Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуЕвропска такмичењаЗвездине легендеКлупска дешавањаНајновијеФудбал

ТОП 100 клубова Европе – Црвена звезда на 22.месту!

Угледни француски лист „L’Equipe“ објавио листу од 100 најуспешнијих европских клубова у историји КЕШ/ЛШ. Црвена звезда на 22.месту, преноси Мондо.

Поводом 60 година од првог турнира Купа шампиона (данас Лиге шампиона) угледни француски лист „L’Equipe“ објавио је поредак 100 најуспешнијих тимова у историји елитног такмичења, узимајући у обзир резултате од оснивања, до недавно завршене сезоне 2014/2015, коју је обележила Барселона.

У пробраном друштву нашла се и Црвена звезда. Логично, због тријумфа 1991. године, клуб из Љутице Богдана се налази на 22. месту, а његов „вечити ривал“ из Хумске улице на 76.

Ево и шта каже „L’Equipe“ о Црвеној звезди:

Охрабрена кључањем своје ‘Маракане’, Црвена звезда је била упориште фудбалске Европе до 1992. године. Чак четири пута до тада стигла је међу четири најбоља тима. Клуб је доживео свој врхунац 29. маја 1991. у Барију, када је после досадног финала, пеналима победио Олимпик из Марсеја. У том тиму посебно су се издвајали Дејан Савићевић, Дарко Панчев и Роберт Просинечки, а касније им се придружио и Синиша Михајловић. Неколико месеци касније, београдски клуб се распао, заједно са Југославијом. Данас црвено-бели имају много проблема са својим ‘вечитим ривалом’ Партизаном у домаћем првенству, а на међународној сцени играју споредну улогу„.

После специјалног признања од стране УЕФЕ протеклог викенда стиже још једна лепа вест на нашу адресу. Да нас подсети какав клуб имамо и кад смо били изнад свих.

Повезане вести

Leave a Comment