Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Томас показао пут

Акција под називом ИЗАБЕРИ ПРАВИ ПУТ у организацији КК Црвена звезда ДИВА и дневног листа ПРЕСС била је пун погодак. Првотимац црвено-белих Омар Томас, са штићеницима Завода за васпитање деце и омладине „Београд“ поделио је своју животну причу, уделио им преко потребно савете и охрабрио их да крену правим путем.

Више од 100 клинаца помно је слушало све оно што је имао да им каже и поручи Омар Томас, а рекао је много тога…

– Рођен сам у северном делу Филаделфије, где сам био константно окружен криминалом, дилерима дроге, убиствима, хапшењима. Отежавајућа околност ми је била та што су ми отац и два старија брата били у затвору због убистава. И ја сам са 14 година био у поправном дому због пљачке, али после годину дана проведених у тој установи у Тексасу одлучио сам да изаберем другачији пут. Почео сам да тренирам кошарку, много више пажње сам посветио учењу и образовању и то ми је помогло да се извучем из свих проблема – искрено је причао Томас.

Његов основни савет гласио је:

– Сви ви сами креирате своје судбине. И зато верујте старијима кад вам кажу да је школа важна. Лепо је бити успешни спортиста, али истина је да не можемо сви да будемо врхунски кошаркаши, зато школа може да вам помогне да себи створите добар живот. Не треба да се предајете колико год да је тешко, јер уколико кренете путем дроге и криминала можете погинути или завршити у затвору. Трећа опција не постији… Верујте ми да је могући победити све недаће, ја сам вам жив пример за све то – рекао је Томас.

Сјајни кошаркаш одговарао је на најрлазичитија питања малишана, обишао је ову васпитну установу и упознао се са условима у којима ови млади људи добијају преко потребну пажњу, љубав…

Звездин Амeриканац потом се преселио на кошаркашки терен, где је демонстрирао део свог умећа. Све присутне је одушевио када је погодио кош са пола терена, а онда је одлично обавио и посао судије у финалном мечу баскет турнира који је организован за штићенике овог Завода. И победници и поражени добили су награде, а сви они који су били присутни приликом Томасовог предавања добили су на поклон мајице са слоганом целе кампање ИЗАБРЕИ ПРАВИ ПУТ. Управо та мајица за све њих биће улазница за премијерни меч Супер лиге који Црвена звезда ДИВА игра у петак 23. марта против Хемофарма у Пиониру са почетком у 18 сати.

Сви професори, васпитачи педагози Завода за васпитање деце и омладине били су одушевљени целом причом, а директор ове установе Драган Роловић констатоваао је да би оваквих акција требало да буде што више:

– Желим пре свега да се захвалим КК Црвена звезда што је организовала овако хуману акцију, а посебно што су овом акцијом укључене категорије деце којој се у јавности не посвећује довољно пажње, бар не у позитивном контексту. Посебно бих се захвалио великом спортисти и сјајном човеку Омару Томасу на искрености. Његова животна и тешка прича је сигурно велики мотив и стимуланс нашој деци, прича која им отвара нову перспективу и улива велику дозу самопоуздања на путу који их чека. Надам се да ће се наше дружење и сарадња са КК Црвена звезда наставити јер је то преко потребно у социјализацији ове деце – закључио је Роловић.

КК Црвена звезда ДИВА и у будуће ће се трудити да организује друштвено одговорне пројекте. Јер, Црвена звезда је најупечатљив бренд са ових простора, својеврстан покрет који окупља огроман број људи, а њихову енергију и и чињеницу да је Звезда медијски магнет кошаркашки колктив ће покушати да усмери управо на акције оваквог и сличног типа.

Повезане вести

1 comment

Djoksonidis мар 22, 2012 at 03:00

Tomo, Tomice, Srbine 😎

Reply

Leave a Comment