Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Јуниори освојили Трофеј Београда

Јуниорски тим Црвене звезде Телеком одбранио је титулу шампиона на Трофеју Београда, коју су освојили и прошле године. У конкуренцији Партизана, Земуна, ОКК Београда, Жаркова и Мејрин баскета из Швајцарске, црвено-бели су заслужено освојили прво место.

Изабраници тренера Слободана Клипе су прво у групи савладали Жарково резултатом 77:65, а потом и швајцарски Мејрин баскет са 88:41. У финалу црвено-бели су били бољи од Партизана резултатом 74:69 (17:10, 25:27, 19:21, 13:11). Тријумф на овом турниру посебно добија на значају ако се зна да су Звездини јуниори били ослабљени неиграњем чак четворице играча због повреда: Дрљаче, Поповића, Аранитовића и Цветиновића.

52a19ff0569d3rakicevic_nikola_thumb   До победе и првог места стигли су захваљујући одличној партији Николе Ракићевића (на слици десно), који је убацио 24 поена, а двоцифрен кошгетерски учинак имали су још Јековић и Кенић који су постигли по 13 поена. Анђелковић је убацио 7, Ђорђевић 6, Радовић 5, Бордаш и Раданов по 3, а Ковачевић се није уписао у стрелце.

Звезда је добро почела меч и захваљујући одличној игри стекла предност од чак 17 поена. Међутим, одсуство центара црвено-белих се веома осетило, што је Партизан искористио за доминацију у скоку. Добром одбраном и контролом скока црно-бели су до полувремена успели да ухвате прикључак и приђу на свега пет поена минуса. У наставку је виђена прилично изједначена игра, а меч је у корист црвено-белих у финишу преломио Ракићевић, који је постигао пет везаних поена и тако решио питање победника.

Повезане вести

1 comment

d сеп 29, 2014 at 17:16

aranitovic ako ode u partizan lepo mi da gasimo mladje kategorije. kad smo se fuzionisali sa fmp-om svi smo ocekivali igrace iy skole. od tih svih igraca ja vidim samo mladjanoga lazica i gledali juniora covica. ako je neko zadovoljan ja nisam, videcemo sta ce biti sa tejicem mada tesko je ocekivati nesto dok mu je trener svemoguci radonja

Reply

Leave a Comment