Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Звездини јуниори освојили Евролигин турнир, Стојановић МВП, Капетановић најбољи тројкаш

Јуниори Црвене звезде Телеком савладали су Партизан Нис резултатом 73:51 у финалу Адидас Неxт Гереатион турнира – Марко Ивковић. Црвено-бели јуниори су доминантном игром током читавог турнира оправдали улогу фаворита и наставили традицију претходних генерација које од 2011. године освајају овај еминентни турнир.

Звезда је још један Евролигин квалификациони турнир у Београду завршила без пораза, а након сјајних партија које су пружили у престоници Србије црвено-беле јуниоре очекује пут у Мадрид на Фајанл ејт где ће бранити трофеј јуниорске Евролиге.

Током већег дела првог полувремена утакмица је била неизвесна, а Звезда никако није успевала да стекне већу предност пре свега захваљујући изузетно квалитетном шуту Партизана за три поена.

Међутим, завршница друге четвртине наговестила је фуриозну игру црвено-белих у другом полувремену. На крилима агресивне одбране и фантастичних контранапада црвено-бели јуниори су дошли до девет поена предности пре великог одмора (31:40).

Друго полувреме је на најбољи начин показало највећи квалитет изабраника Слободана Клипе. Црвено-бели су показали невероватну игру у одбрани и дозволили Партизану да у другом полувремену постигне само по десет поена у обе деонице.

Звезда је већ почетком последњег периода решила питање победника и мирно привела меч крају када је кренуло више него заслужено славље.

Победнички пехар капитену црвено-белих Давиду Миладиновићу уручила је сестра Марка Ивковића, Бојана.

Партизан Нис – Црвена звезда Телеком 51:73 (13:19, 18:21, 10:13, 10:20)

Партизан Нис: Станишић 6, Јеротић, Јовановић 12, Глишић 15 (6ск), Вукосављевић, Трајковић, Танасковић 3 (8ск), Шљукић, Антић 5 (4ск, 4ас), Армус 10 (7ск), Спасојевић, Анчић.

Црвена звезда Телеком: Бордаш, Капетановић 7, Радовић 2, Аранитовић 8 (4ас), Поповић 14 (4ск), Стојановић 10 (6ск, 5ас), Ракићевић 8, Симанић 5 (6ск), Раданов 11 (4ас), Кенић 4 (11ск), Драчјача, Миладиновић 4 (5ск).

За најкориснијег играча турнира проглашен је Војислав Стојановић и то другу годину у низу. Такође, Стојановић је уврштен и у најбољу петорку турнира заједно са Леонардом Тотеом (Унама Рејер Венеција), Џорданом Конорсом (Канаријас Баскетбалл Ацадемy), Луком Вуликићем (Мега Лекс) и Милошем Глишићем (Партизан Нис).

stojanovic_kk

Између борбе за треће место и финалног меча одржано је такмичење у брзом шутирању тројки и закуцавању. Свака екипа је имала свог представника у оба такмичења. Брзо шутирање тројки донело је велику неизвесност јер је по правилима такмичења требало да се након прве рунде издвоје четири најбоља шутера. Станишић (18 поена), Зилка (17) и Николић (17) изборили су пласман у другу рунду, а Капетановић, Ћирковић и Поулсен су имали по 15 па је финале бројало чак шест учесника.

У финалној рунди заблистао је Немања Капетановић, бек Црвене звезде Телеком који је уписао 17 поена за 60 секунди и на тај начин понео ласкаво признање за најбољег тројкаша.

Повезане вести

Leave a Comment