мелани Баушке, али је представница Немачке имала бољи други резултат (6,50) од Ротару (6,46). Петопласирана Летонка Аига Грабусте имала је 6,57. Алину је само 10 центиметара делило од медаље, јер је трећепласирана Рускиња Дарија Клишина до бронзе стигла са прескочених 6,65 метара.

Atl

Ипак, ово ће бити велико искуство за нову аквизицију Атлетског клуба Црвена звезда, јер је практично тек на почетку сениорске каријере обзиром да има само 21 годину. Седмо место на првенству Старог континента и одличан резултат који је постигла могу јој бити само још већи мотив за будућност, која је врло светла, јер је репрезентативка Румуније у финалу у Цириху била друга најмлађа такмичарка. Од ње је једну годину млађа само Малаика  Михамбо, која је у дресу Немачке заузела четврту позицију. Иначе, Алина Ротару је 2010. године освојила сребро на Олимпијским играма младих, а ове сезоне је стигла до титуле првака Румуније и Балкана. Она је у великом узлету, јер је 20. јула ове године у Питештију поставила лични рекорд са одличних 6,74 метара.

Нема сумње да ће Алина Ротару представљати велико појачање за Звезду и биће заштитни знак клуба уз Татјану Јелачу и Тамару Марковић, које су у Цириху већ имале успешан наступ, а Јелачу данас очекује и финале од 20 часова и 40 минута. Још једном све честитке Ивани Шпановић за сребрну медаљу коју је донела Србији, као и новом појачању Црвене звезде Алини Ротару за одличан наступ на Првенству Европе у Цириху уз велику подршку Татјани Јелачи у финалу бацања копља у четвртак.

Повезане вести

Leave a Comment