Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Црвена звезда у Скопљу јури нови рекорд АБА лиге

Након шесте победе у Евролиги и другог места у групи Д, ових дана се са свих страна могу чути само похвале за млади тим Дејана Радоњића. А оно о чему се највише прича јесте рекорд по броју узастопних победа у регионалној лиги који држи Олимпија из прве сезоне овог такмичења. Звезда је тренутно на том нивоу, 12 победа је иза нас, а 13. нас уводи у историју АБА лиге као тим са највише узастопних победа и једини тим који је у једној полусезони савладао све противнике.

МЗТ ове сезоне игра далеко слабије него претходних. Налазе се на претпоследњем месту које деле са Игокеом и Металцем са по 4 победе. Претходни пут су славили пре две недеље, управо пред својом публиком где једино и знају за победу. Тада је поражена екипа Левског, док су прошлог викенда изгубили у Загребу од Цибоне.

Спољна линија након половине првог дела игра све боље, а доведено је и неколико појачања. Међу њима се највише истичу Дион Диксон који се разиграо у последње две утакмице, као и Сеад Шеховић, одлични шутер који је дошао из Солнока. На позицији плеја се истиче и Звездин играч на позјамици, Звездино дете, Александар Цветковић. Најбољи је асистент екипе, а у просеку даје 9,6 поена, уз 5,1 асистенцију. Марко и Дамјан Симоновски играју у високом ритму од почетка сезоне, обојица су солидни шутери и веома агресивни дефанзивци. Млади Мекић и Стајић добијају шансу на кашичицу и од њих се не очекује превише.

Под кошем је македонска екипа добила велико појачање претходне недеље у виду још једног бившег играча Звезде, Предрага Самарџиског, који ће вероватно дебитовати. Од високих играча МЗТ-а, као и прошле сезоне, највише је показао Урош Лучић. Он у просеку даје 8 поена и хвата 4 лопте, уз највећу минутажу од свих високих играча. Ту је и млади Маринковић који је добио своју шансу ове сезоне и прилично добро је искористио. Са Акадија Универзитета је доведен Овен Класен, али он за сада игра испод очекивања и не доноси потребну превагу под обручима. Последња опција је Николовски.

Црвена звезда иде комплетна на гостовање и спремна за још једну победу у низу. Вилијамс је поново шутерски прорадио против Лаборал Куће, Дангубић све чешће показује раскош свог талента, док је Џеникнс коначно ушао у стабилну форму и даје константан допринос резултатима екипе. Остатак тима такође одлично игра, свако има своју улогу коју игра максимално у сваком мечу и то је до сада донело резултате вредне пажње.

Ово гостовање је често умело да буде незгодно за наш тим и поучени претходним искуствима, можемо очекивати утакмицу са малим бројем поена. Ако наш тим одигра препознатљиву одбрану, ни таква игра неће представљати проблем. Тимови су у АБА лиги одиграли укупно четири меча, а Звезда је само једном поражена, и то у Скопљу прошле сезоне.

МЗТ Аеродром – Црвена звезда Телеком, понедељак, 20:30, дворана „Јане Сандански“

Повезане вести

1 comment

Aleksandar MKD дец 21, 2014 at 19:38

Cekamo vas SHAMPIONI, slavicemo 13 pobedu! 😉

Reply

Leave a Comment