Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

IN MEMORIAM – Проф. др Бранко Радуловић (1921-2014)

Дана 31. августа 2014. године, преминуо је проф. др Бранко Радуловић, један од оснивача ФК Црвена звезда и вероватно један од најугледнијих хирурга из наше земље.

Радуловић је рођен у Чачку 1921. године. Завршио је гимназију у Београду, да би студирање прекинуо због рата. Године 1944. ступио је у сремски партизански одред, а демобилисао се годину дана касније. Након рата, наставио је студије, и 1950. године је дипломирао.

Оснивач је ортопедске клинике на Бањици, која је постала најпрестижнија болница у свету. Од самог почетка је радио у институту, и спортисти из готово свих клубова су одлазили код њега на лечење, односно операције након повреда. Био је хирург који је успешно обавио преко 30.000 операција у земљи и иностранству.

Радуловић је присуствовао историјском оснивању ФК Црвена звезда. Био је и члан Извршног одбора ФК Црвена звезда, као и председник Здравствене комисије ФК Црвена звезда.

Иза себе је оставио сина Ненада, и унуке Луку и Бранка.

Сахрана Бранка Радуловића биће одржана у среду, 03. септембра, у 14,30 на Новом гробљу, док ће опело бити одржано пола сата раније. Комеморација ће бити одржана у ортопедској клиници на Бањици, такође у среду, у 12,00 часова.

ФК Црвена звезда породици преминулог упућује поруку најискренијег саучешћа.

Повезане вести

1 comment

Estrella Roja сеп 2, 2014 at 18:14

Počivaj u miru i saučešće njegovoj porodici.
Značajni ljudi koji su stvarali naše sportsko društvo nikad ne smeju biti zaboravljeni,stoga velika zahvalnost sajtu mojacrvenazvezda koja vodi računa o njima.

Reply

Leave a Comment