Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Радоњић: Значио нам је турнир у Милузу, Калинић од петка са екипом

После освајања другог места на веома јаком турниру у Милузу кошаркаши Црвене звезде Телеком у београдском Пиониру наставили су са припремама за предстојећу сезону. Црвено-бели су у Француској били јачи за словеначког репрезентативца Јаку Блажича, а од петка ће бити комплетни пошто ће се екипи прикључити и освајач сребрне медаље на Светском купу у Шпанији – Никола Калинић.

Изабраници тренера Дејана Радоњића у четвртак ће одиграти још једну пријатељску утакмицу. Ривал Црвене звезде биће подгоричка Будућност, а меч је затвореног типа и биће одигран без присуства публике. У досадашњем току припрема Звезда је савлада чачански Борац, Панатинаикос и Стразбур, а поражена је само од минхенског Бајерна. Утиске са недавно завршеног турнира у Милузу сумирао је тренер Радоњић:

– У Француску смо отпутовали са идејом да проверимо све оно што смо урадили у досадашњем току припрема. Учествовали смо на веома јаком турниру и заиста смо имали веома квалитетне противнике и мислим да су нам дуели са Панатинаикосом, Бајерном и Стразбуром много значили – почео је причу Радоњић и потом додао:

– Били смо ослабљени неиграњем Бранка Лазића због повреде. Са друге стране, Немања Дангубић је путовао са нама, али није играо. Радио је по специјалном програму и по повратку у Београд он је после дуже паузе почео са кошаркашким тренинзима. Оно што је евидентно је да ће Вилијамсу бити потребно још времена да достигне потребан ниво физичке спреме, а Јаку Блажича нисмо желели превише да оптеретимо, па је његова минутажа на турниру у Француској била дозирана. Све у свему, направили смо детаљну анализу свега оног што смо видели и приказали у Милузу. Предстоји нам још много рада како би се постигао жељени ниво физичке спреме и тимске уиграности – поручио је Радоњић.

После дуела са Подгоричанима Црвеној звезди предстоји учешће на веома јаком турниру у Истанбулу на коме ће учествовати московски ЦСКА, Фенербахче Улкер, Анадолу Ефес, Олимпијакос и Уникаха.

– Период који је испред нас ћемо покушати да искористимо на најбољи могући начин како би смо адаптирали играче који су нам касније прикључили, а момке који су били у посебном режиму тренинга увели у такмичарски ритам – закључио је Радоњић.

Повезане вести

6 comments

pera сеп 18, 2014 at 17:48

Što se trenera tiče on je najslabija karika ovog tima. Lepo sam konstatovao da je to trebalo rešiti pre priprema ovako ćemo to morati da radimo kroz takmičenje. Nije to dobro ni za njega ni za klub. Ako je on svoju predhodnu sezonu ocenio kao uspešnu niko normalan to nije uradio jer čovek nije dobio nijednu bitnu utakmicu u sezoni. Pa jedna raspala Cibona sa jednim igračem ga je dobila usred Beograda o Partizanu neću ni da pričam. Kukavička igra bez ideja u napadu na čistu kreaciju Nelsona. Apelovao sam na rukovodstvo da se dovede Vlada Djurović koji bi ovoj deci dao dodatni elan. Šta ćemo kad odmakne sezona i kad sami igrači znaju da kad je gusto nemaju ledja trenera. Naša je reprezentacija sa oslabljenim timom bila fenomenalna jer je imala karakter Djordjevića a ovaj kad je gusto samo širi ruke, bez ideje bez morala. Možda je on dobar trenažni trener nemam ja ništa protiv toga ali brate pravi se pokazuju kad je gusto. Daj bože da grešim.

Reply
josif сеп 18, 2014 at 09:28

Sezona nije pocela a ovaj vec trazi alibi!Otkako je dosao Vilijams nameracio se na njega pa se javno ogradjuje od njega pricajuci da nije spreman,da nije individualno radio itd,umesto da kao pedagog razgovara snjim u cetiri oka i da sve nemora da ide u javnost jer ima jos 20 dana do pocetka sezone pa sve se moze podici na visi nivo tako i Markusova sprema,ali ne on ga mesec dana razvlaci po medijima.Najveca greska je ostanak Radonje ali ogledom na smanjenim budzetom i nismo u situaciju daplacamo skupog trenera.Pozz.MKD

Reply
cz сеп 18, 2014 at 12:47

Tako je! Ovog smo se prvog trebali rijesiti pa cak i zarad nekog igraca koji je dosao,najveci problem je definitivno i ne znam sta da ocekujem ove sezone zbog njegovog ostanka,opet se nadam ali bice kao i prosla…Ne osvoji li se neka titula osim onog bezvrijednog kupa,sa ovakvim partizanom nikad slabijim e onda stvarno ionako imamo problem kako dovuci navijace,ne samo Delije vec i ostatak,ne znamo ni kako prodaja sezonskih ide,a para treba, sa jos jednom neuspjesnom godinom ode sve u pm

Reply
Luka сеп 18, 2014 at 01:25

Odlazi.

Reply
Nikola сеп 17, 2014 at 23:34

Zasto ovaj forum ovog sajta dozvoljava da clanovi foruma pljuju po Zvezdi da „zatvara“ utakmice a sto jos vise brane Partizan kako oko njihovog namestanja su „teorije zavere“ Zasto to dozvoljavate od jednog clana? Jeste li vi Zvezdin forum ili ne, ili neki neutralni pa dozvoljavate da se gazi po Zvezdi?

Reply
basi сеп 18, 2014 at 20:27

ne baljezgaj…

Reply

Leave a Comment