Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Борбеношћу улепшати 70. рођендан Црвене звезде

На дан када ће Спортско друштво Црвена звезда прославити јубиларни 70. рођендан, одбојкашки ће одиграти први меч четвртфинала Купа Изазивач против италијанске ЦМЦ Равене. Мече је на програму сутра, среда од 18 часова у спортском центру Шумице.

Тим поводом данас су се медијима обратили тренер Драган Кобиљски, капитен Максим Буцуљевић и сигурно један од најискуснијих у црвено-белом тиму Немања Стефановић.

После Финалног турнира Купа Србије добро смо наставили сезону на домаћој сцени. Одиграли смо две квалитетне утакмице и пробали смо играче који ће нам требати у наставку сезоне. Стручни штаб је добро одрадио свој посао пред овај сусрет тако да имамо комплетну слику сутрашњег противника. Равена је озбиљан италијански тим , добро је покривен на свим позицијама и сигурно у Београд није дошао туристички већ на победу. Доста ствари је на њиховој страни али и ми имамо наше адуте, ту пре свега мислим на нашу борбеност и одлучност и верујем да у овој утакмици стварно можемо много тога да добијемо – рекао је Кобиљски и открио још неки детаљ о противнику:

Клемен Чебуљ је био у АЦХ Волеју који сам тренирао са Игором Колаковићем, тада је био млад играч али колико сам га пратио у Равени он је постао ослонац тима. Момак који има репертоар свих напада и који све одбојкашке елементе изузетно добро ради. Мислим да је што се тиче напада главни он и Бразилац Заната, леворуки и високи играч. Али и они имају своје мане тако да ћемо све информације које имамо о противнику искористити.

Максим Буцуљевић је истакао да мотива против оваквих екипа као што је италијанска Равена увек има:

Ја сам веома срећан што смо сви заједно успели да доведемо једну овакву екипу у Београд што ће бити значајно и за град и за Звезду, а пре свега нас младе играче да одиграмо утакмицу против оваквог тима јер сви знају каква је италијанска лига. Трудићемо се, технички можемо да им парирамо доста, физички су ипак моћнији од нас, али мислим да можемо равноправно да играмо са њима – каже капитен и додаје:

Било би боље да смо прво играли у Италији. Али ште је ту је, ми ћемо се борити да остваримо што бољи резултат да би нам у реваншу било лакше.

Немања Стефановић верује у квалитет Црвене звезде:

Добра ствар је да сви играчи могу да играју када је потребно и да можемо међусобно да се подржавамо. Сутра ћемо бити потребни сви једни другима како бисмо пружили добар отпор и што да не, победимо.

ФОТО: ОК Црвена звезда
ФОТО: ОК Црвена звезда

Делије на трибине

Тренер црвено-белих је искористио прилику да позове верне навијаче:

Сутра играмо важну утакмицу против Равене и уједно славимо 70. година Црвене звезде и било би лепо да ми као одбојкашки клуб будемо испраћени од стране публике , да дође велики број навијача а да ми нашом борбеношћу и одбојкашким знањем улепшамо Звездин рођендан – рекао је Кобиљски.

Извукли поуку из Купа Србије

Буцуљевић истиче да је тим извукао поуку из полуфиналног меча Купа Србије:

Ова утакмица је битна као и та у Купу када смо имали доста воље, жеље, били смо једни уз друге, подржавали се али једноставно се коцкице нису склопиле. Надам се да ће овога пута бити другачије. Трудићемо се, бићемо сложни, нећемо правити негативне фаце па ћемо видети. Имамо искуство које ће нам значити за неке даље утакмице. Са њима можемо да се носимо ако будемо играли храбро, немамо шта пуно да тактизирамо, морамо добро да сервирамо, и мислим да ћемо онда имати доста шанси.

Повезане вести

Leave a Comment