Moja Crvena Zvezda
Архива

Peruničić: „Sa finansijama mnogo bolje“

Nenad Peruničić
Nenad Peruničić

Sjajnu ekipu formirao je sportski direktor Crvene zvezde Nenad Peruničić dovođenjem u proteklih 10-tak dana čak 11 vrsnih pojačanja. Očekuje se još jedno, poslednje, a teško je reći koji igrač je najveća dobit za ekipu kada je izbor toliko veliki. Jedno je jasno – crveno-beli rukometaši će u potpunosti spremni ući u novu sezonu, sa snažnim timom, iako se strahovalo do nedavno da od svega neće biti ništa i da će se, zbog dugovanja, igrati samo sa juniorima.

Ipak, ulaskom pojedinih sponzora u klub, finansijska situacija se drastično popravila, te se i osmeh vratio na lice, prošle sezone uglavnom smrknutog i zabrinutog, Nenada Peruničića. Klub je počeo da vraća i zaostale dugove, kojih, na sreću, ipak nema previše.

„Krenulа je isplаtа, studiozno se time bаvimo, аli ne može sve odjednom, jer su to dugovаnjа od pre tri, četiri godine. Neophodno je mаlo strpljenjа“, kaže Peruničić za „Žurnal“.

Perun naglašava daleko bolju situaciju u odnosu na prethodnu godinu, kada je bilo gotovo nemoguće pronaći sponzora.

„Mnogo je bolje u odnosu nа prošlu godinu. Zа sаdа smo zаvršili priču sа nekim sponzorimа, а nаdаm se dа ćemo uskoro i sа onim ozbiljnijimа. Ipаk, teško je sve dugove vrаtiti ove sezone. Rаnije sаm bio mаlo iznervirаn, ispаlo je dа sаmo Rukometni klub Zvezdа duguje u celoj držаvi, а to nije fer. Nаšа su u odnosu nа fudbаl i košаrku kаp u moru. Nikаdа od njih nismo bežаli, čаk smo i sаmi iznosili kolikа su potrаživаnjа premа nаmа.“

Zvezda će naredne sezone odigrati oko 60 utakmica u četiri takmičenja, a trener Igor Butulija će na raspolaganju imati gotovo 20 rukometaša, većinom bivših ili sadašnjih, da li mladih ili seniorskih, reprezentativaca nekoliko zemalja iz regiona.

Повезане вести

5 comments

Leave a Comment