Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Нема шале са хокејашима Црвене звезде, тријумф на пенале у Сегедину против Тисе Волан

Хокејаши Црвене звезде славили су у 15. колу шампионата Србије на гостовању против трећепласиране Тисе Волан у Сегедину резултатом 3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1) бољим извођењем пенала, пошто је после 60 минута и додатног периода игре било нерешено 2:2. Гол одлуке постигао је чешки интернационалац Петр Јанасек.

Сусрет у Сегедину почео је са 15 минута закашњења јер су црвено-бели касно стигли у Мађарску, али им то очигледно није много сметало да пруже одличну партију против квалитетног противника. Прва трећина прошла је без погодака, а на голу гостију из Београда током целе утакмице одлично је бранио словачки чувар мреже Петер Хричина. Појачања су још једном донела превагу Звезди, јер су поред Хричине врло запажени били Роберт Сабадош, Данијел Восика, Доминик Плавшић, Маријан Микуш и Петр Јанасек, тако да је управа клуба направила пун погодак ангажовањем ових шест хокејаша усред сезоне.

Домаћи тим је стигао до вођства у 26. минуту поготком Марка Бошњака, коме је асистирао Хунор Штренк. Међутим, црвено-бели нису више тако рањив ривал, као што је био случај на почетку такмичења приликом гостовања у овом граду, па су узвратили голом репрезентативца Србије Доминика Плавшића у 35. минуту, а асистент је био 21-годишњи словачки интернационалац Маријан Микуш.

Дуго након тога се нису затресле мреже, али је било узбуђења на обе стране. Тиса Волан је други пут повела у 53. минуту. Акцију су креирали Давид Варга и Хунор Штренк, а пак је спровео у мрежу Андраш Амбруш. Гледаоци у сегединској дворани нису ни слутили какву им завршницу спремају гости из Београда. У самом финишу на око минут и по пре истека времена црвено-бели стижу до изједначења поготком Чеха Данијела Восике, а асистирао му је Словак Маријан Микуш.

У додатном периоду није било погодака, а чувари мреже оба тима били су несавладиви и у пенал серији све до поготка Чеха Петра Јанасека, што је било довољно за тријумф Црвене звезде која се у Београд враћа певајући са два бода која могу бити пресудна за пласман у плеј-оф.

Тиса Волан – Црвена звезда 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1)

Сегедин – Дворана: “Сегеди Мујегпаља“. Гледалаца: 600. Главни судија: Давид Пердув. Помоћне судије: Тибор и Ђорђе Фазекаш. Стрелци и асистенти: 1:0 Бошњак (Штренк) 25:36, 1:1 Плавшић (Микуш) 34:23, 2:1 Амбруш (Варга, Штренк) 52:51, 2:2 Восика (Микуш) 58:25, 2:3 Јанасек (пенал серија).

Тиса Волан: Секе, Балаж, Бонтович, Сабо, Шелин, Еђед, Борбаш, Варга (0+1), Фулоп, Бошњак (1+0), Штренк (0+2), Амбруш (1+0), Виг, Молнар, Нађ, Папа, Мајор.

Црвена звезда: Хричина, Јанићијевић, Јанасек, Сабадош, Дабетић, Ђорђевић, Микуш (0+2), Н. Стојановић, Рус, А. Јовановић, С. Гачић, Вујиновић, Пожар, М. Протић, В. Данон, Восика (1+0), Плавшић (1+0), Исаковић, У. Стојановић.

Црвено-бели су за врло кратко време сакупили пет бодова и налазе се на четвртом месту које води у плеј-оф са три бода више у односу на екипу Витеза. Тиса Волан је трећа са 14 бодова, други је Беостар са 17, а први Партизан са 22 бода. Следећу утакмицу Звезда игра већ 18. фебруара, када гостује против другопласираног Беостара од 17 часова и 15 минута.

Повезане вести

Leave a Comment