Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: Даћемо све од себе, али размишљамо и о полуфиналу АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде Телеком настављају са учешћем у Топ 16 фази Евролиге. Након освајања Купа Радивоја Кораћа, гостовања Реалу и исцрпљујућег меча у недељу против вечитог ривала Партизана, црвено-бели ће у четвртак од 20 часова и 45 минута у Комбанк арени играти меч 9. кола Топ 16 фазе Евролиге против Макабија.

Улазнице за меч између Црвене звезде Телеком и првака Европе од уторка су у продаји и то по ценама од 600, 900, 1.200 и 1.500 динара, а за места у скајбоксу потребно је издовјити 5.000 динара, док карта за почасна места тик уз терен кошта 10.000 динара.

Капије највеће дворане на Балкану отварају се два и по сата пре почетка на утакмице, а КК Црвена звезда Телеком позива све навијаче да навијају фер и спортски без употребе пиротехничких средстава и без убацивања било каквих предмета на терен.

Утакмица са Прваком Европе Макабијем је сама по себи велики повод да навијачи у великом броју испуне Комбанк арену, али разлог више је свакако прослава 70. рођендана СД Црвена звезда. У уводном излагању Дејан Радоњић је управо то напоменуо и искоритио прилику да се захвали навијачима за велику подршку у досадашњем току сезоне:

– Славимо 70. рођендан спортског друштва, а дан касније у Комбанк арену нам долази првак Европе. Остатак Евролиге играмо за наше навијаче да би им се одужили за верност коју су нам исказали до сада. Захваљујући њиховој подршци успели смо да остваримо историјски пласман у Топ 16 фазу Евролиге и да будемо у друштву таквих великана као што су Реал, Макаби, Барселона, Панатинаикос… – почео је причу Радоњић и потом додао:

– Први меч играмо после освајања Купа на домаћем терену. Стичу се сјајни услови да се направи поново сјајан амбијент у Арени. Макаби као првак Европе има обавезу да се бори за највеће резултате. Они имају императив да покушају да, не само прођу даље, већ и да стекну што бољу позицију да буду пласирани јер није једноставно са 4. места играју против Олимпијакоса у Топ 8 фази. Много би им више значила позиција да имају предност домаћег терен – истакао је Радоњић, а потом додао:

– За најмлађи тим у Евролиги је ово нова могућност да пред нашим навијачима пружимо најбољу могућу партију и наставимо са стицајем искуства. Желимо да се мечевима до краја одужимо нашим навијачима за подршку који смо имали пре свега у великој борби за Топ 16. Покушаћемо да остваримо још неку победу у другој фази Евролиги, али мислећи о полуфиналу АБА лиге – истакао је Дејан Радоњић.

Згуснут распоред и веома тешки мечеви оставили су трага на изабранике Дејана Радоњића. Звезда ће у мечу са прваком Европе бити ослабљена неиграњем Бранка Лазића који још није залечио повреду, а под знаком питања је и Немања Дангубић. Тренер црвено-белих је детаљније причао о томе:

– Настављају се проблеми са повредама у тиму. Играћемо и против Израелаца без Бранка Лазића, а и Дангубић је под знаком питања. Од Албе нисмо одрадили комплетан тренинг, Лазић је играо на Купу али практично без тренинга. Без обзира на све, младост Звезде иде даље и даћемо све од себе да покушамо да остваримо победу над Макабијем – рекао је Радоњић који је потом упитан како велики број мечева утиче на екипу:

– За остварење циљева је било потребно да одиграмо толики број мечева и са тог аспекта постоји задовољство. Могли смо да играмо и мање мечева, али не бисмо били освајачи Купа или не бисмо играли Топ 16 фазу. Наравно да постоји као проблем изостанак играча у дужем периоду и недостатак тренинга. Сва путовања и мечеви неколико пута недељно остављају трага. Ипак, то нам је био циљ и жеља. Знамо да морамо да у наредном периоду да у добром статусу дочекамо полуфинале АБА лиге. Знамо да имамо пуно утакмица до тада и са каквим ривалима се сусрећемо и играћемо сваки меч максимално. У тим мечевима неће бити одсуство такмичарског става у мечевима, али ћемо наше идеје базирати да играмо максимално сваки меч уз мере опреза да будемо најспремнији половином априла – истакао је тренер црвено-белих који се потом још једном осврнуо на наредног ривала:

– Квалитет Макабија је сигурно за највеће домете и они то показују. Били су бољи од нас у Тел Авиву иако смо играли неизвестан меч. Овог пута долазе комплетни иако су имали проблема са повредама у претходном периоду. Скорцијанитис је играо на првенственом мечу после одсуства. Знамо да су њихове амбиције највеће, а ми ћемо покушати да пред нашим навијачима извучемо тренутни максимум. Свесни смо да није нимало лако, али ћемо пружити максимум – закључио је Дејан Радоњић.

Повезане вести

1 comment

Ninadu мар 4, 2015 at 10:33

Ovaj tip je jos uvek trener Zvezde???

Reply

Leave a Comment