Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Мекано смо ушли у меч, а у финишу смо превише грешили

Кошаркашима Црвене звезде Телеком за длаку је измакла победа на гостовању у далекој Клаипеди. Црвено-бели су у дуелу са Нептунасом претрпели први пораз ове сезоне (83:81), а с обзиорм на игру и залагање које су изабраници тренера Дејана Радоњића приказали нарочито у другом полувремену не би било незаслужено ни да је Звезда уписала тријумф. Међутим, у одсудним ситуацијама у финишу утакмице црвено-белима недостајало је и мало среће.

Времена за туговање Звездина експедиција није имала, јер је још синоћ кренула пут Задра где је у недељу очекује меч петог кола АБА лиге. Црвено-бели су касно синоћ аутобусом прешли 300 километара до Риге, да би потом имали лет до Франкфурта, где су везу за Загреб чекали пет сати. До коначног одредишта у Далмацији предстоји им и вишечасовна вожња аутобусом.

– Прво полувреме смо одиграли јако мекано, са недовољно енергије и уз мањак концетрације. Дозволили смо домаћину да то искористи и високим процентима реализације шута за три поена стекну осетнију предност – почео је причу стратег црвено-белих Дејан Радоњић и потом додао:

– У другом полувремену одиграли смо значајно квалитетније, нарочито у фази одбране, и корак по корак смо сустигли вођство ривала. Али, у тренуцима када је било прилике да се направи потпун преокрет, младост нашег тима је учинила своје. Правили смо грешке које су нас скупо коштале. Промашивали смо зицере и слободна бацања, губили лопте. И поред свега тога у последњим секундама смо имали шут за победу који нисмо искористили – детаљно је анализирао разлоге пораза Радоњић.

Тренер црвено-белих додатно се осврнуо на сам финиш утакмице:

– Тај последњи кош примили смо из једне веома специфичне ситуације и после, морам да нагласим, веома добре наше одбране. Валдас Василијус је погодио веома необичан и тежак шут о таблу и то у буквално последњој секунди напада. Искористили смо тајм-аут, дошли у позицију да тројком дођемо до победе, али нажалост нисмо погодили. Екипа Нептунаса је показала да има квалитет и да може јако добро да игра, поготово на свом терену. У сваком случају, да смо у првом полувремену играли са више енергије и да смо у завршници редуковали број грешака и у Клаипеди смо могли да победимо – констатовао је Радоњић.

Ако је за утеху, играчи Црвене звезде Телеком показали су карактер, нису се предавали ни у ситуацији када је шут ван линије 6,75 беспрекорно служио Нептунас и када су домаћи имали 15 поена предности. То је желео да апострофира и Звездин тренер:

– У другом полувремену били смо много организованији и пружили смо знатно квалитетнију игру. Заиста се показало да екипа има карактер, да се не предаје и да није било тих неких ситуација у којима су се правиле грешке, утакмица је могла да иде у сасвим другом правцу. Надам се да ће се тај карактер екипе, који градимо на сваком тренингу, видети на делу и у дуелу са Задром – рекао је Радоњић и направио увод за причу о наредном ривалу и утакмици која црвено-беле чека већ у недељу од 19 сати.

– Пре утакмице са Задранима предстоји нам јако напорно путовање. Надам се да ће екипа успети да се опорави и да ћемо се адекватно припремити за врло неугодну екипу Задра за коју је познато да одлично игра на свом терену. Постоји бојазан да јако дуг пут не донесе неко нове преоблеме, али очекујем да нам се у дуелу са Задранима неће поновити грешке из Литваније – закључио је Радоњић.

Повезане вести

13 comments

Sladajac окт 25, 2014 at 11:55

Коментар: Mrco sa Cetinja!!!…

Reply
Japaja окт 25, 2014 at 01:41

Je*o te onaj ko te dovede! :O

Reply
Gašpar окт 24, 2014 at 23:36

idi s,mradu, bulji oči po podgorici, papane jedan…

Reply
milos окт 24, 2014 at 20:31

zasto mi nema komentara?

Reply
milos окт 24, 2014 at 20:00

Ja od sledece utakmice, kada Delije ne budu tu da moze da se cuje, pocinjem da vicem Radonjicu odlazi.Mars bre neznalice

Reply
Galis окт 24, 2014 at 19:35

Meni se čini da je ovde po sredi neka druga priča koja nema veze sa znanjem trenera. Ne mogu da verujem da gospodin Čović koji je pre menjao trenere kao cigan konje još drži Radonjića. Negde sam pročitao da je letos najviše para za pojacanja stiglo od crnogorskog VOLI-ja. Možda je uslov bio da nam trener bude DR. Meni je to jedino logično objašnjenje. Ako neko ima pouzdano informaciju pa bio to i gospodin Čović neka je podeli sa svima nama da se više ne nerviramo i prihvatimo činjenično stanje. Možda je njihov uslov da nam trener bude Crnogorac, a nije moranje da bude DR, pa da jurimo nekog drugog.

Reply
Luka окт 24, 2014 at 18:55

Ne samo da ne zna nego je i bezobrazan – pogledajte samo šta priča, po njemu smo igrali dobro i taktički ispravno, i na kraju samo zbog mladosti ekipe (?) i nedostatka sreće izgubili.
A uska zona protiv ekipe koja nema ništa osim šuta za tri? To nam naš „strateg“ neće pojasniti? Da nismo možda zbog pogrešne odbrane pustili Neptunas na +15, pa posle s mukom stizali?

Reply
moravac окт 24, 2014 at 17:30

Radonjicu,tebi bre covek nakovanj da da u ruke, ti bi ga pokvaraio!!! Ti imas ekipu sastavljenu od reprezentativaca(sto nasih,sto stranih) i NE ZNAS da dobijes utakmicu protiv divljaka iz Litvanije?!? Ti si covece unikat,ti si jedini u stanju da momke kojima smo se letos divili na SP,dovedes u takvo psihicko stanje da najjednostavnije stvari ne mogu da urade bez straha i grca!!! Ti si postao kopija svinje iz humske. Ti NIKADA ni za sta nisi kriv!!! Toliko o tvojoj casti i samokriticnosti. Ustvari,ti si za nas proslost. Sto pre to shvatis i ti i oni koji te podrzavaju,bice bolje za KK Crvena Zvezda a i za nas navijace koji kidamo zivce,kupujemo ulaznice i zivimo za nasu voljenu Crvenu Zvezdu!!! Pozdrav braci sa SEVERA!!!

Reply
marko окт 24, 2014 at 17:09

Jeste… A u provom delu smo… …sutersku ekipu, branili zonom! :facepalm:

Reply
ds окт 24, 2014 at 17:42

HAHAHAHHAHAHAAHHA e to,to ne znam da li da se smijem njegovim komicnim potezima i neznanjem ili vec da se pocnem hvatati za glavu zbog jos jedne propale seozne.Evo sad se na mladost tima izvlaci,a imamo dobar tim i te njegove greske jos vise izlaze na povrsinu jer se prosle sezone mogao opravdati Katicem,Simonovicem,Radenovicem ,Lipovijem.

Reply
pera окт 24, 2014 at 16:14

Posle ovako amaterski i pristrasno date analize utakmice ja mogu samo da kažem Dejane ti si potrošio sve kredite i sad je vreme da definitivno odeš iz naše Zvezde. Gospodine Čoviću – upravo, vi ste na potezu. A da vi nama vratite Vladu Vukojičića da se mučimo sa njim. Za razliku od Dejana on nije tunjav već analitičan i fanatik košarke. Dobro bi nam došlo da cela tribina zajedno sa klupom i igračima krene po pobede i uspehe. Ma dajte nam bre trenera u koga ćemo da verujemo a ne da gubimo utakmice koje se ne gube večito jer naš trener ima kasno paljenje a i evidentno nije mu sudjeno da bude pobednik.

Reply
Djole-Jagodina окт 24, 2014 at 16:02

Radonja ti i da udaris u kamen mudrosti neces znati bolje.Idi cocece imas li obraza imalo,jer provaljen si vezara obicna.Neznas i to je to!!!!

Reply
mariachi окт 24, 2014 at 15:35

Je*o te onaj ko ti pravi skauting protivnika! 🙄

Reply

Leave a Comment