Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Цибона је добро надокнадила одласке Шарића и Планинића

Кошаркаши Црвене звезде Телеком кренули су пут Загреба где их у уторак од 20 сат очекује дуел другог кола АБА лиге са Цибоном. Црвено-бели су на отварању сезоне у Пиониру пружили доста добру игру која је материјализована победом од чак 30 поена разлике против новајлије у лиги – Левског из Софије. Изабраници тренера Дејана Радоњића разгалили су срца навијача великом борбеношћу и атрактивним потезима, а мечу са Цибоном прилазе са још више мотива.

Са друге стране, Цибона је у Драженовом дому поражена у дербију против љубљанске Олимпије па нема сумње да ће загребачки вукови учинити све да се искупе за неуспех на старту. Цибона је и актуелни освајач регионалног такмичења па тренер црвено-белих Дејан Радоњић са пуно респекта говори о наредном ривалу:

– Очекује нас меч против консолидоване Цибоне, која се у потпуности стабилизовала. Загрепчани су успели успешно да надоместе одлазак Дарија Шаирића и Дарка Планинића довођењем Лалића и Бараћа. Међутим, за њих је најзначајније да су продужили сарадњу са покретачем читаве екипе, плејмејкером Блесингејмом и искусним играчима који су дуго година у систему као што су Давор Кус и Марин Розић. Такође, у екипи су остали играчи који су имали значајан учинак у прошлој сезони Сиришчевић и Јагодић-Куриџа, а тим је јачи и за неколико младих и талентованих репрезентативаца. Можда и најзвучније појачање добили су непосредно пред почетак лиге у лику Ван Острома – почео је причу Радоњић и додао:

– Нема сумње да се ради о веома квалитетној екипи која има много искуства. Цибона је клуб са богатом традицијом тако да нам предстоји веома тешко гостовање.

Стратег црвено-белих изнео је и проблеме са којима се суочава пред меч са Цибоном:

– Још не знамо да ли ћемо у Загребу бити комплетни, јер је Стефан Јовић пропустио тренинг после меча са Левским. Ради се о лакшој повреди, али тек на дан утакмице знаћемо да ли ће он бити у саставу – рекао је Радоњић и на крају поручио:

– Дуел са Цибоном на њеном терену биће велико искушење за нашу младу екипу. Ипак, очекујем да ћемо кроз још један тежак меч наставити да градимо тим – закључио је Радоњић.

Повезане вести

2 comments

milos окт 7, 2014 at 15:25

Toliko su dobre zamene nasli da ih je Olimpija razbucala na njihovom terenu. Ajde bre covece odlazi, ako nisi spreman da budes lider ekipe koja ima najbolje igrace, vec samo stvaras neke alibije…usotalom znamo da ti nisi za klupu Crvene zvezde i samo je pitanje kada ces biti oteran. Lepo je rekao Pera, ti imas taj mentalitet gubitnika, uostalom secam te se ko igraca, bio si pravi seoski igrac samo za male sredine. Idi, nemoj da nam upropastis ovakvu priliku da ucinimo nesto vise, a to konacno osvajanje titule!!!

Reply
pera окт 7, 2014 at 06:30

Radonjiću ove sezone nema odstupnica. Onaj ko nema ambicije nije za Zvezdu dakle ovakve izjave se mogu davati pred mečeve u Evroligi a u ABA ligi ne iz razloga što imamo 15 odličnih igrača. Pa daj čoveče počinješ da nerviraš navijače sa svojim izjavama sa zadrškom. Budi jednom karakter pa kaži recimo mi u Zagreb idemo da dobijemo utakmicu i ako je izgubiš neće biti smak sveta jer si učinio sve da je dobiješ. Iza vaše kobajagi skromnosti se krije ono malo samopouzdanja koje dele pobednike od gubitnika.

Reply

Leave a Comment