Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Надам се да ће Пионир бити пун

Серија тешких утакмица за кошаркаше Црвене звезде Телеком се наставља. После исцрпљујућег дуела и победе над Валенсијом, црвено-бели у недељу од 21 сат у дворани Пионир дочекују екипу Будућности. Биће то дерби шестог кола регионалног такмичења, с обзиорм да је реч о две екипе које у досадашњем току АБА лиге још нису осетиле горчину пораза.

Улазнице за овај меч од суботе се могу купити на продајним местима Евентима (Комбанк арена, ТЦ Ушће, Дом омладине, Билет центар), а на дан утакмице карте ће се продавати и на билетарници Пионира од 17 сати па све до почетка меча. Сви у табору црвено-белих надају се великој подршци навијача, како би задржали епитет непобедивости у регионалном такмичењу. Дуел са веома квалитетном екипом из Подгорице уједно ће бити и битка за лидерску позицију на табели АБА лиге па из тог разлога не треба посебно истицита важност коју ова утакмица носи.

– Иза нас су велика физичка и емотивна пражњења, налазимо се у жестоком ритму. Наша потрошња није само последица играња са јаким ривалима, већ су ту и напорна путовања која увек оставе траг. Али, пред нама је нови, велики изазив. Будућност као и ми још увек нема пораз у АБА лиги, а приказује завидне партије. Самим тим, природно је што је овај меч проглашен за дерби кола. Због свега тога, неопходно је да концентрација, као и мотивација буду на нивоу важности, али и тежине меча. Односно, на апсолутном максимуму – почео је причу тренер црвено-белих Дејан Радоњић и потом изнео много комплимената на рачун Будућности:

– Наш ривал је направио сјајан посао у прелазном року. Ангажовани играчи су по квалитету и искуству, одмах наговестили, да су амбиције изузетно велике. На крају је стигао и Омар Кук чиме је добио квалитет више. Другим речима, по организацији и снази то је тим који са пуним правом има евролигашке амбиције. Ту је јако велики број играча на свим позицијама и они то максимално користе. Види се то по учинку у АБА лиги, а у Пионир долазе након важне победе у Еврокупу, на гостовању у Пољској. То је потврда и да се налазе у доста доброј форми што гарантује интересантан и јако тежак меч.

Звездин стратег посебно је упутио апел навијачима да у што већем броју дођу у Пионир, јер ће њихова енергија са трибина бити неопходна да се савлада веома јак тим из Подгорице:

– Потребно је направити такав амбијент у коме ће наша млада екипа, превазићи све потешкоће, дати максимум и успешно одрадити посао који је пред њом. Уз све што сам рекао, као и на проблематику коју смо имали током припремног периода, сасвим је природно да се очекују осцилације. Наш циљ је да их сведемо на минимум, а подршка навијача ту има веома важну улогу. Надам се да ће Пионир бити пун и да ћемо у таквој атмосфери дати максимум и савладати Будућност – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment