Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић: Испунили смо циљ, а то је најважније

Црвена звезда је дошла и до 12. узастопне победе у АБА лиги и изједначила рекорд Олимпије из прве сезоне овог такмичења. Није било лако као што се очекивало, као што је деловало да ће бити након првог полувремена, али се упркос упорности противника екипа консолидовала и привела меч крају.

После утакмице, тренер црвено-белих, Дејан Радоњић, био је задовољан што је и овај циљ испуњен.

– Дуже време причамо о потрошњи, можда је вечерас то било најупечатљивије, спремали смо се максимално да добијемо, то нам је најбитније, потрошња је била евидентна, донела је мањак енергије, то нам пуно недостаје и нисмо могли да пребацимо у већи ритам, да лакше победимо. Иако смо имали велику предност, знао сам да то ништа не значи, видело се то после. Показали смо карактер, то је оно што нас карактерише од првог дана и два бода су најважнија – рекао је Радоњић после утакмице.

Нагласио је и да су неиграње Вилијамса и мала минутажа Марјановића били предвиђени како би се мало одморили после меча са Олимпијакосом.

– Вилијамс ће бити спреман за петак, било је превентивно, нисмо желели да ризикујемо, посебно после меча са Олимпијакосом. Боби је имао проблема са стомаком, али је то превазишао, играо је колико је било планирано и да је потпуно спреман – поручио је тренер Црвене звезде.

Радоњић каже да ово није ништа неочекивано с обзиром на велики број мечева које играју његови пулени.

– Велика је разлика између Олимпијакоса и Игокее и то је разлог зашто је било овако вечерас. Све то што се десило не значи да момци нису били мотивисани, али то је превелики број утакмица, треба очекивати и лошије партије од ове, ја сам спреман за то. Евролига захтева велику енергију, а мало времена између АБА доноси да не одиграмо као у Атини. Сасвим нормално, то су жива бића, понашају се као што сам ја предвидео – каже Радоњић.

Нагласио је и да млади играчи добро раде и добијају прилику сходно планираном.

– Ребић и Тејић вредно раде, трудићемо се да играју и да напредују, да не размишљамо да су они унутра да би се неко одморио, већ да су део овог тима.

Што се појачања тиче, о томе ће се више знати када се заврши прва фаза Евролиге.

– После Лаборала ћемо причати о појачању, кад посао буде завршен, да се изнесу наса размишљања и одлуке. После петка ће бити јасно. Позиција тренера је захтевна, нема простора за опуштање, а ја сам такав да га уопште нема до јуна-јула – закључио је Радоњић.

Повезане вести

2 comments

vukasin дец 16, 2014 at 14:49

Mislim da F4 El nije realan cilj zvezde i zato nisam za pojacanja. Kad bi dosla cetvorka prepostavljam da bi to znacilo manju minutazu za kalinica koji igra i na toj poziciji a samim tim i za dangubica koji bi se menjao na trojci sa kalinicem ali i sa lazicem. Svidja mi se tim i treba dati prostora ovim momcima pogotovo onima na koje se racuna i sledece godine. Kalinic je sve bolji , dangubic se polako dodaje i treba im minutaza za napredak.

Reply
cz дец 16, 2014 at 11:58

Ako zelimo nesto vise u Evropi a i da rasteretimo Mitrovica pojacanje nam treba.Meni cak vise zbog Mitrovica,momak me odusevljava ove sezone,ali kao i kod ostalih vidi se taj umor i njega ce mozda najprije da stigne.kapiten je nosi veliku odgovornost,zamjene iza sebe nema,jeste tu Tejic ali pravi dosta gresaka mlad je,ima odlicnih momenata ali i onih losijih,taj novi bi ga gusio,nisam pametan ali mislim da bi prevagnulo da nam je potreban igrac na toj poziciji.Nisam ni ocekivao nesto bolju utakmicu,bas zbog tog umora vidi se i manjak enegrije i motivacije,ako smo isli na to da oborimo rekord,ok,a sledece utakmice neka momcima posluze za odmor,cak mislim da je ovo i Vilijamsu doslo dobro.Iako nam je ova utakmica kao trening trebala doci,ipak vidimo da nije tako i trebamo na nekim mecevima ostati rezervisani,pa izgubljena ili pobjeda sa kosem razlike,nebitno je.I da,sto se top 16 tice,mi tu mozemo dosta nauciti,probati nesto napraviti ali i tu se mozemo potrositi,rizikovati povrede igraca prvenstveno milsim na Bobija,on je konstantan igrac.

Reply

Leave a Comment