Moja Crvena Zvezda
АрхиваСвета

Možda je glupo što ovo pišem…

Ne znam šta da kažem, sem da ako ima ikakve pravde, dragi moj Zvezdaši, sve vaše misli neće prokuvati na 40 i nešto stepeni. Možda će neko da kaže da prepumpavam situaciju i da za tim nema potrebe, a i sam sam rekao da će života biti i posle Rena, ali svi znamo da ovo nije običan dan, i da ovo nije obična utakmica. Ona pomama posle utakmice sa Spartakom se preliva na sve strane, i minus nije 10 hiljada ljudi protiv Javora. Nema to nikakve veze. Mi odavno više ne moramo da dokazujemo koliko je naš klub veliki, i koliko smo kao navijači posvećeni onome za šta očigledno živimo, dan za danom.

Ovo će biti naša sezona. Ma to bre ključa na sve strane. Nekad sam bio normalan, a onda sam otišao da gledam Zvezda-Odenze. Mazohizam, rekli bi neki. Ne znam. Šta da kažem o samom sebi, dok skačem ispod istočne tribine posle Kaduovog gola. Vrištim, a glas svoj ne čujem. Delirijum. Možda samo sanjam na četiri sata pre utakmice. Možda ću ovaj tekst zgužvati kao otpadak mog nerealnog optimizma, a možda ću morati da skinem šal sa zida i izađem malo, da prošetam posle pola 9. Čisto da se zna.

Uradili smo sve što smo mogli da uradimo. Napravili redove pred blagajnom, napravili pakao gostima, igrali smo uz njih koliko god smo mogli. Falilo nam je svega pomalo, ali nade nam nikad nije falilo. Duša je to naša balkanska. Kad pred porazom ne ustukneš, kad te slomi do zadnjeg tračka nade, kad nemaš dalje, a onda ustaneš, kao da ništa nije bilo, i nabodeš uzurpatora tvoje evropske nade, zato što igraš za grb, zato što nas ima više od njih, zato što naša nada, svih nas ovde, ne sme ostati samo reč. Mora jednom doći i u našu korist. Najbolje u svemu je što ćemo, ma šta bilo večeras, mi i dalje navijati za Crvenu zvezdu, što ćemo i dalje verovati, što ćemo napuniti stadion na prvoj sledećoj utakmici. Najbolje od svega, dragi prijatelji, je to, što to ne može niko drugi! Nek nas se Evropa ponovo plaši, čak i kad gubimo! Mi tebi pevamo!

P.S. Namerno nema slike u ovom tekstu. Samo zatvorite oči, i zamislite kako će da grmi, tamo daleko! Za naše pobede!

Повезане вести

43 comments

Leave a Comment