Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаФудбал

Обраниак прекинуо „успаванку“ за друго славље Бордоа

У 2. колу Француске Лиге 1, фудбалери Бордоа, противници Црвене звезде у последњем колу квалификацијама за Лигу Европе, победили су, на свом стадион, екипу Рена 1:0.

Бордо-Рен 1:0 (0:0)

Стрелац:Лудовик Обраниак, 75. минут

Бордо:Карасо,Тремулинас,Мариано,Планус,Сиани,Серић,Сане,Саиве(Морис-Белај),Обраниак(Жуси), Бен Калфала,Гуфран(Диабате).

Изузетно спарно и тешко време за игру, вероватно су утицали на играче оба тима данас да не прикажу све што знају. Од самог старта меча, домаћи фудбалери Бордоа, кренули су изузетно агресивно и мотивисано да што пре сломе отпор екипе Рена, која је знатно ослабљена ушла у нову сезону. Већ након 20 минута игре, фудбалери Бордоа стигли су до идеалне прилике да поведу! Након добре акције, Гуфран је срушен у шеснаестерцу Рена, могао је и да настави акцију, али је судија ипак одлучио да свира једанаестерац за домаћу екипу. Одговорност је преузео Саиве, али његов ударац је укротио Беноа Костил, голман Рена.
Након тога, осим пар шутева из велике даљине, играчи Бордоа нису ништа значајније урадили пред голом Рена, који у првом делу игре није показао велику спремност да озбиљније угрози Карасоа.

Након иницијативе Бордоа у првом полувремену, Рен је у другом заиграо нешто отреситије, али и са много више самопоуздања. То је очигледно довело до велике борбе на средини терена, а највише су испаштали гледаоци. На терену се није дешавало баш ништа интересантно, тако да су игру, један по један, напустили Саиве и Гуфран. Ипак након корнера у 75. минуту и гужве у шеснаестерцу гостију, лопта је дошла до Обраниака који је „паметним“ ударцем послао Костила у једну, а лопту у другу страну, за велико славље на трибинама. Након тога, Рен је промашио неколико изгледних прилика, а најбољу је пропустио Теофил Катерин када је у 95. минуту са само неколико метара „пуцао“ у Карасоа.

Бордо је данас одиграо, дефинитивно, испод својих могућности. Треба истаћи да као екипа доста трче, покривају једни друге, тако да ћете Гуфрана често видети приликом сваког прекида у свом шеснаестерцу, а Саивеа на центру, који вреба сваки одбитак како би повукао контру.
Доста добру партију данас, пружио је леви бек Бордоа, Тремулинас. Он је био најагилнији фудбалер, и својим убацивањима у фазу напада константно је олакшавао посао Бен Калфали и Обраниаку у једном делу утакмице. Оно што је лако уочљиво је то, да је десни бек, Бразилац Мариано, доста дефанзивнији играч од Тремулинаса. Ретко се убацује и не напада празан простор у фази напада ког је данас заиста доста било на половини Рена.

Голман Карасо није у најбољој форми, у првом колу је директан кривац за један погодак Евијана, а ни данас није пружао сигурност. Чињеница је да је у последњим моментима спасао екипу, али Карасо није у форми која га је красила претходних сезона. Штоперски тандем Планус-Сиани, мало посла што је имао, обавио солидно, али је уочљиво да цела дефанзивна линија Бордоа има своје црне рупе у игри. Услед пада концентрације, дубинске лопте врло лако пролазе поред њих, што би свакако требало искористити.

У везном реду, Бордо је данас направио разлику. Одличну партију пружио је Грегори Сертић, Француз који је пореклом из Хрватске. Изузетно је опасан са лоптом, али је утисак да му мало чврстине и мало боља игра фали да би био лидер. Поред себе има одличног дефанзивног везисту Сенија, који служи за прекидање противничких напада, док у фази напада и није од велике користи.
На крилним позицијама се ротирају и често мењају места Саиве,Обраниак и Бен Калфала. Изузетно су опасни, непредвидиви и одличних спринтерских способности. Једноставно, играчи којима треба посветити највећу пажњу.

У самом шпицу, налази се Гуфран. Изузетно је опасан без лопте, креће се феноменално, а поседује и врхунску завршницу што му доноси епитет непожељног играча код противничких дефанзиваца.

Што се тиче улазака са клупе, Морис-Белај, унео је доста живости у нападу Бордоа, и није нереално да се и он у неким комбинацијама појави на терену Маракане од првог минута.

На крају, закључак је да се Бордо мора респектовати, али никако није екипа са којом не може да се игра и које се треба уплашити. Доста ствари зависи од нас, ако не превазиђемо себе и своје могућности, Бордо не можемо озбиљније угрозити. Уз велику борбеност, вољу и енергију, повољан резултат није недостижан.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму овде.

Какво је Ваше мишљење о овој теми?

Повезане вести

21 comments

aca авг 20, 2012 at 00:03

Sada vidim zasto partizan nije zadrzao Krnetu da valja ne bi kod nas dosao,nego uzeo bi ga neki klub iz inostranstva kao sto su ovoj nesposobnoj upravi uzimali igrace tipa Radakovic.Dajemo nasu decu na pozajmice a nama igraju menadzerski igraci Dimitrijevic i ekipa,Zvezdo na niske si grane spala.

Reply
Delija032 авг 20, 2012 at 00:40

Jesi video intervenciju kod drugog gola Rada,smešan tip svega mi!?

Reply
madness2233 авг 19, 2012 at 23:07

potpisujte kaby i milijasa kako znate i umete

Reply
Delija032 авг 19, 2012 at 23:00

Luka,u četvrtak je najavljena tropska vrućina!
Baš će biti teško igračima i jednog i drugog tima da prikažu sve što umeju!?
Kako je igrao Bordo danas,jel dominirao,jel imao šansi,jel se povredio ko,kad stižu u Srbiju!?

Reply
Luka авг 19, 2012 at 23:09

Nije se niko povredio. Bilo je zaista užasno vruće, poluvremena su prekidana na pola kako bi se igrači osvežili.
Bordo je, kao što rekoh, odigrao jako loše danas, osim u nekim delovima prvog poluvremena, nisu ličili na ekipu. Kad su poveli, bili su još gori, Ren ih je uništio zadnjih 15 minuta, mogli su do pobede lagano.
Ali, sumnjam da mi možemo ugroziti Bordoa. Videćemo ipak, ako naši igrači reše problem u svojim glavama, izađu motivisani i velikog srca onda nije ništa ne moguće. No, kolko je to realno očekivati od današnjih igrača videćemo već u četvrtak.

Reply
Delija032 авг 19, 2012 at 23:36

Zahvaljujem na odgovoru!!!!!
Pravo je svakog da piše o čemu hoće,u koliko ispunjava sledeće uslove:
Molimo Vas da u komentarima obratite pažnju na izražavanje i ne vređate nikoga – druge korisnike, sportiste, klubove i tako redom. Svaki komentar koji bude sadržao uvrede i psovke biće obrisan. Na ovom sajtu uvek možete izneti svoje mišljenje, ma kakvo ono bilo, o bilo kome, ali sve to morate izraziti kroz argumente i stavove, a ne uvrede.

Najstrože je zabranjeno:

1. Vređati bilo koga na bilo koji način i koristiti vulgarne izraze
2. Pisati ceo komentar ili njegov veći deo velikim slovima
3. Nazivati druge klubove i navijače pogrdno

Ukoliko želite da uz komentar stoji slika po Vašem izboru, registrujte se na sajtu i postavite Vašu sliku, ili se prijavite putem neke od socijalnih mreža.
Još jednom hvala i molim da sledeći put obratite(obratiš) pažnju na vaš komentar,jer bez obzira što nije vezano za temu igre našeg sledećeg protivnika,naše je pravo da se izjasnimo o našem klubu,bilo gde(Na ovom sajtu uvek možete izneti svoje mišljenje, ma kakvo ono bilo, o bilo kome, ali sve to morate izraziti kroz argumente i stavove, a ne uvrede)!!!!!!
SRDAČAN POZDRAV!!!!!!!!!!!!!

Reply
lukank авг 19, 2012 at 22:55

slaba je ova zvezda. jbg ::(

Reply
doPaj авг 19, 2012 at 22:50

Zbog toga sto ne umemo da iskoristimo Partizanove kikseve necemo uzeti titulu! Nama nije potreban samo veznjak ili desni bek nego nam treba dosta toga.

Reply
Transfers авг 19, 2012 at 22:50

Dovedite bre Djala,Milijasa,i Hristofija !!!!

Reply
doPaj авг 19, 2012 at 22:49

Musline vracaj se i spasavaj nas! Roberte idi uci, pao si u avgustu!

Reply
MILAN KG авг 19, 2012 at 23:17

nije lud da napusti krasnodar obezbedio se covek da ga ovde zezaju on o lukicu misli sve najgore ako nisi znao

Reply
Eee авг 19, 2012 at 22:49

Zbog cega se toliko forsira Krneta a ne Spajic ? Al opet i ovaj bod znaci nesto,ako dobijemo Javor imacemo bod vise od groblja i bitno je da uhvatimo kakvu takvu prednost.

Reply
dusan авг 19, 2012 at 23:34

koga bre da dobijemo? pa ja ne vidim ekipu u ovoj ovako losoj ligi koju cemo mi dobiti na strani. probudite se. suocite se sa realnoscu vise.

Reply
Цоје авг 20, 2012 at 00:15

Да добијемо Јавор? Дај бре људи,па видите ли ви на шта личи екипа? Ако оно може да се назове екипом! Јавот отресо Смедерово пет-нула,тако нешто. Плус ће Бордо да нам јебе маму свима! Ова управа да се мења подхитно! Робију свака част али није он за тренера! Поштујем га као Звездину легенду али није он прави човек. И зашто се сви на Звезди уче?!!! ХОЋУ БРЕ СТАРУ ЗВЕЗДУ,МУКА МИ ЈЕ ОД ОВИХ ЛОПОВА И ОВИХ СРАЊА ШТО СЕ ДЕШАВАЈУ!!!

Reply
kobr90 авг 19, 2012 at 22:42

e moj roberte,stalno sam te branio al pretera brate…….idi vise dosta je,sosta nam je krnete,dosta nam je taktike sa jednim spicom,dosta nam je cuvanja igraca za te kao velike meceve…pa za sta se spremaju kad ne mogu da igraju nedelja cetvrtak….pravite vi mlad a dobar tim,vazi do mojega je tim…..idi lukicu spasio si nas pa si nas u veca g…uvalio mars iz zvezde…..dzajo vrati se…..moli te zvezdastvo…a i igraci ne treba da primaju plate kad ne mogu da se sastave…hvala!

Reply
Mikena авг 19, 2012 at 22:53

Evo vam dokaz kako počinje prvenstvo naša Zvezda!!!!Jadno,bedno,nikako,muka živa,jednom rečju,pojma oni nemaju.Ej bre nisu ni igrali prvo kolo,odmarali i ništa ne znaju,ovo je dokaz mojih tvrdnji da Zvezdi treba TRENER,NOVA UPRAVA,a ne ovi nesposobnjakovići!!!Hajde da sada vidim one koji će da brane onu ćelavu neznalicu sa najnesposobnijiom upravom u istoriji Zvezde,i kako će da kažu,pa nema niko,što se nisu kandidovali,bili smehotres izbori!!!!Brukanje se nastavlja,videćete u četvrtak kao ćemo da prođemo,pa zatim i u trećem kolu naše nikad jadnije lige!!!Dok ovi ovakvi budu u našoj Zvezdi nama spasa nema,po stoti put ponavljam!!!Lukiću,marš iz Zvezde i povedi svoju komplet kamarilu sa sobom, pod Kosmaj pa tamo ovce čuvajte,bando neopevana!!!

Reply
Цоје авг 20, 2012 at 00:18

браво!!!!!!!!!!!!
Објаснио си!
Е сад,само да се ово све утуви навијачима и вођи.Па да кренемо да терамо управу.А не једну утакмицу их терамо а на другој ко да никад ништа није било!

Reply
Delija032 авг 19, 2012 at 22:41

Joj majko,kud plovi ovaj brod!?
Pa ovi nas napadaju sa 10,Lazović povređen,pa šta da tražimo u četvrtak!?
Pozajmio sam pare za Bordo da bih došao da gledam(pošto mi plata još nije bila)-šta i koga da gledam,čemu da se nadam!?

Reply
Vanja авг 19, 2012 at 22:22

Partizanovo dete jovan krneta srusio Zvezdu, jad,tuga,cemer….

Reply
Mani авг 19, 2012 at 21:42

Eee jadni li smo majko mila…. Kad ovako pocnemo prvenstvo nek ide sve u pm…. A na ovaj sasvim solidan Bordo ne smem ni da pomislim!! Samo cu se pomoliti Bogu.

Reply

Leave a Comment