Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Џенкинс, Калинић и Митровић погађали, Боби скакао, Вилијамс асистирао, за нову победу Звезде!

Црвена звезда је забележила и пету победу у овогодишњем издању АБА лиге и тако показала да је „заборавила“ пораз из Литваније од пре неколико дана. И у овом мечу, сјајну партију су пружили Бобан Марјановић и капитен, Лука Митровић, а када се на то дода ново „додавачко“ вече Маркуса Вилијамса, уз буђење Чарлса Џенкинса и Николе Калинића, јасно је да Задрани нису имали много шанси.

На крају, у оквиру 5. кола АБА лиге:

Задар – Црвена звезда 63:79 (10:15, 20:22, 18:28, 15:14)

Дворана: Крешимир Ћосић

Гледалаца: 4 000

Судије: Пукл, Обрадовић, Драгојевић

Задар: Башић, Шегарић, Иванов 12, Краљевић 14, Вранеш 2, Санго, Собин 11, Сирко, Бубало, Рамљак 6, Бошњак 7, Флоренс 11. 

Црвена звезда: Вилијамс 7п (2/9 из игре), 8ас, Ребић, Дангубић 5п, 2ск, 2ас, Митровић 16п (6/9 из игре), 6ск, Лазић 2, Блажич 4п, 4ск, 4изгл, Калинић 14п (6/12 из игре), Марјановић 7п, 13ск, 2ас, 2укл, 2изгл, Тејић, Џенкинс 14п (2/3 за 3, 4/6 за 2), Јовић 5п, 2ск, Цирбес 5.

У првој четвртини видели смо мало поена, уз врло чврсте одбране, а наш тим је стекао пет поена предности. Већ у другом делу, кренуло се нешто ефикасније, а Звезда је на одмор отишла са предношћу од 7 поена, тројком Дангубића у финишу. Марјановић је доминирао у рекету, сјајан је био Митровић, а целом екипом сјајно је дириговао Вилијамс, тако да је наш тим стекао сасвим пристојан капитал.

Трећа четвртина решила је питање победника. Џенкинс је убацио 10 поена, Боби дошао до бројке од 13 скокова, а Лука био сјајан, тако да је Звезда лако дошла до максималних +17, односно +15 након 30 минута. У последњем периоду, Задрани су покушали последњи пут да направе чудо и ухвате прикључак, али је Звездин квалитет дошао до изражаја. Разиграо се и Калинић, везао пет поена, поставши на тај начин „двоцифрени“, а црвено-бели су до краја само рутински одржавали разлику и дошли до нове победе.

ТОК МЕЧА

1/4

У првој четвртини видели смо веома чврсту игру оба тима, без много поена. Прву серију направила је Звезда и након 6:4 дошла до +7 (11:4), али су домаћи узвратили и дошли на само пола коша заостатка, али су Калинић и Блажич вратили Звезди предност – 15:10, за крај првог периода. Одлично је меч отворио Лука Митровић, који је забележио 5 поена на самом старту меча. Одличан је био и Боби Марјановић, који је ухватио велики број лопти.

2/4

У овом делу игре прве поене постигли су гости и смањили предност Звезде, а Блажич је дошао до бројке од 4 изгубљене лопте за седам минута. Марјановић је за исто време на паркету имао чак 8 скокова. Имала је Звезда шансу да након техничке грешке домаћима повећа предност, али није успела. Џенкинс је промашио бацање, па Цирбес направио фаул и шанса је отишла у неповрат. Ипак, Американац се разиграо, забележио за кратко време 4 поена, скок и украдену лопту, па је наш тим опет имао +7 (19:12).

Отишли су наши момци и на 21:12 и +9, а онда су Задрани везали четири поена и приближили се, да би тај налет зауставио Џенкинс, поенима на асистенцију Вилијамса, који се разиграо у тим тренуцима. Ипак, Џенкинс је промашио тројку за +10, па га је заменио Дангубић, а домаћи су новом мини-серијом пришли на три поена заостатка. Радоњић је затражио минут одмора након серије Задра 8:2 и сјајне роле Краљевића, који је забележио чак 6.

Tајм-аут је уродио плодом, а тандем из претходног кола, Митровић-Марјановић је везао 7 поена, тако да је наш тим серијом 7:1 дошао до +8 (30:22). Запажен је био и Дангубић. Могао је наш тим да оде на одмор са пристојним вођством, али је Флоренс погодио другу везану тројку, да би му узвратио Дангубић, након шесте асистенције Вилијамса и донео црвено-белима 37:30 након 20 минута.

3/4

Црвено-бели су отворили боље друго полувреме и направили лепу серију – 7:0, за максималних +14. Одличан је био Вилијамс, који је поред асистенција почео да бележи и поене. Имао је и шут за +17, али је промашио тројку. Ипак, након тога је уследио низ грешака Калинића, Дангубића и Вилијамса, па су гости почели да хватају прикључак и дошли на корак од једноцифреног заостатка. Међутим, Вилијамс је исправио претходне промашаје, погодио за три поена и вратио Звезди +13. Серија је настављена и наш тим је отишао на максималних +16 (57:41) у 28. минуту. Везао је тада Џенкинс 5 поена и дошао до двоцифреног учинка, најавивши можда и улазак у праву форму.

До краја треће четвртине, Џенкинс је још једном погодио за три и практично решио све дилеме када је победник меча у питању. Било је након 30 минута 65:48. Митровић – 16 поена и 6 скокова, Ђенка 14 поена, Боби 7 поена и 13 скокова, Вилијамс 7 поена и 6 асистенција.

4/4

У последњем периоду, Џенкинс је кренуо знатно другачије у односу на финиш претходног. Направио је фаул и изгубио две лопте, па су домаћи дошли до серије 5:0 и смањили на 65:53. Ипак, Јовић је погодио прву тројку на мечу и вратио +15, да би потом  добио техничку грешку, након што су Цирбесу суђене „три секунде“.

До краја меча, у серију је ушао Калинић, забележио рампу, неколико скокова, шест поена и постао још један „двоцифрени“ играч у нашим редовима. Звезда је рутински привела меч крају и дошла до пете победе у АБА лиги.

Повезане вести

11 comments

MILAN KG окт 26, 2014 at 22:34

imamo sve pobede u aba ligi i nespretno smo izgubili u litvaniji i pojavljuju se neki likovi koji konstantno pljuju Radonjica!!!!!!! samo napred RADONJICU GAZIMO REDOM!!!!!!

Reply
Teks Viler окт 27, 2014 at 07:28

Da uzmemo jednom tu aba ligu pa nek ide zivot…

Reply
josif окт 27, 2014 at 09:13

Pa jeste tako na prvi pogled ali i u pobedama i u tom kako kazes nesretnom porazu videle su se stare boljke i prazan hod tako da to i ne obecava bas puno.Pozz>MKD

Reply
zv окт 27, 2014 at 13:44

Jasno je kao dan, ne pljuju oni zato sto je Radonjic los. Kosarkaski klub je postao jaka i mocna institucija. Jedini nacin da urusis ovakvu Zvezdu je da napravis razdor medju navijacima, a to se upravo pokusava na svim forumima pljuvanjem po Radonjicu. Koji normalan covek moze da kaze za trenera da je los, ako od 7 utakmica ima 6 ubedljivih pobeda. Ne nasedajde na provokacije.

Reply
kobr90 окт 27, 2014 at 18:43

o cemu ti pricas sta branis radonjica???? koji je igrac kod njega proigrao i postao igrac???? koji ce tim da jos izgubi od neptunasa u nsaoj grupi,to mi reci i vise se necu javiti da kazem da radonjic nije za zvezdu

Reply
Djole-Jagodina окт 26, 2014 at 22:17

Radonja legendo jos si tu.Sve gore i gore a on nista da nauci,napad ko sta stigne ali sreca pa su ostali gori od nas ali sezona je duga svi ce ici na gore jedino mi padamo

Reply
kobr90 окт 26, 2014 at 21:39

dragi radonja ovako vise ne ide prijatelju….prvo poluvreme je bilo mucno gledati…vidim ljudi kukaju sto ne moze da igraci kod tebe proigraju….imas tim koji treba da se proseta,ok sad dobijas al to je sve nesto na sliu! dosao dangubic coveka ne mogu prepoznam od prosle god ne igra nista….jaka,tu je vec katastrofa,protiv galate igrao posle kao da nema glavu kao muva….bobi nes i igrao na pocetku kako koja utakmica katastrofa…kalinic igrao za reprezentaciju duplo bolje i ako danas malo bolje nego prosle,cirbes kao da se gubi…..ne mogu da kazem da je u igracima problem kad vidim onog simjonovica covek otisao procvetao….dal ti radonjicu ne umes da skines pritisak sa njih dal ne umes da postavis napad il sta je ne znam….sva sreca ovaj vilijams,njemu ne trreba trener covek nba igrac…..u el ide to kuci lepo,pa i menen da stavis na teren kad mi tribine nabiju adrenalin poleteo bi,al na strani tek se vidi da nam treba bolji trener! postujem radonjica al mislim da nije za zvezdu,nikad nije bio drcan nikad nije pljuvao druge i kukao al il da promeni nesto il i ova sezona ode u nepovrat

Reply
kobr90 окт 27, 2014 at 17:07

neka lupajte vi minuse al vraticete se na ovaj kom kad prvi pit budemo izgubili

Reply
Villa окт 26, 2014 at 21:05

Sad sam gledao statistiku na sajtu ABA lige posle pet kola, i upada u oci samo to da imamo mnogo izgubljenih lopti po utakmici (17). Osim toga sve ostalo je vrlo dobro, kada bi smanjili izgubljene lopte na 10-12 to bi bilo odlicno. S obzirom da imamo 9 ukradenih lopti i cak 21 asistenciju po mecu.

Reply
Vopi окт 26, 2014 at 22:59

Na asistencijama da zahvalimo Vilijamsu a na izgubljenim loptama Blažiću i Đenki. Zanimljivo je da smo protiv Neptunasa imali bolju statistiku a izgubili smo.

Reply
ds окт 26, 2014 at 19:37

AAHAHAHAH pa ja ne vjerujem,15 koseva za jednu cetvrtinu,nastavak nista bolji a Zadar da se ne lazemo,prosjecna ekipica,koliko su samo grijesili a mi to ne iskoristavamo.Nije mi do toga ni da se izgubi,ali kad vidim ovu igru i radonjica nije mi dobro.Umjesto da se malo uigraju i spremne za Valensiju oni pocetnicke greske prave,a onaj buljavi ni rijec da kaze.

Reply

Leave a Comment